banner29

İman Yarabbi’den İmar Yarabbiye

CHP Başakşehir İlçe başkanlığı 2.Olağan Kongresi ESKOP Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezinde geniş bir katılım ile yapıldı. Kongreye damga vuran konuşmayı örgütün sevdiği ilçe başkanı Özgür Karabat yaptı.

İman Yarabbi’den İmar Yarabbiye

Avcılar Belediyesi Dans Alaturka gurubunun muhteşem kostümleri ile göz kamaştırdığı dans  gösterisinden sonra kongreye geçildi. İlçe sekreteri Cemal Solmaz’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan kongre’yi yönetmek üzere Divan Başkanı seçilen Meclis üyesi A.Hadi Akmungan ve divan üyelerinin yerlerini alması ile kongrenin resmi bölümüne geçildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

 

Bir çok ilçede aynı anda kongre olmasına rağmen Milletvekili ve Genel başkan yardımcısı Umut Oran, Parti Meclis üyesi ve milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu,Oktay Eksi, Faik Tunay,’ın yanı sıra eski vekillerden ve eski Disk başkanı Rıdvan Budak,Prof.Dr.Sacit Yıldız’da kongreye katılmıştı.

 

İlçe Başkanı Özgür Karabat Muhteşem bir konuşma yaptı

 

İlçe başkanı Özgür Karabat Ayet ve Hadislerle süslediği konuşması salonda ayakta alkışlandı.

 

Nisa Suresi 58.Ayeti mealini okuyan Özgür Karabat  ( Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Muhakkak ki Allah, onunla (bununla) size ne güzel öğüt veriyor. Ve muhakkak ki Allah, en iyi işiten ve en iyi görendir) Bir tarafta Devrimci Deniz Gezmiş’e selam gönderirken diğer yandan da Yunus Emre’yi anması ve CHP.nin çok az oy aldığı  etaplar bölgesine 2014’de Belediye başkanlığını aldığımız aman kesinlikle din ve vicdan hürriyetine saygılı olacağız dedi.

 

Mevlüt Uysal’a; Gazeteciyi azarlayan kenti pazarlayan benzetmesi

 

Gazetecileri görevini yaparken azarlayan ve hakaret eden Mevlüt Uysal’ın Baz istasyonlarından 3 trilyon aldığı halde 15 bin dolar alındığını iddia etmesinin doğru olmadığını iddia eden Karabat bunun dışında  Başkan Uysal’a cevaplaması istemi ile onlarca ciddi soru sordu. Park ve Bahçelere ekilen çiçekler neden diğer ilçelerin 2 misline alınıyor ?  İhale ile yer verdiğin milli futbolcu kim ? Hangi milletvekili için plan değişikliği yaptın ? soruları başta olmak üzere onlarca soru sorması ve bir ay içinde cevap verilmemesi halinde kendilerinin açıklayacağını söylemesi örgütte memnuniyet yarattı.

 

Özgür Karabat'ın Kongre'de yaptığı tam konuşma metni

Sayın divan ,Değerli milletvekilleri,Sivil toplu kuruluşlarının değerli temsilcileri ,Sayın muhtarlar,Değerli basın mensupları,Degerli delegeler,Şahintepe, Guvercintepe, Kayabası, Altınşehir, Basakşehir, Başak, Bahçeşehir, Ziya Gökalp, Şamlar’dan  sevgili yol arkadaslarım.

Demokrasiye hukukun üstunlüğüne olan inancımla genel başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nu temsilen saygıyla, muhabbetle selamlıyorum…hoşgeldiniz…

Değerli arkadaşlar öyle bir vakte erdik ki devran her gecen gün bu ülke için umutsuzluğa kapılıyoruz..AKP.iktidarı döneminde genel panorama şu..AKP hükümete geldikten sonra borçlarımız 3 misli arttı,Kredi borçlusu 1.6 milyon iken bugün 13.9 milyon,Benzin 1.66 den 4,61 TL oldu.

