banner32

Karabat ; 2014' de Başakşehir bizim

Başakşahir Times Gazetesi olarak CHP’nin en bilimsel ve düzenli çalışan ilçe başkanlarından birisi olan Mali Müşavir Özgür Karabat, 2013 yılının ilk söyleşisini İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)na yaptı.

Uysal ve kliği gerçek AKP’lileri de dışladı 

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir ilçe başkanı Mali Müşavir Özgür Karabat 2013 yılının ilk mülakıtını Başakşahir Times Gazetesi İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) na yaptı.

Yaptığımız söyleşi de ilginç konulara temas eden Karabat’ın 2014’de Başakşehir Belediye başkanlığında  CHP bayrağını dalgalandırmak için kararlı olduğuna şahit olduk. Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner ve Genel Yayın yönetmenimiz Müslüm Aktürk’ün yaptığı söyleşi de Özgür Karabat ilginç konulara temas etti.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Karabat, Mali Müşavirlik bürosunda yaptığımız söyleşi de ilginç konulara değindi. 2014 yılında yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde Başakşehir’de Belediye Başkanı'nın CHP’li olacağını öne süren Karabat, seçimi alacaklarına ciddi olarak inanmış durumda.

Sayın Başkan, örgütünüzle ciddi ve uyumlu bir çalışma içindesiniz, bunu neye bağlıyorsunuz?

CHP Başakşehir ilçe örgütü olarak bizde birlik beraberlik ve ahenk var. Örgütümüz de "ben yaptım oldu" mantığı geçerli değil. Yapacağımız çalışmayı önce arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz daha sonra çıkan ortak karar doğrultusunda çalışmalarımıza yön verdiğimiz için uyum ve ahenk var.

2013 yılına nasıl bir tablo ile girdiniz ?

Başakşehir CHP ilçe örgütü olarak mahallerimizin sorun ve sıkıntılarını tespit etmiş olarak girdik. Elimizde her mahallenin yaşadığı  sorun ve sıkıntılar ile alakalı ciddi bir bilgi bankasına sahibiz. Şu an hem örgütsel bazda hem de politik bazda mahalle örgütlenmemizi tamamlamış durumdayız.

Ak Partili belediye başkanı Mevlüt Uysal’ı başarılı görüyor musunuz ?

Kesinlikle değil.”AKP”Başakşehir’de bizden önce teşkilatını kurmuştu. İlk başta kendi içlerinde birlik ve bütünlük var gibi görünüyordu ama ilerleyen zamanlarda hepimizin gördüğü gibi görevden almalar ve klikleşmeler başladı. Başkan ne imar konusunda ne beşeri münasebetler konusunda bir arpa boyu yol alamdı.. Bakıyorsunuz muhtar ile kavgalı,basın ile kavgalı,eski yardımcıları ile kavgalı kısaca bir çok konuda sınıfta kalana bir belediye başkanı. Şahintepe mahallesinde bir vatandaş imar ile alakalı yürütmeyi durdurma davası açmıştı ve mahkeme vatandaşın lehine karar verd..Bütün bu başarısızlıklara rağmen biz seçim stratejimizi Belediyenin ve AKP’nin başarısızlıkları üzerine kurmayacağız. Çünkü enerjimizi halk odaklı projelerimizi anlatmakla harcayacağız dedi.

Başakşehir Belediye yönetiminde demokrasi var mı ?

Demokrasi bir uzlaşı kültürüdür. Sayın Uysal bugüne kadar kavga ettiği kiminle oturup sorununu çözdü ?  Gelişmiş ülkelerde demokrasi yerel yönetimlerden başlar.Belediye başkanı her konuda halka eliniz uzatır ne yazık ki Başakşehir’de ise başkan elinden çok dilini uzatıyor. Zaten oluşturulan kent konseyinde de demokrasi olmadığı ortada benim bildiğim kadarıyla hiçbir ilçede belediye başkanı aynı zamanda kent konseyi başkanı değil.Ama bizim ilçemizde kent konseyi başkanı olacak başka birisi sanki yokmuş gibi sayın Uysal buranın da başkanı olmuş. Bu tür bir yapıda ilçe için yararlı hiçbir şey çıkmaz. Haliyle demokrasiden de bahsedilemez.

