banner29

Cami programları Döngeloğlu ile başladı

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının mana ve feyzini tüm ilçe sakinlerine yaşatacak olan Cami programları başladı.

Cami programları Döngeloğlu ile başladı
 Başakşehir Ramazan programlarının en kapsamlısı olan Cami programları, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun katılımıyla Başakşehir İmam-ı Azam Cami’nde başladı.






İstanbul Times Haber Merkezi

‘Gönül kapılarımızı açalım, rahmetten uzaklaşmayalım’

 

Başakşehir Ramazan programları bu yıl mahallelerde düzenlenen Cami Programları ile de dikkat çekiyor. Başakşehir 5. Etap’ta yer alan İmam-ı Azam Cami’nde Teravih namazı öncesinde bir araya gelen ilçe sakinleri, Ramazan’ın ilk programına yoğun ilgi gösterdi.

 

Sözlerine dualar ile başlayan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Ramazan ayının çok kıymetli olduğunu belirtti, “ Ömür gelip gidiyor, bir bakmışız bayram sabahına ulaşmışız. Bu ay on bir ayın sultanı o nedenle çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Bu mübarek ayda camilere koşuyoruz. Ramazan’ın anlamı kızdırılmış taştır, yani insanın günahlarından arınması dökmesi anlamına geliyor. Rahmet ayında gönül kapılarımızı açalım, rahmetten bereketten uzaklaşmayalım. Yüce kitabımız Ramazan ayında indirilmiştir, aynı zamanda efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Ramazan ayında peygamberlik vasfını almıştır. Bu aya neresinden bakarsanız bakın hidayet dolu bir aydır.”

 

Akraba ziyaretinin bu ayda daha da önemli olduğuna dikkat çeken Döngeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu ay sadakamızı verelim, ihtiyacı olanlar sevinsin, orucumuzu tutalım maneviyatımız yükselsin.  Akraba ziyareti ve akrabalarımız ile birlik ve beraber olmak her zaman çok önemlidir ama bu maneviyatı yüksek ayda daha da önemlidir.

 

Akraba bağını yıkan cennete giden köprüsünü de yıkmış olacaktır.  Bu mübarek ay boyunca yüce Mevla tüm Müslüman âlemine sıhhat, afiyet bereket hidayet ihsan eylesin.”

 

Cami cemaati, sohbet sonrasında Teravih namazını hep birlikte kıldı. Teravih namazı çıkışında vatandaşlara lokum ve şerbet de ikram edildi.


Camilerde, Ramazan’ın iklimi gönüllere işlenecek

 

Ramazan ayı süresinde her akşam Teravih Namazı öncesinde ilçe camilerinde devam edecek olan Başakşehir Belediyesi Cami programları huzur dolu Ramazan ayının iklimini gönüllere taşıyacak.

 

Cami Programları; Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ali Rıza Temel, Ramazan Kayan gibi ilahiyatçıların katılımıyla Ramazan’ın anlam ve önemi, oruç ve bu önemli aydaki ibadetlere dair hitabetleri ile sohbet tadında geçecek.  Irak, Suriye gibi ülkelerden sevilen hatip, hafız ve mevlithanların yer aldığı programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahilerle bu mübarek ay doyasıya yaşanacak.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35