banner32

Başakşehi̇r’i̇n Canlı Langırt Şampi̇yonları Belli̇ Oldu

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nda ortaokullar arası canlı langırt turnuvası finalleri, nefesleri kesen mücadelelere sahne oldu. Başakşehir genelinden 46 ortaokulun katıldığı turnuvanın kızlar kategorisinde Şamlar Ortaokulu’ndan “Efsaneler” takımı, erkeklerde ise İBB Şair Erdem Beyazıt Ortaokulu’ndan “Erdemliler” takımı şampiyon oldu.

Başakşehi̇r’i̇n Canlı Langırt Şampi̇yonları Belli̇ Oldu

Başakşehir’de İstanbul Gençlik Oyunları heyecanı doludizgin sürüyor. Türkiye’de ilk defa Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği canlı langırt turnuvasına, ilçe genelindeki 46 ortaokul katıldı. Turnuvanın finallerinde 21 okul takımı mücadele etti.

Dereceye giren takımlar madalyalarını aldı

Öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne olan final karşılaşmaları sonunda Başakşehir şampiyonları belli oldu. Kızlarda Şamlar Ortaokulu’ndan “Efsaneler” takımı kürsünün en üst basamağına çıktı. Kayaşehir Şeyh Şamil Ortaokulu’ndan “Kartal” takımı ikinci olurken, TOKİ Fenertepe Ortaokulu’ndan “Teşkilat” takımı ise turnuvayı üçüncülükle tamamladı.  

Canlı langırt turnuvasının erkekler kategorisinde ise İBB Şair Erdem Beyazıt Ortaokulu’ndan “Erdemliler” takımı rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa uzandı. İBB Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan “Çaylaklar” takımı ikinci, Kayaşehir Şeyh Şamil Ortaokulu’ndan “Şahinler” takımı ise üçüncü oldu.

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35