banner29

Karabat’tan gövde gösterisi

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir ilçe örgütü Yeşilköy WOW otelde 2.000 kişilik muhteşem bir dayanışma yemeği yaptı...Karabat ve ekibi yaptıkları gece ile 2014'e hazırız mesajı verdi. Grup başkan vekili Hamzaçebi ve genel başkan yardımcıları gördükleri birlik ve bereberlik mesajından çok etkilendiklerini ifade ettikleri gece de İlçe başkanı Özgür Karabat manifesto niteliğinde açıklamalarda bulundu...

HABERİN GALERİSİ
CHP Başakss

CHP Başakss

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehirilçe örgütü, Yeşilköy WOW Otel’de 2.000 kişilik muhteşem bir dayanışma yemeği düzenledi. Karabat ve ekibinin organize ettiği ve“2014'e hazırız” mesajını verdikleri geceye katılan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve diğer yetkililer, birlik ve beraberlik görüntüsünden çok etkilendiklerini ifade ettiler. Baştan sona heyecanlı geçen yemekte, Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, manifesto niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Başakşehir  Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Gecenin sunuculuğunu yapan İlknur Kaplan,sunumunun yanı sıra okuduğu şiirlerle salonu coşturmasını bildi.CHP Başakşehirİlçe ÖrğütüGrup Başkanvekili Mali Müşavir Bektaş Ulusan'ınkonuşması ile başlayan gecede kısa bir Çanakkale sinevizyonu da izlettirildi. Salonun düzeni, müzikler, sinevizyon ve organize; tek kelime ile harikaydı…

Başakşehir’deki çalışmaları anlatan ve izleyicilerden yoğun alkış alan sinevizyongösterisinden sonra İlçe Başkanı Özgür Karabat, sahneye çıkıp siyasi,kültürel ve yönetsel anlamda bütün partilileri heyecanlandıran bir konuşma yaptı.

Karabat, hükümete yüklendiği konuşmasında, “AKPiktidarında 11 yıllık bir dönemi geride bırakıyoruz. Gelinen noktada hukuksal çözülmenin yanı sıra toplumsal bir ayrışmayla da karsı karsıyayız. Bir toplumda hukukun üstünlüğünün en temel garantisi, toplumsal barış ve uzlaşıdır. Oysa, AKP bizi ayrıştırdı” dedi.

İktidarın herkesle kavgalı olduğunu vurgulayan Özgür Karabat, şöyle devam etti: “ODTÜ ile kavgalılar, iş dünyasıyla kavgalılar, dizilerle kavgalılar, komsularla kavgalılar, çiftçiyle kavgalılar, öğrenciyle kavgalılar.

Aynı anlayışın AKP’liBelediyesi de,onun Başkanı MevlütUysal da, Başaksehir’de herkesle kavgalı. Cami ile kavgalı, muhtarla kavgalı, yerel basınla kavgalı, cem evi ile kavgalı, emekli vatandaşla kavgalı, Kayasehir’le, Güvercintepe’yle, Bahçeşehir’le kavgalı. Hatta AKP’liler bir biriyle kavgalı.”

MEVLÜT UYSAL’A ÇAĞRI

Özgür Karabat, konuşmasında Başakşehir Belediye Başkanı MevlütUysal’a bir çağrıda bulunarak, “Kavgayı bırak, görevden almayı bırak,işine bak, işini yap.” tavsiyesinde bulundu.

Kavgaya “dur” demenin fitilini dayanışma gecesinde yaktıklarını belirten Özgür Karabat, şöyle devam etti:

“Başaksehire bahar geliyor.Başaksehir sevdalıları buradan yola çıkıyor. Başakşehir’de katılımcı bir yerel yönetim isteyenler,vatandaşı azarlayan,kenti pazarlayan, belediyeye karsı mücadele edenler bugün buluşuyor. Bu uğurda 2014 yerel seçimlerinde yetkinin ve kararın halkta olduğu katılımcı bir belediye için kararlı olduğumuzu dostlarımıza ve de rakiplerimize ilan etmek istiyorum.”