59 bin tutuklu 130 bin kişiye çıktı,Sıcak para 6 milyar dan 98.1 milyar dolara çıktı…Özel sektör borcu 30 dan 160 milyar dolara çıktı,Niçin borçlanılır niçin borçlandılar.Yatırım harcaması mı yaptılar ?...İstihdam harcaması mı yaptılar ?…hayır,O zaman disiplinli kullanılmayan bir bütçe,Yandaşa kaynak aktaran bir devlet yönetiminin olduğu çok açık…4+4+4 ile ilgili milletvekillerimizin tavrı çok açık sizlerle konuşmalarında paylaşacaklar…

24 ve 25. Maddelerine bakarsanız I Pad ihalelleri alımı Kamu ihale Kanununa (KİK) tabi değil.15 yıl boyunca serbest alım var.. .Borçlandılar yetmedi. Sattılar yetmedi, hayırsız evlat baba malını satarak geçinirmiş.

Tam 40 milyar dolarlık devlet malı sattılar. Stratejik sektörler yabancılara terk edildi. Tarımdan çekildik.tekstilden çekildik ağır sanayi zayıflıyor,Madenlerin kimlere nasıl verildiği belli değil..Dünyanın en pahalı enerjisini tüketiyoruz. Uluslararası pazarlarda rekabet gücümüz zayıflıyor,TUİK  verilerine göre işsizlik yüzde 10 ama gerçek durum bu değil,çünkü Türkiye de işsizlik is gücüne katılma talebi üzerinden ölçülüyor,Size sadece 15 yaş üstu katılım talebi 60 bizde 50 kadınlar 53,Bizde 30,

Tayyip  Erdoğan’ın  Mustafa Kemal Atatürk’ten daha büyük lider olduğuna dair anketler,  araştırmalar yayınlıyorlar..Her şeyleri çakma her şeyleri yalan her şeyleri manipülasyon, Mustafa Kemal Atatürk. Mandaya hayır diyen lider, Tayyip Erdoğ n ise Amerika’nın es başkanı olmakla övünen lider,Özgürlüğü, sağlıklı yasam kültür yoksulluk milli gelirin yüzde 50 ye yakın yüzde 3‘e ,Ekonominin geldiği durum şu basın 28 milyar doIar gelir dağılımı…

Türkiye dünya da 17.büyük ekonomik güç iken diğer bir çok konuda 90 veya 100.sırada dır. 

Madende ölüyorsun kader…sel de ölüyorsun dereler intikam alır… Ve şimdi inşaat çadırlarında evlatlarımız ölüyor  kader diyorlar.

Her tarafta korkuyorlar. Bırakın onlara karşı olmayı onlar gibi olamamaktan korkuyorlar Öğrenciden korkuyorlar,İşçiden korkuyorlar,örgütlenen insandan korkuyorlar,İş adamına baskı yapıyorlar,iş adamı kredi alamamaktan korkuyor.

Haramilerin saltanatı son bulacak

Post modern bir dialoğ hüküm sürüyor.Yargı bağımsızlığı ile geldiği durum net..2015 in başbakanı Kemal Kılıcdaroğlu için bile fezleke hazırladılar…Yargıcı kadı maliyeciyi tımarlı sipahi bakanı nazır milletvekilini vezir başbakanın Padişah olduğu bir düzen istiyorlar müsaade etmeyeceğiz.. Haramilerin saltanı son bulacak son..Halkın baskı altında tutulduğu  bu abluka dağılacak…

Başakşehir’de herkese hakaret eden bir belediye başkanı var 

Basakşehir bir dialoğ kenti olmalı İnşallah 2014’de CHP.ilçe örgütü olarak Belediye başkanlığı seçimi aldığımız zaman Başakşehir’ in bütün bileşenleri buna tanık olacak…

Ama şu bir gerçek değerli arkadaşlar bu belediye başkanı ile bu kentte dialoğ olmaz.ben bilirim ben yaparım..diyen gazeteciyi azarlayan kenti pazarlayan bu  anlayışla bu sorunu çözemeyiz…

Şimdi belediye başkanına soruyorum..

AKP. li 7 milletvekilinin ve anayasa mahkemesinin bir üyesinin Sivas davasında zaman aşımını sağlayan avukatların olduğunu biliyoruz…sizde bu avukatlardan mısınız..senin hiç baban yandı mı vicdanın ne kadar sızlıyor...

Belediye meclis üyelerinin ortak olduğu şirketler belediyeden kaç ihale aldı ?

Yaz sporu okulu ihalesini kimlere verdiniz ?

Belediye başkanına soruyorum..

Kent konseyine aldığın kişiler arasında yol çizgi ihalesi alanlar var mı ?

21/b kapsamında yani acil durumlarda yapılması gereken alımlar kapsamında kaç ihale yaptın ?

