banner25

Başakşehir İzci kampı başlıyor

Bu yıl altıncı kez Başakşehir Belediyesi İzcilik Kulübü tarafından düzenlenecek olan “İzcilik Kampı” için başvuruları bugün başladı. Başvurular Başakşehir Belediyesi’nin internet sitesinden (http://basaksehir.bel.tr/basvuru/izci) yapılabilecek.

Başakşehir İzci kampı başlıyor
 Türk İzcilik Federasyonu’yla birlikte Şamlar Tabiat Parkı’nda gerçekleşen kamplarda ilçe çocukları izcilikle ilgili temel bilgiler, ilkyardım dersleri, binicilik, tırmanma, okçuluk ve parkur eğitimi dersleri alacaklar.

 

300'er kişilik gruplar halinde İzcilik Kampı'na katılacak olan Başakşehirli çocuklar Başakşehir belediyesi izcilik tesislerinde profesyonel eğitmenlerden izcilik eğitimi alacak, doğayla daha yakından tanışma imkanı bulacaklar. Ayrıca kampta izciler doğadaki zorlu yaşam koşullarında yaşama ile ilgili edindikleri bilgileri Şamlar Tabiat Parkı’nda uygulama imkânı da bulacaklar.

 

Çocuklar yaşayarak öğrenecek

 

İzcilik kampı çerçevesinde çocuklara; çadır kurma, bisiklete binme, tırmanma, düğüm atma, teknik iz işaretleri, çevre bilinci, ilk yardım, arama-kurtarma, gece yürüyüşü, pusula, telsiz kullanma, hayvanlardan korunma hakkında bilgiler verilecek. Böylelikle çocuklar aldıkları eğitimlerle bir taraftan bilinçleniyor, bir taraftan da karşılarına çıkacak zorluklarla nasıl başa çıkacaklarını da öğrenmiş olacak.

 

Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’nda teorik eğitimlerin yanı sıra sportif aktivitelerle de çocuklar eğlenceli vakit geçirecek. İzci Kampına grup olarak alınan çocukların eğitimi bir hafta sürecek. Oldukça yoğun bir ilginin beklendiği kampta; Tırmanma, Okçuluk, Binicilik, Oryantiring, Bocce, Fly Fox, Badminton, Voleybol, İzci Parkuru,  Teknik İz Parkuru eğitimleri yer alacak.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35