ÜSTÜNLERİN HUKUKU

İktidar kendisi gibi düşünmeyenleri zindana attığını öne süren CHP Başakşehir İlçe Başkanı Karabat, “Artık üstünler kendi hukukunu dayatıyor. Artık iktidar kendi kinini hukuk yapıyor. Üstünlerin hukukuna son deyip hukukun üstünlüğü için mücadele eden değerlidostlarıma, bir kez daha teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u eleştiren Karabat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bir de önce mangalda kul bırakmayıp,yüksek sesle konuşup sonra GenelBaşkan Yardımcılığına teslim olanlar var. Bakın ne diyordu Sayın Numan Kurtulmuş 19 Nisan 2011 de; (BOP sayesinde Ortadoğu’daki ülke sayısı 2 katına çıkacak.AVM’lerin önünde bakkallar, kasaplar dilencilik yapacak. Başbakanın askerlik, belediyecilik arkadaşları ve şoförlerinden başka kimse milletvekiili olamayacak. Yağmur suları bile parayla satılacak…) Dün böyle diyordu 2023 yılı için Harun, bugün o da oldu Karun…

Ama birşey daha sormak istiyorum;Başakşehir’de belediye seçimlerinden önce vardı Harun, şimdi onlardan kaçı oldu Karun?

BAŞAKŞEHİR İÇİN GELİYORUZ

Başakşehir’in, önümüzdeki dönem İstanbul’un en büyük 5 ilçesinden biri olacağını hatırlatan Karabat, Toplumun farklı kesimlerini içinde barındıranBaşaksehir’de OSB ile Türkiye’nin en büyük üretim merkezi olduğunu kaydetti. Böylesine önemli bir ilçenin, ehil, ona layık kadrolardan tarafından yönetilmesi gerektiğine dikkat çeken Özgür karabat, şunları söyledi:

“Sen bize layıksın, bizde sana Başakşehir, geliyoruz... Geliyoruz çatısı akanlar için... Geliyoruz, her gün betonlaşmayla yok edilen Bahçeşehir için... Geliyoruz yürekleri yanan yuvalarına göz konulan analar için… Geliyoruz gençler için… Geliyoruz Kayasehir’de gezip oturacağı bir mekan bulamayan emekliler için… İşine gidemeyen işçiler için,baz istasyonu mağdurları için... Geliyoruz, mezarlığı rezidans yapılmaya çalışılan Başakşehirliler için… Geliyoruz, sular vadisi, her gün yok edilen Başak Konutları için… Geliyoruz TOKİ mağdurları için… Geliyoruz komşu insiyatifi için… Geliyoruz minibüsten sarka sarka işe gidenler için…

Ve biliyoruz; Başakşehir vatandaşı azarlayan, kenti pazarlayan bir belediye başkanınca yönetiliyor.

Biliyoruz,BaşakşehirBelediyesi,İstanbul’un en büyük 2. bütçesine sahipama en borçlu 2. Belediye.Türkiye’nin de 7. büyük kamu borçlusu belediyesi… Biliyoruz, belediye bütçesinin üçte biri emlak gelirlerinden oluşuyor… Biliyoruz, en yüksek emlak vergilerini ödüyorsunuz… Biliyoruz, ilçenin bir ucundan diğerine 3 araç ile gidilmiyor… Biliyoruz,Başaksehir’in karanlık sokaklarını, koyun koyuna yatan çocuklarını…”

ALLAH’IN KELAMINI UNUTTULAR

Konuşmasında Nasrettin Hoca’nın doğuran kazan hikayesini anlatan Özgür Karabat, “Dün hocanın kazanı doğuruyordu bugün Başakşehir’de Mevlüt Uysal’ın locası doğuruyor.” dedi.

“Artık dağı delerek yapılan sofası, yanında da benzin istasyonu var. Saksı görse oraya yüksek bir bina dikecek psikolojiye sahip bir Belediye Başkanımız var.” İfadelerini kullanan Karabat, şunları söyledi:

“Murat 124’lere binerken (mülk Allah’ındır) yazanlar,çatısı akan gecekondularda otururken de (mülk Allah’ındır) diyenler şimdi Allah kelamını unuttular. O zaman mücahit olanlar sonra müteahhitliğe soyundular.(İman Yarabbi) diye iktidara gelenler artık (imar Yarabbi) diye bağırıyorlar.”

Başakşehir’de imar sorununun halkı canından bezdirdiğini savunan Karabat, “Mevlüt Uysal ve AKP’li belediye, Şahintepe’ye Güvercintepe’ye, Altınşehir’e zamandan söz etti. Ziya Gökalp’e, Kayabaşı’na(Zamanla düzelir her şey. Tapularınız verilecek, imar probleminiz çözülecek, iskanlar hall olacak) dedi.

