banner29

Başakşehir’e Temalı Oyun Parkları

Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, belirlenen farklı noktalara temalı parklar kurmaya devam ediyor.

Başakşehir’e Temalı Oyun Parkları
 Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, belirlenen farklı noktalara temalı parklar kurmaya devam ediyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Parklarda sevilen çizgi karakterler


Sular Vadisindeki 517 m2lik alana ‘hayvanat bahçesi’ konsepti düşünülerek bir oyun grubu tasarlanırken, farklı bir noktada 345 m2lik alana da uçak konseptli oyun grubu yerleştirilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Hem çocukların doğa ve hayvanlarla olan ilişkilerini güçlendirmek hem de farklı bir oyun alanı oluşturmak amacıyla tasarlanan oyun grupları zürafa, fil, masal ağacı, inek, tırtıl, salyangoz, kaplumbağa, eşek, köpek, kedi, dino ve şirinler gibi çocukların çok sevdiği ve hayal dünyalarını genişletecek karakterlerle çevrili olacak. Ayrıca çocukların her mevsimde kolaylıkla kullanabilmeleri ve mevsim şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için alanın üzeri kapatılarak korunaklı hale getirilmesi planlanıyor. Alan çevresine oturma alanları da oluşturularak hem çocuklar hem de velilerin dinlenmesi de unutulmadı.

 

Sempatik uyarı levhaları


Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptığı Ar-ge çalışmaları sonucunda her geçen gün artan uyarı levha taleplerini de dikkate alınarak farklı ve estetik uyarı levhası modeli geliştirdi. Yeni tip uyarı levhalarında, klasik formda, okunmayan uyarı levhalarından farklı olarak özellikle çocukların dikkatini çeken, doğaya karşı duyarlılık, sempatik bir dille uyarı ve bilinçlendirme amaçlandı. Yeni tasarlanan levhaların bir kısmında ayrıca yazı tahtası şeklinde boşluklar bırakıldı ve çocuklar ve gençlerin doğaya karşı mesajlarını dile getirmeleri ve hatıra fotoğrafı çektirebilmeleri için dekoratif pano şekline getirildi.

 

Yeni spor parkları da fark yarattı


Her Mahalleye Bir Spor Parkı projesiyle hayata geçirilen parklardan biri olan Onurkent Spor Parkı’na da çocuk ve gençler için, parkın konseptine uygun 440 m2lik alana oyun alet ve grupları yerleştirildi. Oyun alanı etrafında ayrıca barfiks ve fitness alanı ile gençlerin yoğun ilgi gösterdiği masa tenisi ve skatepark alanı da oluşturuldu. Alan içerisinde bulunan farklı oyun istasyonlarına ek olarak trambolin, kuluçka ve çoklu salıncaklar, çoklu bisiklet ve yüksek tahterevalli gibi oyun grupları da yeni spor parklarında fark yaratan tasarımlardan oldu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35