banner32

Başakşehir Belediyesi'nden Deprem Ve Tahliye Tatbikatı

Depremi’nin 23’üncü yılında deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta yaralı, engelli ve mahsur kalanlar BAŞAKAY ekipleri tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi.

Başakşehir Belediyesi'nden Deprem Ve Tahliye Tatbikatı

Başakşehir Belediyesi, Marmara 

Başakşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında, Kayaşehir’de deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. İlçe sakinlerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurulan Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) tarafından yürütülen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Film setlerini aratmadı

Kayaşehir 8. Bölge’deki deprem ve tahliye tatbikatı, farkındalık oluşturmak adına vatandaşların evlerindeki ışıkları söndürüp yakmasıyla başladı. Senaryoya göre; BAŞAKAY ve zabıta ekipleri, tatbikatın yapılacağı bölgeye ambulans, arazöz, sepetli araç eşliğinde intikal etti. Bir yandan vatandaşların güvenli bir şekilde acil toplanma alanında bir araya gelmesi sağlanırken diğer yandan yaralı, engelli ve mahsur kalanlar ise ekipler tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi. Tatbikat sonunda Kayaşehir Kültür Yaşam Parkı'ndaki Deprem Simülasyon Merkezi'nde iilçe sakinlerine temel afet eğitimi de verildi.

18 ayda 115 bin 800 kişiye afet eğitimi verildi

Başakşehirlilere afet bilinci kazandırmak ve temel afet eğitimi vermek için kurulan BAŞAKAY, bir buçuk yıl içinde 115 bin 800 ilçe sakinine afet eğitimi verdi. Verilen eğitimler ile Başakşehir Belediyesi, 2021 yılında İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi arasında en fazla afet eğitimi veren belediye oldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı/ İTHA


Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35