banner29

Çöpçüler korosundan muhteşem konser

Temizlik işçilerinden oluşan müzik korosu Başakşehir’de görücüye çıktı.

Çöpçüler korosundan muhteşem konser
 Aralarında Başakşehir Belediyesi çalışanlarının da yer aldığı ve çeşitli ilçe belediyelerinin temizlik personelinden oluşan koro basın mensupları için söyledi. Grup, Başakşehir Temizlik İşleri Şantiyesinde verdiği konserde geniş repertuarı ile beğeni topladı.
 
Temizlik işçileri sesleriyle şantiye de görücüye çıktı

13 temizlik personelinden oluşan müzik korosu Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesinde bir araya geldi. Çok sayıda basın mensubunun yer aldığı etkinlikte koro konserine ‘çöpçüler’ parçası ile başladı.  Geniş bir repertuarla basın mensuplarının karşısına geçen koro yaklaşan anneler günü içinde parçalar seslendirdi.
 
Yaklaşık bir buçuk ay önce çalışmalara başlayan grup haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek prova yapıyor. Aralarında amatör olarak müzik aleti çalanlarında yer aldığı grup özel günlerde de sahne almaya hazırlanıyor.
 
Süpürgeler, kürekler müzik aleti oldu

Temizlik personeli korosu konserde; gitar, davul, zurna gibi müzik aletlerinin yanı sıra çöp kutularını, plastik süpürgelerini, küreklerini de kullandı.
 
Sosyal yaşama renk katmak, çalışanlar arasında iletişimi kuvvetlendirmek için bir araya gelen koro üyelerinin eğitmenliğini ise yine kendi arkadaşları yapıyor.
 
‘Hem müzisyenim hem de kendi sokağımı süpürüyorum’

Müzik grubunun üyeleri duygularını şu şekilde dile getirdi.
 
Bülent İlgün: “Süpürgeciyim. Ben hem müzisyenim hem de kendi oturduğum mahalleden on sokağı süpürüyorum.  Bu işe girişince çeşitli ilçelerde çalışan çöpçü arkadaşlarla tanıştık. Provalarımızı boş zamanlarımızda farklı yerlerde yapıyoruz.  Repertuarımızda beğendiğimiz türküler var.”
 
Mehmet Can Tekin: “Grupta gitar çalışıyorum. 12 yıldır gitar çalıyorum. Böyle bir koronun olduğunu söylediler bende dahil oldum. Amatör bir ruhla çalışıyoruz.”
 
Bayram Gül: “Benim müziğe ilgim vardı. Biz çok büyük düşünüyoruz. Profesyonel olmak istiyoruz. Belediyelerin etkinliklerinde boy göstermek istiyoruz. Ailemden ve çevremden takdir alıyorum.”
 
Mikail Aksu: “Benim müzikle ilgim çocukluğumdan itibaren vardı. Hatta bir kaset denemem bile oldu. Bu ortamdan çok mutluyum. Tekrar müzik hayatına dönmek beni mutlu ediyor. Arkadaşlarımızın yaş günlerinde, pikniklerde ya da özel günlerde sahne almak istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35