Değerli Şahintepeliler, size diyorlar ki;(hisseleriniz parçalı, yüksek kat yapamazsınız). Peki yanı basınızda yükselen bloklar ne?Güvercintepelihemsehrim, tel altında yasayan değerli yurttaşlarımız; Ağaoğluna yüksek gerilimi transfer hakkı var da,size yok mu?” diye konuştu.

Mevlüt Uysal’a, TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerine seslenen Özgür Karabat, şunları söyledi:

“Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, bir şeyi net duyun; hisselerimiz parçalı hisselerimiz küçük olabilir, ama yüreğimiz birbirimiz için bütün ve sizden de çok büyük bunu bilesiniz. Bir kez daha size söylüyorum ki, bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Haksızlık karsısında susuyorsunuz, susmayın. Bizden susmamız beklemeyin. Net söylüyorum; haksızlık karsısında susan dilsiz şeytandır. Ve rüzgar eken fırtına biçer.”

BAŞAKSEHİR’E SEVDALIYIZ

Özgür Karabat, Başakşehir’de olması gerekenleri sıralarken de şöyle konuştu: “Başakşehir’de nerde bir kelebek kanat çırpıyorsa biz ordayız. (Toprakta yeşil, gökte mavisi olan bir kent) olsun istiyoruz. Kentimizde su sesleride, kuş sesleri de olsun istiyoruz. Biliyoruzki kuşlar göç ettikten sonra sıra bize gelecek. Çocuklara parklar olsun, oynasınlar koşsunlar istiyoruz. Köşe başların da, duvarlarda değil. Belediye bütçesinden gençlere lise için pay olsun, yaşlılara aşevi olsun, halk eczaneleri kurulsun istiyoruz.Rantsal değil yerinde dönüşüm olsun istiyoruz.Şahıntepe’de,Güvercintepe’de caddelerde gençler hep birlikte yürüsün, halaylar çekilsin şemame olsun, Ayşe teyze olsun,komsularımız yine yanımızda kalsın, taziyelerimiz yine bir olsun istiyoruz. Gençlik merkezleri olsun, kentin her mahallesinde amatör spor kulüpleri olsun, spor alanları açılsın istiyoruz. Kentimiz temiz olsun,görüntü kirliliği olmasın istiyoruz.

Kent sakinleri kenti yönetsin, işlevsel bir kent konseyi olsun, sözde, yetkide, kararda mahalle meclislerinde olsun istiyoruz. Belediye Başkanı, bu kent konseyinin “başkanı” değil “dinleyeni” olsun istiyoruz.

Şeffaf bir bütçe, denetimi önemseyen bir belediyecilik anlayışı, yüksek teknolojiyi, sadece belediye binasında değilkentin bütünün de egemen kılan bir BasaksehirBelediyesi istiyoruz.

Biz Basaksehir’e sevdalıyız. Turizm olsun,tarih olsun,kenttin alt yapısı tamamlansın, üst yapısı sık olsun, Olimpiyat kenti olsun,sanat kenti olsun istiyoruz.

Kent tiyatrocuları bizimle olsun istiyoruz. Kültür merkezlerini,kermes merkezleri haline getiren anlayış son bulsun istiyoruz.

Başaksehir özgürlüklerin,Başaksehir katılımcı demokrasinin,Başaksehir kesimler arası diyaloğun,Basaksehir dostluğun ve BaşaksehirBaşaksehirliliğin kenti olsun istiyoruz.

Başaksehir’i kapı kapı dolaşmaya, komsularımızla daha fazla buluşmaya devam edeceğiz. Güzel günler CHP ile gelecek…

Sizde bu yolda bizimle beraber yürümeyevarmışınız? O zaman selam olsun Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na,selam,sevr’i yırtıp lozan’ı yapanlara,bağımsızlık ateşini yakanlara, Mustafa Kemal Atatürke, selam olsun hepinize…

İÇİ BOŞ NUTUK ATMAK YOK

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, “Siz Başaşehir’i bize hediye edin, biz de İstanbul’u size hediye edelim” dedi. Salıcı, Başakşehirİlçe Başkanlığın yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsetti ve İlçe Başkanı Özgür karabak ve ekibini kutladı.

CHP, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise,Başakşehirdahil en az 12 olan ilçe belediye sayımızı 20'ye çıkararak İBB’yi de alacağız” iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, “AKP içi kurumuş bir ağaç gibi oldu” diye konuştu.

Grup Başkanvekili Akif Hamzeçebiise, “İç boş nutuk atmak yok, halka temas ederek AKP’yi göndermek var. İktidar olmak için birbirimize nutuk atmayacağız. Başakşehir ilçe örgütümüz gibi toplumun her kesimi ile temasta olmamız ve seçimi sandıktan kazanmamız gerekir” dedi.

