banner29

Başbakan Erdoğan, Başakşehir’in stadını açtı

Olimpiyat stadından sonra Başaşehir'in 2.stadı olan İstanbul Başakaşehir Fatih Terim Sdadyumu ile Başakşehir Spor ve sağlık ilçesi oldu. Süper Lig'in yeni takımlarından İstanbul Başakşehir Spor Kulübü’nün Stadı Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle açıldı. Başbakan, Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü'nün stadyum ve tesislerinin açılışının ardından, Fatih Terim, Rıdvan Dilmen, Abdullah Avcı gibi efsane isimlerle gösteri maçında forma giydi.

Başbakan Erdoğan, Başakşehir’in stadını açtı
Siyaset ve futbol dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Başakşehir Şehir Stadı’nın açılışına, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Hidayet Türkoğlu, Bilal Erdoğan, Acun Ilıcalı, Yılmaz Erdoğan, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve siyaset, iş ve spor dünyasından ünlü isim katıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

 

‘Başakşehir’in bende yeri özeldir’


Başbakan R. Tayyip Erdoğan, 17 bin 319 kişi kapasiteli Başakşehir Stadı’nın açılışını ve ardından futbol maçı gerçekleştirmek için Başakşehir Şehir Stadına geldi. Stat girişinde sevinç gösterileri ile karşılandı. Yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı stadın açılışında konuşan Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Başakşehir'in kendisi için özel bir önemi olduğunu dile getirerek "İstanbul'da ilk toplu konut uygulamamızı Başakşehir'de başlatmıştık. Bu uygulama öylesine başarılı oldu ki, İstanbul sınırlarını aştı, Türkiye'ye model oldu. 1995 yılında KİPTAŞ'ı kurarak ilk adımları attığımız Başakşehir, bugün İstanbul'un en güzel, en modern, en gözde ilçelerinden biri haline geldi. Bugün açılışını yaptığımız stadyum ve tesisleriyle, Başakşehir'e yeni bir gerdanlık daha takıyoruz. İstanbul'un dört bir yanını modern spor tesisleriyle donatan Büyükşehir Belediyemiz, Başakşehir'e de UEFA 2016 kriterlerine uygun bu stadı inşa etti. Değerli kardeşlerim, Başakşehir'e böyle bir stat gerekiyordu ve hayırlı olsun. Antrenman sahalarıyla, otoparkı ve sosyal tesisleriyle, tesisin tamamı 178 trilyon liraya mal oldu. Büyükşehir Belediyemiz tarafından, şehrin dört bir yanına inşa edilen 18 spor salonu, 36 futbol sahası, 144 okul spor salonu ile 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını hak eden bir İstanbul manzarasına şahit oluyoruz."

Bizim Türkiye olarak, sporda da eski Türkiye'nin tartışmalarını geride bırakıp, yeni Türkiye'nin vizyonuna uygun bir yaklaşım ortaya koymamız gerekiyor diyen Başbakan R. Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “ Spora siyasetin, ideolojinin, özellikle de rantın bulaşmasını engellemek, sporu spor olarak yapmak, sporu spor olarak yüceltmek durumundayız. Son yıllardaki çirkin tartışmalar ve iddialar, başta futbol olmak üzere sporumuzda çok derin yaralar açtı. Son 1 yıl içinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji, aynı şekilde sporumuzda yaralar açtı. Türkiye, sporda iddialı bir ülkeyken, geleceğe umutla bakan bir ülkeyken çok gereksiz tartışma ve gerilimlerle toplumdaki heyecan köreltilmek istendi. Bunların tamamını artık geride bırakıyoruz. Eski Türkiye'nin kötü manzaraları olarak tarihe havale etmek durumundayız. Artık, yeni bir başlangıç yapıyoruz."

 

Stadının ismini Başbakan Erdoğan koydu


Erdoğan konuşmasın sonrasında A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'i sahneye çağırdı ve stadın adını 'Başakşehir Fatih Terim Stadı' koyduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Fatih Hocamızla yeni bir maraton başladı. Nasıl ki Milli Takımdaki oyunculuğunda başarılara imza attıysa, inşallah şimdi de teknik direktör olarak bu başarılara imza atacağına inanıyorum. Yönetimle de görüştük, bu stadımızın adını 'Başakşehir Fatih Terim Stadyumu koyalım' dedik. Hayırlı olsun diyorum" dedi.


Başbakan Erdoğan, Fatih Terim ve futbolcularla üzerinde 'İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu' yazan tabelanın önünde stadın açılışını gerçekleştirdi.


