banner25

Aşılat, Yaşat!

Başakşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkarak kayıt altına alıyor. Belirli periyotlarla gerçekleştirilen kısırlaştırma, aşılama çalışmaları ile oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Aşılat, Yaşat!
  
2010 yılında hizmete açılan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi örnek çalışmalara devam ediyor. Merkez, “Aşılat, Yaşat!” sloganıyla ilçe genelinde aşı çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar ile belirlenen mahallelerde sahipli ve sahipsiz hayvanlar kuduz hastalığına karşı aşılanıyor. Her sene Nisan ayında başlatılan çalışma Mayıs sonuna kadar devam edecek.
 
Ücretsiz kuduz aşısı yapılıyor

Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ilçe genelinde her yıl sokak hayvanlarını; kısırlaştırma, tedavi etme, besleme, şüpheli temas karantina altına alma işlemi, aşılama ve kayıt altına alma gibi işlemler yürütüyor.
 
Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinin “Aşılat, Yaşat!” sloganıyla başlattığı aşılama çalışması devam ediyor. Merkez, çalışmalar kapsamında düşük bir olasılıkta olsa risk arz eden bölgelerde, sahipli köpeklere saha ekibi destekli ücretsiz kuduz aşısı yapıp, kayıt altına alıyor.
 
 “Aşılat, Yaşat!” sloganıyla yürütülen çalışma sırasıyla; Şamlar Mahallesi, Eski Şamlar Bölgesi, Kayabaşı Mahallesi, Şahintepe Mahallesi, Güvercintepe Mahallesi, Ziya Gökalp Mahallesinde gerçekleştirilecek. Saha ekipleri merkezde kayıt altında olan hanelerdeki hayvanları ziyaret ederek aşılamalar gerçekleştiriyor. Görevliler aynı zamanda bölgede ki sahipsiz hayvanları da hem kayıt altına alıyor hem de aşılama çalışması yürütüyor. Yine yapılan çalışmalarda bölgede ki yaralı ya da hastalık teşhisi konulan sahipsiz hayvanlarda merkezde tedavi altına alıyor.
 
İlçe sınırlarında ikamet eden vatandaşlar aşılama dönemi dışında da dilerler ise Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne hafta içi 10:30-15:30 saatleri arası hayvanlarını götürerek aşı yaptırabiliyor.
 
‘Kuduz hastalığı riski minimize ediyor’

Çalışmayı yürüten Veteriner Yunus Kanlı, yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı, “Her sene düzenli olarak icra ettiğimiz bu çalışmanın altıncını gerçekleştiriyoruz. 90 günlükten büyük köpeklere koruyucu önlem olarak saha ekibi destekli kuduz aşısı yapıyoruz. Belediyemizin sosyal sorumluluk ve duyarlılık anlayışı kapsamında, hem kuduz hastalığı riskini minimize ediyor ve bölgemizdeki evcil hayvan verilerini çıkarıyor hem de vatandaşlarımıza iyi bir hizmet verebilmeyi amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen geri bildirimlerde bu çalışmamızı destekliyor nitelikte.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35