Belediyenin Bahçeşehir’e bakış açısı nasıl sayın başkan ?

Mevlüt Uysal’dan önce Bahçeşehir marka değeri yüksek dünyanın en önemli yerleşim yerlerinden birisi iki bugün bu değer ayaklar altına alınmış durumdadır.Buranın alt ve üst yapı işleri bitmiş durumda idi. Bu değerin korunması  sadece yönetim anlayışı ile ilgili idi. 2014 de biz belediyeyi aldığımız aman hiçbir bölgemiz değer kaybı yaşamayacak.Her yerin değeri artacak.

4.Etap’ta otopark sorunu var başkanın park sorununu artıracak pazar kurma işini nasıl karşılıyorsunuz ?

4.Etabın en büyük sorunu otopark olduğunu yaptığımız halk ve esnaf ziyaretlerinde bize ifade ediliyor. Başak Pazar’ın yapılışı ve işletilmesinde bir çok yönetim hatası yapıldı. Buranın önemli bir kısmı otopark olarak yapılabilirdi. Başkan bu projeye tamamen rant odaklı baktı. 17 milyon TL ye yapılan ihale için daha sonra 25 milyon TL ödendiği duyumları var.

Siz de haber yapmıştınız yalanlama olmadığı için demek ki  bu rakam doğru. Güçlü sermayeli bir makete pazarın altında yer vermek pazarcı esnafına hakaret olarak görüyorum. Siz daha önce haber yapmıştınız markette kuru soğanın kilosu 0.35 TL iken Pazar’da aynı ürünün bir liraya satıldığını  hep beraber şahit olmuştuk. Bu şartlar altında vatandaş neden Pazar’da alış veriş yapsın ?

Mevlüt Uysal ve kliği AKP.lileri de dışladı dediniz bununla neyi kast ediyorsunuz ?

Başakşehir Belediyesinde ihale alan firmaları inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız. İhale alan bir çok firmanın bir şekilde Sayın Belediye başkanı Mevlüt Uysal ile bir ilişkisi olduğunu göreceksiniz .Uysal kendi kliğine iş veriyor bu artık açık bir şekilde ortada. AKP. liler ellerini vicdanlarına koysunlar ve ona göre karar versinler diyorum. Belediye başkan yardımcısı Mehmet Şahin’in de bu tür akçeli işlerden dolayı görevden alındığını düşünüyorum.

Uysal’ın şatafatlı ve İsraf’tan kaçınmayarak yapacağı imam hatip aday olmak için yapılan bir çalışma dediniz bunu neye dayanarak söylediniz ?

Biz CHP olarak çocuklarımızın eğitim göreceği  hiçbir okula karşı değiliz. Ancak Mevlüt Uysal’ın İmam hatip için çizdiği proje için eski para birimi ile 63 trilyon harcama yapılması ön görülmüş. İlçe  milli eğitiminin verdiği rakamlara göre ilçeye acilen 13 tane okul gerekli deniliyor. Ortalama bir okul inşaatı’nın maliyeti yine eski para birimi ile 4 ile 5 trilyon arasında olduğu var sayılırsa imam hatip binası için çar çur edilecek para ile en az 15 tane okul yapılır. Yazıktır günahtır. Türkiye’nin en büyük imam hatibini yapacağım diyerek hava atmak adına halkın parasını verimli olmayan bir şekilde kullanmanın vebalinden kurtulamaz sayın Uysal. Burada başkanın israf ve şatafattan kaçınması buna karşın  orta bölgelere okul yapılmasını tavsiye ederim. Hiç kimse bizim imam hatibe karşı olduğumuzu söylemesin.Biz israf ve şatafata karşıyız.

Uysal’ın Ahed Tamimi ilgisini nasıl görüyorsunuz ?

Uysal halkın yararına projeler yapmak yerine adaylığını yeniden garanti altına almak adına bir  dizi çalışmaya başladı. Ahed Tamimi olayı da bunlardan birisidir. Ben Uysal’ı o küçük Filistinli kız kadar cesur olmasını istiyorum ve bu cesurluğunu imar konusunda ortaya koysun. Mevlüt başkan cesur olsun ve vatandaşın hakkını korusun.

