banner32

İOSB başkan vekili Tunalı GÜNDEM’in konuğu oldu

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi(İOSB) başkan Vekili Nihat Tunalı Hüseyin Çetiner’in İstanbul Times Tv de hazırlayıp sunduğu GÜNDEM programının konuğu oldu.

 Ülkede  300 bin kişiye İsdihdam ve 8 milyar dolarlık ciro kazandıran İOSB başkan vekili Nihat Tunalı’ya Gazeteci yazar ve televizyon programcısı Hüseyin Çetiner Sordu Tunalı cevap verdi.

29 Ocak 2014 de genel kurulunuzu yaptınız ve size göreve davam kararı çıktı neler söylemek istersiniz

Öncelikle beni yeniden bu vazifeye layık gören heyet başkanımız sayın valimiz Hüseyin Avni Mutlu’ya ve delegelerimize sizin aracılığınız ile bir kez daha teşekkür etmek isterim. Sizinde dediğiniz gibi 29 Ocak’ta yapılan genel kurul ile arkadaşlarım beni 3.kez başkan vekilliğine  seçtikleri için kendilerine teşekkür ederim dedi.

Göreviniz süresince ana başlıklar halinde özetlemek isterseniz neler yaptınız ?

Hemem.er şeyden önce şu an içinde olduğumuz binamızı yaptık. Kooperatiflerimizin korkulu rüyası olan TEZYİD - i bedel sorununu çözdük. Üyelerimizin rahat çalışabilmeleri adına kanuni düzenlemelerin yapılması adına bakanlığımız ile temasa geçtik. OSB’ler içinde  alınan bir çok vergiyi % 25 seviyesine düşürdük. Kolej statüsünde Endüstri meslek lisemizi yaptık ve hizmete açtık. Burası kolej ayarı bir okul ama öğrenciler hiçbir bedel ödemiyor. Görevimiz süresince yüzlerce iş yaptık ama teker teker anlatarak samanını almak istemem.

Peki bu dönemde neler yapacaksınız ?

İkitelli OSB yapılmadan önce Sur içinde 50 m2 lik yerde hizmet veren bir çok firmamızı OSB yapılır verilen 150 m2 lik yer kendisine çok büyük gelmişti.Ancak aradan geçen 30 yıllık sürede firmalarımız gelişti ve büyüdü.

Firma büyüdükçe sağındaki veya solundaki işyerini alarak  yada kiralayarak  ihtiyacına cevap verecek mekanı oluşturmaya çalıştı.Bir süre de bu şekilde idare etti. Ancak şu an o kadar büyüyen firmamız var ki artık genişleyecek yer kalmadığı bizlerde büyüyen firmalarımız için Silivri –Çorlu arasında bedeli karşılığında arsa tahsisi yapılması için  bakanlığımız nezdinde gerekli girişimleri yaparak işi belli bir yere kadar getirdik. İnşallah kısa sürede ihtisas OSB mize başlamış oluruz.

Televizyon,Vakıf,Üniversite projenizi vardı ne oldu sayın başkan ?

Evet daha önce sizinle yaptığımız bir söyleşide ifade ettiğim gibi Televizyon,Vakıf ve Üniversite  projemiz üzerine çalışmalarımız devam ediyor. 30 Bin işyeri ve 300 bin çalışanı olan bir kurum olarak biz devasa bir aileyiz. Bu büyük ailenin kendi içinde iletişimini sağlayacağı bir WEB Tv ihtiyacı kaçınılmazdır. Bu konu ile alakalı müteşebbis heyet başkanımız ve İstanbul Valimiz sayın Hüseyin Avni Mutlu’ya konuyu arz edeceğim inşallah mümkün olan en kısa sürede bu konu ile alakalı bir karar varmış olmayı umud ediyorum.  Vakıf ve Üniversite konusu da önem verdiğimiz bir diğer çalışmamız diyen Tunalı amacımız sağlıklı bir alt yapı ile bu iki konuda da yatırımlar yaparak  ülkemizde hizmet etmeyi planlıyoruz diyen Tunalı bu konular üzerinde çalıştığını ifade etti.

Son olarak üyelerimize ve izleyenlerimizi neler söyleyeceksiniz ?

Öncelikle İstanbul Times Gazetesi,Başakşehir Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv olarak sürekli çalışmalarımızı halkımıza duyurduğunuz için size ve ekibinize teşekkür ediyorum. İşyeri sahiplerimiz ve çalışanlarımıza da kazasız belasız bir hayat diler tüm izleyenlerinize saygı ve muhabbetlerimi sunarım diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35