banner32

Hoşçan: Kubüpler Birliği Başkanımızı 6 Ağustos'ta Belirleyeceğiz

Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşçan, 6 Ağustos çarşamba günü Kulupler Birliği Vakfı genel seçimi yapma kararı aldıklarını kaydederek, “6 Ağustos’ta seçimli genel kurula gideceğiz, yeni dönem Kubüpler Birliği başkanımızı belirleyeceğiz.

Hoşçan: Kubüpler Birliği Başkanımızı 6 Ağustos'ta Belirleyeceğiz
 Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşçan, 6 Ağustos çarşamba günü Kulupler Birliği Vakfı genel seçimi yapma kararı aldıklarını kaydederek, “6 Ağustos’ta seçimli genel kurula gideceğiz, yeni dönem Kubüpler Birliği başkanımızı belirleyeceğiz.” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi
Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantısı İlhan Cavcav başkanlığında Ankara'da yapıldı.FenerbahçeRizesporKayseri Erciyesspor ve Akhisar Belediyespor toplantıya katılmazken, Kulüpler Birliği ve Gençler Birliği'nin Başkanı İlhan Cavcav'ın yanı sıra;Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi ArıboğanEskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut HoşcanSivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz,Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim HacıosmanoğluKasımpaşa Kulübü BaşkanıMustafa TopalBeşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami EsenİstanbulBaşakşehir Kulübü Başkanı Çağatay Kalkan, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Akyürek, Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Ahmet Polat,Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şam, Gaziantepspor Kulübü Başkan VekiliMehmet KızılKardemir Karabükspor Kulübü As Başkanı Ziya Ünsal ve BursasporKulübü Başkan Recep Bölükbaşı katıldı. 

"ORTAK KARAR BU ŞEKİLDE ÇIKTI"

Toplantı sonrası Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşçan, yaptığı basın açıklamasında kulüplerin yönetimleriyle ilgili birkaç konuda fikir tahsisinde bulunduklarını belirterek, “Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ile ilgili olan düzenlemenin şuan ki mevcut haliyle devam etmesini ve yerel mahkemelerin bu konuda vereceği karara saygı duyduğumuzu belirttik. Ortak karar bu şeklide çıktı.” dedi.

6 Ağustos Çarşamba günü Kulüple Birliği Vakfı’nın genel seçimini yapmak üzere de karar aldıklarını kaydeden Mesut Hoşçan, “6 Ağustosta seçimli genel kurula gideceğiz, yeni dönem başkanımızı belirleyeceğiz.” diye konuştu.

“TÜRK FUTBALONUN 3 TEMMUZ SÜRECİNDEN SIYRILMASI GEREKLİ”

Mesut Hoşçan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. "Madde yayınlar konusu 13. Ağır ceza konuları gündeme geliyor mu?" sorusuna Hoşçan, bu işin bir an evvel bitmesini istediklerini kaydederek, şunları dile getirdi: “Genellikle UEFA’da CAS’ta bunların sıkıntıları yaşayan bir başkanı olarak da artık Türk futbolunun bu 3 Temmuz sürecinden sıyrılmasını ve kurtulması gerekli.

  Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bütün kulüplerin yeni dönemli ilgili hazırlıkları devam ediyor. Genellikle yine toplantıda diğer başkanlarımız ile yaptığımız görüşmede uyguladığımız olayların olumlu taraflarını birbirimizle paylaşarak ve kulüpler Birliği’nin kendi içinde net kararlarını gösterebilmek açısından aramızda paylaştık. Bunların diğer kulüplere faydası olacağını düşünüyoruz.” 

“TÜRK SPORUNA OLAN KATKILARI DÜŞÜNÜRSEK ILIMAN OLMALIYIZ”

Üç kulüp arasında geçen gerginlikle ilgili toplantıda herhangi bir konunun konuşulmadığını dile getiren Hoşçan, "Artık bu süreç hepimizi zora soktu. Bunun bitmesi lazım. Hepimizin bu camialara karşı sorumlulukları var ama genelde Türk sporuna olan katkılarımızı da düşünürsek daha ılıman olmamızda fayda var diye düşünüyorum." izahında bulundu.

“ÖNE ÇIKAN ADAY YOK”

Hoşçan, 6 Ağustos'ta yapılacak genel seçimle ilgili aday olarak öne çıkan bir kişi olmadığına işaret ederek, "Biz bugün deklare ettik. 6 Ağustos'a kadar süremiz var. 27 Temmuz'da Mali genel kurulu olacak. Ramazan ayı olduğu için bayram sonrası için bir karar aldık. Hem seçim yapacağız, hem de kulüpler arasındaki fikirleri paylaşacağız.” dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35