banner32

Pepee’den herkese mesaj var

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen çocuklara yönelik olumsuz vakalar herkesi, özellikle çocukları ve ebeveynlerini büyük ölçüde etkiliyor. Son yıllarda artan ve toplumların kanayan yarası haline gelen çocuk vakalarına farkındalık yaratmak için çeşitli projeler hazırlanıyor. Düşyeri, çocukların sevdiği Pepee’nin yer aldığı, ünlü sanatçı Kıraç’ın bestelediği, “Bedenim bana aittir” şarkısı/videosu ile çocukların karşılaşabileceği olasılıklara dikkat çekiyor

Pepee’den herkese mesaj var
Düşyeri, en sevilen kahramanlarından Pepee ile son günlerde çocuklar özelinde meydana gelen üzücü olaylara parmak basmak ve öğretici olmak adına bir şarkı/video yayınladı.

Son yıllarda Türkiye’de ve dünyada meydana gelen çocuk istismarına yönelik neler yapılabileceğinin anlatıldığı “Bedenim bana aittir” şarkısı/videosu, çocukların bilinçlenmesine yardımcı oluyor. Pepee, eğlenirken öğretiyor… Pepee karakteri çocukların önemsediği ve ilgiyle severek izlediği Türkiye’nin milli çizgi film kahramanı. Onun yaptıkları, söyledikleri ve uyguladıklarını kendilerine örnek alıyorlar. Bu nedenle olumsuz olaylara yönelik bilinçlendirmek için Pepee bu görevi severek üstleniyor. Düşyeri, sevilen Pepee karakteri ile çocuklara kendilerini nasıl koruyacaklarına yönelik “Bedenim bana aittir” şarkısını/videosunu hazırladı.

Çocukların kendilerini korumak adına neler yapması gerektiğini gösteren video, eğlenceli şarkısıyla karşılaşılan duruma nasıl tepki verebileceklerini anlatıyor. Çocuklar maruz kaldıkları durumu söylemekte çekiniyor, utanıyor ve korkuyor. Sözel olarak ifade edemedikleri zaman farklı yollarla seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Çocuklar yetişkinlerden ziyade kendilerine yakın hissettikleri kişi ya da karakterlerden bir şeyler öğrenmeye daha açık olabiliyor. Karşılaşılan vakalarda her çocuğun tepkisi farklı olabiliyor. Düşyeri, Pepee’nin yer aldığı şarkı ile bilinçlendirmeye yönelik bilgi verirken, onların ebeveynleriyle her şeyi çekinmeden paylaşabileceklerinin bir kez daha altını çiziyor.

“Daha çok konuşmalı, daha çok anlatmalı, daha çok öğretmeliyiz” Kendi instagram hesabında paylaştığı mektubunda ebeveynlere ve çocuklara seslenen Düşyeri Düş İşleri Bakanı / Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yakın zamanda sıkça meydana gelen çocuk vakaları, herkes gibi beni de derinden etkiledi. Günlerdir ben bu konuda ne yapabilirim diye düşününce, bir iletişim uzmanı ve anne olarak çocuklarımız için bendeki bilgileri sizlerle paylaşabileceğimi düşündüm. Bu konuda neler yapabiliriz diyorsanız, çocuğunuza küçük yaştan bazı şeyleri öğretebilirsiniz. Çocuğunuza kimsenin ona izinsiz dokunamayacağını anlatın. Çocuğunuzun size karşı açık olmasını isteyin. Yapılan araştırmalara bakıldığında olumsuz durumda kalan çocuklar çoğunlukla bunu ailelerine anlatmamayı tercih ediyor. İstismara maruz kalan çocuk bunu küçücük yüreğinde taşıyamıyor, ağır geliyor. Hiç istemiyoruz ama olur da başına bir şey gelirse ne yapması gerektiğini öğretin. “Hayır” diye bağırıp oradan uzaklaşmaları gerektiğini bilsinler. Çocuklar bizim hazinemiz. Ebeveyn olarak çocuğunuzla sohbet edin, neyin yanlış, neyin doğru olduğunu gösterin. Korkusuz bireyler yetiştirin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35