banner32

İstanbul Kayaşehirspor Büyüyor

İstanbul Kayaşehir Spor kulübü başkanı Selim Çelebi kulüplerinin iki yılda geldiği noktayı özetledi;

İstanbul  Kayaşehirspor Büyüyor
Spor dostluk ve kardeşliktir

2012 yılında kurduğumuz kulübümüz 2 yılda çok büyük aşama gösterdi. Tff liglerine ilk kez katıldığımız  2012-2013 sezonunda sadece U16 yaş kategorimizle girmiştik. Geçtiğimiz 2013-2014 sezonuna tam 5 kategoride katıldık.

Başakşehir Times Haber Merkezi

A takım, U19, U14, U13, U11 kategorilerinde gruplarımızı 4. yada 3. olarak tamamladık. Sezon bittikten sonra çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek 2014-2015 futbol sezonu için planlamalarımızın tamamını yaptık. Şimdi ramazan bayramından sonra çalışmalarımıza start vererek antrenmanlarımıza başlayacağız. Bu sene öncelikli hedefimiz bütün yaş gruplarında liglere katılmak olacak.

Hocalarımız, yaptığımız istişareler sonucunda bu sezon en az iki yaş grubunda şampiyonluk yaşayacağımızı söylediler. Ancak bizim şampiyon olalım diye bir çabamız yok. Çünkü şampiyonluğu amaç değil araç olarak görüyoruz. Biz doğru eğitimlerle doğru antrenmanlarla çalışmalarımızı yaptığımız sürece başarıların kendiliğinden geleceğinin farkındayız. Vaktinden önce çiçeğin açmayacağının farkındayız ve bu farkındalıkla çalışmaya devam ediyoruz.

2 YILDA BU NOKTAYA NASIL GELDİK?

Çok çalışarak..! “başarmak sadece sözlüklerde çalışmaktan önce gelir”. İki sene önce arkadaşlarımla bu kulübü kurduğumuzda, birbirimize inancımız dışında hiçbir şeyimiz yoktu. Küçük bir kapalı basketbol salonunda futbol antrenmanları yaptık. Antrenman malzemelerini araba bagajlarında sahalara taşıdık. Oyuncularımızla toplantı yapacak yerimiz yoktu. Parkta yada bir alışveriş merkezinde toplantılar yaptık. Hatta çoğu altyapı oyuncularımızı evimize davet ederek onlarla futbol üzerine, sporcu psikolojisi üzerine toplantılar yaptık. Bunları yaparken öncelikli hedefimiz skor başarısı değildi. Biz zihinleri değiştirmeyi hedefledik. Sporcularımızı nasıl daha ahlaklı, daha kişilikli,  ayaklı yere basan sağlam karakterler yaparız? Bunun mücadelesini verdik.

YENİ KATEGORİLER OLUŞTURMAK İÇİN KAYAŞEHİRİ TARADIK.

Yeni kurulmuştukve tanınmıyorduk. İnsanların bize gelmelerini beklemedik, biz onlara gittik. Okulları gezdik. Evlere ziyaretlere gittik. Oyuncu kazanmak için bunları yaparken diğer yandan, başakşehir kaymakamlığına, başakşehir belediyesine, toki’ ye ve okullara hazırladığımız projeleri sunduk. İlk sene arkadaşlarımla omuz omuza birbirimizi en zor günlerde motive ederek sezonu bitirdik.

Sunduğumuz projeler ikinci yılımızda kabul gördü ve İstanbul kayaşehirspor olarak hızla hayata geçirdik. ilk etapta bizimle proje ortaklığı yapan ve kulübümüze her zaman sahip çıkan başakşehir belediyesinden lokalimizi ve sahamızı teslim aldık. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar planladık. Kayaşehirdeki  bütün insanları kulübümüze davet ederek toplantılar yaptık. Onları çocuklarını bizlere emanet ettiklerinde, kendi çocuklarımız gibi eğiteceğimize dair söz verdik.  Şimdi kulübümüzde yaklaşık 1500 çocuğumuz var ve bunlar hiçbir ücret ödemeden, akademisyen antrenörler tarafından eğitim alıyorlar. Bu sadece futbol antrenmanı değil. Biz kulübümüzde çocukarımızı daha iyi birer bireyler haline getirmek için de eğitimler veriyoruz.