Partiniz belediyeyi kazandığı zaman Güvercintepe deki sorunları nasıl aşacaksınız ?

Göreve gelir gelmez ilk önce mevcut durum tespiti yapacağız elde ettiğimiz bilgileri hak sahipleri ile müzakere edeceğiz. Halkın haklarını koruyacak düzenleme yaptığımız zaman hiçbir vatandaş bunu istemiyoruz demeyecek.Belediye şu an orta bölgedeki her parsel’e ortak olmuş durumda. Vatandaş kendi yerine çivi çakamayacak Başakekent ortak olduğu için belediyeyi de arkasına alarak istediği gibi hareket edecektir. TEİAŞ telleri yükseltmeniz halinde imar konusunda belediye söz sahibidir dediği halde Başkan Uysal anlaşılmaz bir tutum sergileyerek onlarca kişinin içinde halkın oyları ile seçilmiş muhtara dönerek ikimizden birisi yalandı diyecek kadar başkanlık makamının şerefini düşürüyorsa halkımız bunları çok iyi bir şekilde görüyor dedi.

Belediye başkanlığı çantada keklik mi ?

Bunu söyleyen hiç bir  siyasetçinin başarılı olma şansı yok. Çantada kelik olan hiçbir şey yok.biz projelerimize ve yönetim kadromuza güveniyoruz. CHP genel başkanlı İstanbul ilçeleri ile alakalı bir anket yaptırdılar. Başakşehir’de halkın belediye başkanından memnun olma oranı % 30’u aşmadığı ifade edildi.Ancak gerçek sonuçları partimiz açıkladığı zaman biz de öğreneceğiz dedi.Bakınız AKP burada seçimi kaybedecek o zaman  başbakan bi zaat buraya el atacak ama adayımızın sağlamlığı bizi daha meşhur eder. Biz zaten burada Mevlüt Uysal ile rekabet halinde değiliz.biz önceki seçimde de bu seçimde Tayip Erdoğan ile yarıştık.

CHP Başakşehir’de örgütünüz sizin adaylığınız altında kenetlenmiş gibi görünüyor bu konuya ne dersiniz ?

Bu konuda benim açıkladığım herhangi bir adaylık yok.Örgütümüz içinde arkadaşlarımızın böyle bir düşüncesi olduğunu sizin gibi ben de biliyorum. Bu düşünceden dolayı da çok da mutlu oluyorum. Vakti zamanı gelince parti büyüklerimizin tavsiye ve önerileri doğrultusunda gereken kararları alacağımızı belirtmek isterim.

Son olarak İstanbul Times ve Başakşehir Times gazetelerine özgür ve tarafsız haberlerini yapmalarını bekliyorum. 

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

 

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan demirbaş
Ramazan demirbaş - 11 yıl Önce

Chp olduğu yerde chp liden başkasına hayat yok karabat chp de olduğu için bataklığa saplanmış belediiyeyi alacagız gibi hayaller kurup bataklıktan cıkma rüyaları görüyor bırakın görsün gariban

Duran Bozkurt
Duran Bozkurt - 11 yıl Önce

Sn. Özgür Karabat'ı ilçemizde yaptığı faaliyetlerinden dolayı kutluyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Hangi makamda, hangi mevkiide olursanız olun tek kaldığınızda, her şeyi ben yaparım,her şeyi ben bilirim dediğinizde siz yok olmaya başlamışsınız demektir.Bugün Ülkenin ve ilçemizin geldiği durum malesef budur. Etrafımıza bakmalı hayatı birlikte paylaştığımız herkese kulak vermeliyiz. Bunu şuana kadar başarı ile yapmaya çalışan ilçedeki tek kişi de Sn. Özgür Karabat ve ekibidir.
Sn Ramazan bey , görmeden, tanımadan, inceleyip araştırmadan kendi düşüncenizi ortaya koyduğunuz yazdığınız yazıdan anlaşılıyor. Biraz Başakşehir'i dolaşın insanlarla, esnafla, STK larla sohbet edin. Eminim sizde neler olduğunu ve neler olacağını anlayacaksınız.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35