DAYANIŞMA YEMEĞİNE KİMLER KATILDI ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Mali İşlerden Sorulu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran,Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı,Süleyman Çelebi,CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Meclis Üyesi İbrahim Yen,İnci Beşpınar,CHPTokat Milletvekili Şahin Duyan, eski vekil ve DİSK  Genel Başkanı Rıdvan Budak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe başkanı Naci Özcan, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat,Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Çebi, Beylikdüzüİlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Dursun Tazegül, CHP Esenyurt ilçe başkanı Kemal Deniz Bozkurt ,CHP Güngören ilçe başkanı Hüseyin Konuk ,CHP Beyoğlu ilçe başkanı İnan Güney, CHP Bakırköy ilçe başkanı Sait Yücel,CHP 2009 Başakşehir Beleidye başkan adayı iş adamı Mahmet Kaban,  Zeytinburnu Esnaf Odası Başkanı Tacettin Akdağ,Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç, İş adamı Yaşar Irmak başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, iş adamı ve partili Dayanışma ve İktidara Yürüyüş Yemeği’ne katıldı.

Haberin video kaydı haberin alt tarında yayında mutlaka izlemelisiniz.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Duran Bozkurt
Duran Bozkurt - 11 yıl Önce

Dün akşam ki gece de insanların suratlarına baktığımızda, özlenen bir tablo ile karşılaştık. Herkes gülüyordu, herkes mutluydu. CHP Başakşehir ailesi etrafına mutluluk yayıyor. Bu ailenin bir bireyi olmaktan onur duyuyorum. Tüm Başakşehir' i hayatı ve mutluluğu paylaşmak için ailemize katılmaya davet ediyorum.

kıyafet
kıyafet - 11 yıl Önce

ilçe yoneticilerinimn kıyafeti şık ve güzeldi yuh artık ya ınsanların kılık kıyafetınıde burada haber ıcerısınde vermıssınzı tebrıkler.yemekd ene vardı onuda yazsaydınız.alakası zolmus sayın edıtorler kıyafetler.....alakasız

samim19
samim19 - 11 yıl Önce

Sevdamız Başakşehir için herşeyi yapmaya sevdalımıza ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız.Biz bir aileyiz dahada güçleneceğiz ülkemizin geleçeğini ve ilçemizin geleceğini yalancıların.talancıların ve yandaşların ayrıca dini kullananlardan kurtarmak bizim asli görevimiz diyoruz.Sevgimizle geleceğiz kindarları kovacağız saygılarımla..

,,,
,,, - 11 yıl Önce

BU GÖVDE GÖSTERİSİNDEN ÇOK RESİMLERE BAKIYORUMDA =) PODYUM YARIŞMASINA BENZİYOR, YORUMLARA BAKIYORUM =) CHP Lİ ARKADAŞLAR ,YORUMLARA MAŞLALAH YÜKLENMİŞLER =) ARKADAŞLAR BU MİLLETİ ÖLDÜRSENİZ CHP NE İKTİDAR YAPAR NEDE BLD BAŞKANI BAŞAKŞEHİRDE =) umut fakirin ekmegidir siz umut edin..

...
... - 11 yıl Önce

HALKIN GÖZLERİNDEKİ UMUT AK PARTİDEN GELİYORUM MERAK ETMEYİN İSRAİLE BİLE ÖZÜR DİLLET BAŞBAKANIMIZ AMA HAYLA keMAL KILIÇTAROGLU İSRAİLİ SAVUNUYO BUNLAR BOŞ İŞLER , CHP EVET HALK GÖREV VERDİ O GÖREVDE MUHALEFETLİK YOKSA KEMALDAN MUHTAR BİLE OLUNMAZ AMA SİZ MEBUREN GENEL BAŞKAN YAPTINIZ

Duran Bozkurt
Duran Bozkurt - 11 yıl Önce

İsmini bile yazamayan yorumcu arkadaşa nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum. Sn,,,, İsrail durduk yerde özür dilemedi karşılığında bizden neler götürdü yakında hep birlikte göreceğiz. Biz şimdiden görüyoruz Ama siz etrafınızı göremediğiniz için sonbaharı bekleyeceksiniz. Ayrıca bir genel başkan için sarf ettiğiniz sözler hiç hoş değil. Hangi görüşten olursanız olun önce saygılı olun.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35