banner25

Başakşehir'de 1071 Çocuk daha erkekliğe ilk adımı attı

Başakşehir Belediyesi sünnet çağına gelmiş ancak çeşitli nedenlerle sünnet olamamış 1.071 çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet olan çocuklara, eğlenceli bir hatıra bırakmak isteyen belediyenin düzenlediği Sünnet Şölenine katılan 1.071 çocuk ve ailesi Bülent Serttaş Şarkıları ile eğlendi.

Başakşehir'de 1071 Çocuk daha erkekliğe ilk adımı attı
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da, çocukları yalnız bırakmadığı günde sünnet çocukları, aileleriyle birlikte mahallelerinden otobüslerle alınarak şölenin yapılacağı Güvercintepe Tepe İlköğretim Okuluna getirildi.  Çocuklar, belediye tarafından kendilerine hediye edilen pantolon, gömlek, pelerin, ayakkabı, taç ve asadan oluşan sünnet kıyafetleri ile şenliğe ayrı renk kattı.

Mevlüt Uysal; Yeni Sular Vadisi müjdesi verdi

Bu sene 4.sü gerçekleştirilen Başakşehir Sünnet Şölenine Ak Parti İstanbul 3. Bölge Millet Vekili Harun Karaca, Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Şahin, Haluk Dikbaş, STK temsilcileri, Bölge muhtarları ve çok sayıda çocuk aileleriyle katıldı.

Sünnet Şöleninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Her yıl gözle görülür değişikliklerin yaşandığı ve bir model olarak gösterilen ilçemiz büyük aşamalar kaydetmiş durumda. 3 yıldır yaptığımız yatırımlarla öncelikli eksiklikleri giderdik. Yıllardır çözüm bekleyen sorunlar için kollarımızı sıvadık. Hizmet anlayışımızda insanı ve onun mutluluğunu baz alan çalışmalar yaptık. Bu bağlamda da 2009 yılından bu yana 3 bine yakın çocuğumuzu, hastanelerin ameliyathane ortamında steril bir şekilde sünnet ettirdik. Yavrularımızın iki mutlu günü var biz şimdi birincisi olan sünneti bugün burada gerçekleştiriyoruz. İkincisi olan düğünlerini de görürüz inşallah” dedi. Güvercintepe sakinlerine 2.okul müjdesini de veren Uysal “Bölge halkımıza park ve okul sözümüz vardı, Güvercintepe de 2 parkın inşasına başladık. Nasıl ki Sular Vadimiz var bu bölge de de bunu gerçekleştireceğiz” dedi. 

Başakşehirli çocukları bu özel günlerinde yalnız bırakmayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da çocukları kutlayarak bir selamlama konuşması yaptı “Bu gün burada sünnet olan 1.071 çocuğumuzun sayısı bana Malazgirt zaferini hatırlattı. Artık zaferler topla tüfekle olmuyor, bilgi ile ilimle oluyor. İnşallah bu çocuklarımızda ilim irfan sahibi olur” dedi.

Çocuklar Akrobat, jonglör, İlizyon gösterileri ile eğlendi

Güvercintepe Tepe İlköğretim Okulu Bahçesinde gerçekleşen Şölen için erken saatlerde alanı dolduran çocuklar ve ailelerine okul binasında sünnet kıyafetleri dağıtıldı. Sünnet kıyafetlerini giyerek Şölen alanına geçen çocukları Ahmet Şahin ve ekibi showları ile karşıladı.  Sünnet çocukları sahne de yer alan oyunlara eşlik etti. Akrobat, jonglör, ilizyon ve yetenek gösterileri izleyenlere mutlu anlar yaşattı. 
Başakşehir Belediyesi tarafından ikram edilen helvada, eğlencede ağızları tatlandırdı.

Başkan Uysal, ailelerle sohbet etti

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Sünnet Şölenine katılan çocuklar ve aileleri ile sohbet etti, hayırlı olsun dileklerini iletti.  Günün anısına sünnet çocukları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Millet Vekili Harun Karaca çocuklarla toplu ve tek tek fotoğraf çektirdi. 

Başakşehirli minikler Bülent Şerttaş şarkıları ile eğlendi

Sünnet Şölenine katılan sanatçı Bülent Serttaş türküleri ile Şöleni renklendirdi. Sevilen parçalarını Başakşehirli minikler ve aileleri için seslendiren sanatçı aileleri de tebrik ederek hayırlı olsun dedi. Sanatçının türkülerine hep bir ağızdan söyleyen katılımcılar halaylarla eğlendi.

Çocuklar ve ailelerinden Başkan Uysal’a teşekkür

Minik yavruların bu önemli gününde aileleri de şölende onların sevinç ve heyecanına ortak oldu.  Şölende oğlu sünnet olan Beyaz Güney ”Çok mutluyuz, çok güzel bir organizasyon, Belediye başkanımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Oğlunun sünnet kıyafetlerini giydirerek hazırlayan Hasan Furkan Şentürk “Bu tür sosyal faaliyetleri çok olumlu buluyorum. Bu organizasyona destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar” dedi.
Sünnet olacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Enes Biniciyi hazırlayan babası Cemil Binici ise “ilk çocuğumu sünnet ettiriyorum. Çok güzel bir organizasyon yapılmış, kıyafetlerimizi aldık. Sevinçliyiz heyecanlıyız. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Canan Karatay “Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum, onların sayesinde çocuklarımızı sünnet ettiriyoruz. İki çocuğumu sünnet ettirmenin heyecanını yaşıyorum” dedi

Sünnet Şölenine katılan Yasin Ertuğrul “Sünnet kıyafetlerimi çok beğendim. Bugün burada palyaçolarla eğleneceğim” dedi. Yasin Ertuğrul’un babası Vefa Ertuğrul ise “Belediyemizin bu toplu Sünneti Şöleni için çok memnunuz. Önümüzdeki seneler de de devamını dileriz” dedi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35