banner32

Başakşehir cami ziyaretleri devam ediyor

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cami ziyaretleri devam ediyor.

Başakşehir cami ziyaretleri devam ediyor
 İlçe sakinlerinin İstanbul’un tarihi camilerine ücretsiz olarak götürüldüğü proje 21 Nisan’da başladı. Başakşehir Belediyesi’nin ilçe sakinlerini üç ayların manevi atmosferini camilerde daha yoğun teneffüs edebilmesi için gerçekleştirilen ziyaretlere ilgi yoğun.

 

Başakşehir Belediyesi Kültür ve Soysal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Cami ziyaretleri Şahintepe, Güvercintepe ve Altınşehir Mahallelerinde başlatıldı. Proje kapsamında vatandaşlar Eyüp Sultan, Süleymaniye ve Sultanahmet Camileri ziyaret ediliyor. Cami Ziyaretleri 15 bin ilçe sakininin etkinliğe katılması hedefleniyor.

 

Ziyaretler 18 Mayıs’ta sona erecek

 

18 Mayıs’ta sona erecek olan Cami ziyaretlerine katılmak isteyen vatandaşlar Başakşehir Belediyesi’nin Bilgievlerine şahsen başvurarak kayıt yaptırabiliyorlar.

 

Cuma ve Pazar günleri dışındaki günlerde gerçekleştirilen ziyaretler için her gün beş araç Bilgievleri önünden hareket ediyor. Tüm araçlarda profesyonel rehberler katılımcılara Camilerin tarihini anlatıyor. İlçe sakinleri tarihi camilerin ruhani atmosferini teneffüs ediyor. Cami ziyaretine katılan vatandaşlar öğle yemeğini ise ücretsiz olarak tarihi Süleymaniye kuru fasulyecisinde hep birlikte yiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35