banner29

Çocuklara özel Ramazan etkinlikleri

Başakşehir Belediyesi Ramazan’ın manevi atmosferini ve coşkusunu yediden yetmişe ilçe sakinlerine yaşatıyor. Başakşehirli çocuklar kendileri için özel hazırlanan etkinliklerle Ramazan’ın neşesini doyasıya yaşıyor.

Çocuklara özel Ramazan etkinlikleri
 Başakşehir Belediyesi Ramazan ayında programları ile yetişkinler kadar çocuklarında beğenisini kazanıyor. Ramazan ayına özel olarak kurulan Sular Vadisi ve Bahçeşehir etkinlik alanları iftardan sonra ilçe sakinleri tarafından ziyaret ediliyor. Sular Vadisi’nde ilçe çocukları için özel hazırlanan alanlarda çocuklar, Ramazan’ın coşkusuna ortak oluyor. Geniş bir alana kurulan şişme oyun parkurlarında çocuklar doyasıya eğlenirken, Karagöz-Hacivat ve çizgi film karakterlerinden hazırlanan maskotlar ziyaretçilere hoşça vakit geçirtiyor. Çocuklar maskotlarla bol bol fotoğraf çektiriyor. Alanda kurulan stantlarda ayrıca her gece ücretsiz olarak yüzlerini boyatabiliyor, ücretsiz dağıtılan balonlarla eğleniyor.

 

Başakşehir’den uzayın derinliklerine yolculuk


Bu sene ilk defa etkinlik alanlarında yer alan mini uzay kapsülü ve teleskop ise Başakşehirli çocukları uzay ve gezegenler hakkında bilgiler veriyor. Ücretsiz olan uygulama da çocuklar eğitmenler eşliğinde teleskoptan ay ve gezegenleri gözlemleyebiliyor. Mini uzay kapsülünde ise katılımcılar kendileri için hazırlanan özel bir sine vizyon gösterisi eşliğinde eğitmenlerden uzay, gezegenler, galaksiler, yıldızlar gibi konularda bilgiler alıyor.

 

‘Çocuk etkinlikleri ve Sular Vadisi çok güzel’


İftardan hemen sonra başlayan çocuk etkinliklerine katılan çocuklar düşüncelerini şu şekilde dile getirdi;

 

Tuğba Top: “Çocuk etkinlikleri çok eğlenceli. Yaşım büyük olduğu için oyun alanına giremiyorum o yüzden bende kardeşimi getirdim. Çok keyifli.”

 

Medine Yiğin: “8 yaşındayım. İkitelli’den geldim. Daha önce de gelmiştim, çok eğlenceli bir yer. Arkadaşlarıma da öneriyorum.”

 

Ayşe Rana: “Çocuk etkinlikleri Ramazan’da güzel geçiyor. Kaydırağı çok seviyorum, çok kalabalık. Bizim için etkinlik olması güzel, arkadaşlarımla toplanıp eğleniyoruz.”

 

Gözde Kara: “Sultanbeyli’den geldim. Çocuk etkinlikleri ve Sular Vadisi çok güzel. Hem etkinliklerde eğleniyoruz, hem de vadiyi dolaşıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35