‘Benim için büyük bir sürpriz oldu’


Başbakan Erdoğan'ın ardından konuşan Fatih Terim, adının stada verilmesinin kendisi için büyük sürpriz olduğunu dile getirdi.

Fatih Terim:  “Ülkemin daha iyi tanınması için çok çabaladım, çok uğraştım. Ülkenin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Ancak bugün hakikaten çok değişik duygular yaşıyorum şu anda. Hakikaten çok mutluyum. 45 senemi futbola verdim ve bir insanın yaşarken böyle güzel, böyle özel stadyuma adının verilmesinin ne manaya geldiğini anlayacak kadar da tecrübeliyim ve insanım. O yüzden Sayın Başbakanıma teşekkür ediyorum. Benden hiçbir zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemediği için de çok teşekkür ederim. Emeği geçenlere bir futbol adamı olarak teşekkürlerimi, sevgilerimi sunuyorum. İnanıyorum ki Başakşehir hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir" dedi.


‘178 milyonluk bir yatırım’

 

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, UEFA'nın 2016 kriterlerine uygun Türkiye'nin en modern stadının açılışını yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Toplam 178 milyon liralık yatırımla çok büyük bir başarıya imza atılan bu tesiste gelecekte de çok güzel futbol maçları yapılacak. Bu tesislerde çok büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum. Ne olur futbolda yeşil sahaların dışına çıkmayalım. Buradaki statlarda ve futbolda yaşanacak tribün terörüne müsaade etmeyelim. Güzellikleri, fair-play'i, kardeşliği, dostluğu ve barışı bir arada yaşayalım. Tabii ki rekabet olacak ama centilmence olsun."


Gelecek ay yapılacak Cumhurbaşkanı seçimine değinen Bakan Kılıç, "12 sene önce futbol tabiriyle başbakanımıza ve AK Parti'ye 'çıkın oynayın' diyen milletimiz, 10 Ağustos'ta millet düşmanlarına en büyük golü atacaktır. 10 Ağustos günü Türkiye'nin ilerlemesi için gece gündüz çalışan, milleti için dertlenen Recep Tayyip Erdoğan, yine sahadan başarıyla ve galibiyetle ayrılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

‘Tarihe tanıklık ediyoruz’


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bir tarihe tanıklık ettiklerini aktararak, şöyle konuştu: "Bu yeşil sahada destanlar yazılacağına inanıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, amatör branşlarda çok ciddi başarılara imza atmakta. Profesyonel takımı da bünyesi dışına çıkıp, İstanbul Başakşehir olarak Spor Toto Süper Lig'de yerini aldı. Yeni bir kulüp doğdu. Bunun, Türk sporuna ve futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Ambiyans olarak farklı bir statta bulunuyoruz. Türkiye ve dünya konuşacak ve bir model proje olarak her zaman anılacak. Kulübümüze başarılar diliyorum ve bu statta şampiyonluklara tanıklık etmeyi umuyorum."


Başbakan Erdoğan sahaya indi

 

Gençlik yıllarında amatör futbolcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk futbolunun efsane isimleriyle birlikte yeşil sahada top koşturdu.

 

Başbakan, Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü'nün stadyum ve tesislerinin açılışının ardından Başakşehir Şehir Stadı’nda; Fatih Terim, Rıdvan Dilmen gibi efsane futbolcularla 30 dakikalık bir gösteri maçında forma girdi. Başkakan Erdoğan kırmızı beyaz forması ve 12 numara sırt formasıyla oynadı. Özel maç, Türk futbol tarihine imza atmış futbolcular ile şu an Süper Lig'de oynayan futbolcuları bir araya getirdi. Maçta, Başbakan Erdoğan'ın yanı Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı’ da top koşturdu. Turuncu ve Beyaz formalı iki takımın yarıştığı maçta, Başbakan Erdoğan, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eski Fenerbahçeli futbolcu Rıdvan Dilmen ve oğlu Bilal Erdoğan'la aynı takımda yer aldı. Rakip takımda ise Mehmet Özdilek, Yılmaz Erdoğan, Fettah Can gibi isimler yer aldı.


Takımlar 15'er dakikalık iki devre oynadı. Turuncu formalarla oynayan Başbakan Erdoğan’ın takımı 3-0 geriye düştükten sonra attığı gollerle skoru 3-3'e getirdi. Acun Ilıcalı'nın penaltıdan attığı golle Başbakan Erdoğan’ın takımı ilk yarıyı 4-3 önde tamamladı, maçtan 9-4 galip ayrıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35