Sporcu velilerimizi davet ederek, kulübümüzü kendi evleri gibi görmelerini sağladık.

Kayaşehirdeki okullara gitik. Sınıflararası turnuvaları yaptık. Çocuklara madalyalar ve kupalar verdik. Ve bunlarında tamamını hiçbir ücret almadan yaptık.

Çocuklara bu hizmetleri sunarken, anne ve babalarıda unutmadık. Kadınlara haftanın 4 günü bayan hoca eşliğinde ücretsiz sabah sporu yaptırdık yaptırıyoruz. Sabahları bayan hocamızla müzik eşliğinde sabah sporu yapan kayaşehirli kadınlar, spor yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Yetişkin erkeklere halı sahamızı açtık. Yine hiçbir ücret talep etmeden halı sahamızı kullanmalarını sağladık. Randevu saatlerinde maç yapmaya gelen yetişkin erkekler, soyunma odalarımızda hazırlanarak sahamızda maçlarını keyif alarak yapabiliyorlar.

Kulübümüze spor yapma amaçlı gelen  yada ziyaret eden herkesin bilgilerini aldık ve bir bilgi bankası oluşturduk. İnsanlara çalışmalarımızı anlattık.

Bu çalışmalarımız başakşehir belediyesi ninde dikkatini çekti ve projemizin henüz 3.ayında belediye başkanımız Sn. Mevlüt Uysal bizleri kulübümüzde ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Bu ziyarete sporcu velilerimizide davet ettik. Velilerimize belediye başkanına projemizle ilgili olumlu-olumsuz bütün düşüncelerini aktarabileceklerini söyledik.  Velilerimizle belediyenin arasında bir spor köprüsü oluşturduk.

Şimdi başakşehir ilçesinin en çok spor hizmeti veren spor kulübü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Antrenörlerimizin tamamı spor akademisi mezunu yada spor akademisi  öğrencilerinden oluşuyor. Antrenör seçimlerimizde çocuklarımıza iyi örnek olmaları adına sigara içip içmemelerine dahi dikkat ediyoruz. Bizim çocukluğumuzda olduğu gibi antrenörlerin küfürlü yada argo konuşmalarına kesinlikle müsaade etmiyoruz. Biz önce insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. İyi insan yetiştirdikten sonra zaten yetenekli çocuğun futbolcu olması kaçınılmaz. Ancak iyi insan olarak yetişmeyen ve futbolcu olan bir çocuk milyonlarca çocuğa olumsuz örnek olabilir. Buda bizim kesinlikle istediğimiz bir şey değil.

Şu an itibariyle kulübümüzde 7 ayda 15 bin in üzerinde insana spor yaptırdık.  Ve bunun tamamını ücretsiz yaptık, yapıyoruz. Ancak bu bizim için yeterli değil. Bizim vizyon hedefimizde önce İstanbul ve  tüm Türkiye var. Artık spor hizmeti almak insanlar için ek bir masraf olmamalı.

Biz sporun mutfağında bulunmuş ve okulunda eğitim almış insanlar olarak, bu ülkeye bir borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu güzel ülke bu eşsiz vatan ve bizim gönlü geniş insanımız her güzel şeyi hak ettiği gibi, kaliteli bir spor eğitimini ve dünya standartlarını yakalamış kaliteli bir Türk sporunu hak ediyor. Bizler büyük Türk sporunun  iyi şeyler yapmaya çalışan birer işçileriyiz. Ben ve arkadaşlarım bunun bilincinde olarak, tevazuyla ve inançla yolumuzda ve inandığımız değerler doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35