banner25

Başakşehir'de Sivrisineklere Teknolojik Takip

Başakşehir Belediyesi, sivrisineklerle mücadelede teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıyor. Gerçekleştirilen tüm çalışmalar CBS Karar Destek Sistemi ile kayıt altına alınarak anlık takip ediliyor. İlaçlama çalışması yapan araçların Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 15/20 km hız kuralına uygun ilerleyip ilerlemediği, hangi noktalardan geçtiği ve bıraktığı ilaç miktarı gibi birçok veri sisteme işleniyor.

Başakşehir'de Sivrisineklere Teknolojik Takip

Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerinin sağlığı ve huzuru için sivrisinekler başta başta olmak üzere vektörlerle mücadele çalışmalarına sistemli bir şekilde devam ediyor. Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 1 Mart itibariyle başladığı sivrisinek larvalarıyla mücadele kapsamında sivrineklerin üreyebileceği 2 bin 200 nokta kayıt altına alındı.

5 bin 800 kez ilaçlama yapıldı

7 günlük periyotlarda, 21 binin üzerinde kontrol işlemi gerçekleşirken bu noktalarda 5 bin 800 defa ilaçlama yapıldı. Başakşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği tüm bu çalışmaları CBS Karar Destek Sistemi ile kayıt altına alarak, işlemleri anlık takip ediyor.

Sahadaki çalışmalar anlık denetleniyor

Haziran ayı itibariyle 15 araçla başlatılan gece ilaçlama çalışmaları da, bu sistem üzerinden anlık takip ediliyor. İlaçlama çalışmasına katılan araçların Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 15/20 km hızda ilerleyip ilerlemediği, hangi noktalardan geçtiği, bıraktığı ilaç miktarı gibi birçok veriye de anında ulaşılıyor. Bu sayede çalışmalar, sağlıklı bir şekilde denetlenirken gerekli müdahaleler de anında sağlanıyor.

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35