banner25

Potansiyelinizi keşfedin

Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut, Başakşehir Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşiye katıldı. Bulut söyleşide, insana bahşedilen yetenekler ve bunları değişim için kullanabilme gücünü anlattı.

Potansiyelinizi keşfedin
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiyi Başakşehirliler ilgi ile izledi.

‘Allah (c.c)’ı bilmek, anlamak, sevmek için yaratıldık’

‘Potansiyelinizi keşfedin, Ruhun Deşifresi’ üst başlığında gerçekleşen söyleşide Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut, “Ne olduğumuzu, neden gönderildiğimizi bilmek temel meselelerimizden birisidir. Allah (c.c) insanı kendisini bilsin diye yaratmıştır. Ben gizli bir hazine idim, bilinmek bana sevimli geldiği için insanı var ettim, diyor. Biz, Allah (c.c)’ı bilmek, anlamak, sevmek için yaratıldık” dedi.

Allah (c.c)’ı bilmek, anlamak, sevmek için nasıl bir donanıma sahip olmamız gerektiğini de anlatan Mehmet Ali Bulut sözlerini şöyle sürdürdü, “Galibiyetimizin ne kadar büyük olduğunu, vazifemizin büyüklüğünü görmemiz gerekiyor. Peygamberimiz bir insandı ve Allah (c.c) alemleri onun için yarattı. İnsan Allah (c.c) bütün dediklerini yapacak, edep ve tavır belirleyecektir. İnsan muazzam bir varlıktır. İnanan da böyledir inanmayanda böyledir. Her insan peygamber seçilebilecek bir potansiyele sahiptir. Hepimiz Adem (a.s)’dan birer suretiz. Adem (a.s) bir tür galeridir. Allah (c.c) bunu elif ile belirlemiştir. Yaradılışın bütün haller elif ile açığa çıkmıştır. Dal harfi de toprak, hava, su ve ateşi temsil eder. Mim ise risaleti temsil eder. Elif, dal ve mim Adem olmuştur. Bu aynı zamanda kıyam rükû ve secde halidir. Bu ibadetle insan kendisine takdir edilen vazifeye de ulaşır. Adem ve Havva’da insanın tüm suretleri de çıkmıştır.”

İnsan arının, çiçeğin, kâinatın dilini anlayarak rabbine varabileceğini belirten Bulut, “Allah (c.c) tüm bu vazifeleri Adem (a.s)’a yükledi. Adem Aleyhisselamın bu görevlerini layıkı ile yapabilmesi için de Havva Anamızı yarattı. Allah (c.c) insanı en güzel şekilde yarattım diyor. O’nun eşi benzeri yoktur, diyor. Kalbimiz dünyayı ve ahreti içine alabilecek bir aynadır” dedi.

Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut, söyleşinin sonunda kitaplarını da imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35