banner29

Camilerde, Ramazan’ın iklimi gönüllere işleniyor

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının mana ve feyzini tüm ilçe sakinlerine yaşatacak olan Cami programları başladı.

Camilerde, Ramazan’ın iklimi gönüllere işleniyor
 Başakşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Başakşehir Müftülüğünün destekleri ile hazırlanan programlar dünyaca ünlü hafızları ve vaizleri ilçe sakinleri ile buluşturuyor. 37 Camide teravihten önce gerçekleşecek programlarda 51 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Ramazan sohbeti yer alacak.

 

 ‘Aynı Safta Buluşalım’ sloganı ile düzenlenen Cami programlarının ikinci gününde İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Güvercintepe’de, Marmara İlahiyat Camii Müezzini Mustafa Yaşar ise Kayabaşı Kiptaş’da cami sohbeti gerçekleştirdi.

 

‘Ramazan sadeliktir’


Etkinlik kapsamında Güvercintepe İmamoğlu Camisi’nde bir program gerçekleştirin İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu sözlerine dualar ile başladı. Döngeloğlu sohbetinde şunları kaydetti, “Ramazan feyziyle, nuruyla ve bereketiyle geldi. Her türlü kulun affedilmesi için manevi olarak sarıp sarmalanması için kampanya gibi bir dönemdir. Muazzam bir mevsimdir. Bunu Ramazan gelince müminler sofralarını açıyorlar neden ramazanın verdiği bir huzur ve bereket iklimi var. Bizim böyle bir mevsime ihtiyacımız vardı. Kur’an bu ayda indirilmiştir. Bu ramazan ayında bir defe olsun kuranın hatmedilmesi gerekiyor. Ramazan sadeliktir. Pahalı iftar sofraları ile israf bir tarafta diğer tarafta çorba içecek imkânı olmayan insanlar. Ramazan bize birbirimizi pahalı sofralarda ağırlayalım diye değil, Kur’an’a bir bakalım neyi emrediyor ona göre yaşayalım diye gönderilmiştir.”

 

Kur’an-ı Kerimi anlamanın ve hata geçirmenin önemine de vurgu yapan Döngeloğlu, Peygamber efendimizin hayatından kesitler anlattı.

 

Cami cemaati, sohbet sonrasında Teravih namazını hep birlikte kıldı. Teravih namazı çıkışında vatandaşlara Başakşehir Belediyesi tarafından lokum ve Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35