Bitkisel ürün alımlarında fiyat ile emsal belediyelerin alımların ne kadar farklar var ?

Sosyal yardım bütçesi kullanımı 9 milyon dağıtacak

Ve bunu partizanca dağıtmaya devam edecek..kendi görüşünden olmayı kendi partine üye olmayanlardan yardım alanların toplam yardım alanlara oranı nedir ?

Başakşehir de kaç milletvekiline ve onların çocuklarına tanınan ihale var mı dır?

Başakşehir de belediyeden ayrıcalık alanların arasında eski millli golcüler var mıdır ?

Milletvekiline özel plan tadilatı yapılır mı ?

Bakan çocuklarına restoran yerleri ayarlanır mı ?

Bakın nasıl başladı bu hikayeler vatandaş yorumların dan kesitler sunacagım..

Mevlüt Uysal bütçe konuşmasında  10-15 bin TL lik adam mıyım dedi

Avea Turkcell Vodafone’dan baz istasyon bedeli olarak 3.000000 TL ye yakın para aldın mı  ?

Önceleri uzak mahelllerde gözden ırak imtiyazlar mide büyüyünce sular çekilince Başakşehir’in göbeğine kadar geldi..

Ne olmuş kuş sesleri kesilmişse kuş yuvalarının olduğu yerlerde rezidanslar yükselmişse

Bu kadar insanın bedduasını alan bunun hayrını görür mü?

Başka bir vatandaş

Başakşehir’ e geliş  nedenlerimizden en önemlisi havasının temiz oksijeni bol olması diğeri de aile ortamının olması idi. Biz bölgemizde rezidans yapılmasını istemiyoruz beton yığını yerine bolca park istiyoruz…sular vadisi gibi güzelim projenin mahvolmasını ,istemiyoruz !!!

Şimdi net bir şey söylüyorum…sayın Mevlüt Uysal halkı yakından ilgilendiren konuları halka sormaya var mısın ?

Cevabını biliyorum..

Bahçeşehiri bitirdiler sıra başakşehire geldi…

İman yarabbi dediler din elden gidecek dediler kırk yıllık kardeşliğe nifak soktular. Ama iman yarabbi diyenler Allah kelamını unuttular.. Şimdi imar yarabbi diyorlar

En çok kazandıran hep ön sıralar oluyor.Bunlar sinemada ön koltukları fillere satmakta hiç bir sakınca görmüyorlar yeter ki cepleri dolsun..

Bizim yerimiz ve tercihimiz çok net….halkın ve haklının yanındayız

Haksızlık karsısında susan dilsiz şeytandır.

Emanetleri ehil olana vermenizi hükmettiğiniz zaman ise adeletli hükmetmenizi ister….

Ehil olan CHP.kadrolarıdır ve Basakşehir halkı emaneti ehil olana adil olana verecektir. Sizlerle beraber emaneti geri alacağımıza inancım tamdır..

Faaliyet raporlarını görüşünüze sunduk. Ayrıntılı değinmiyorum.ama ne yaptıysak olumlu ne yapıldıysak hepsini sizinle yaptık gözlerine her baktığımda sevgi gördüğüm..çalışkanlık gördüğüm Türkiye sevdası gördüğüm.. Bir yönetim mahalle temsilcileri topluluğu,Gençlik kolu,kadın kolu ve meclis üyesi grubuyla çalıştık..

Genel merkezden alınan düşük mali desteklere rağmen kendi imkanlarımızla her eve girdik basak konutlarında.

Her mahallede miting yaptık..her mahallede seçim bürosu açtık.. Sokak sokak gezdik.. diyaloğa önem verdik. STK. lara önem verdik.Kent konseyi kurduk..

Şu an itibariyle örgütümüz toplumun bütün kesimlerinde ciddi prestij yakaladı.

Bilişimi daha iyi kullandık daha da iyi kullanacağız Face Book , twiter web sitesi gibi kitle iletişim araçlarını en iyi şekilde kullandık.

Düzenli olarak örgütümüzü dinledik..

Tüzük ve örgütlenme komisyonlarımız ciddi çalışmalar yaptı. Gitmediğimiz gece düğün cenaze yas evi kalmadı. Hüzne ortak olduk sevinci paylaştık.

Trafik baz istasyonu gibi problemlere dikkat çektik..

Bahçeşehir de benzin istasyonu ,loca luxist ,gölet sular Şahintepe imar planları başakkent A.Ş.1500 ev yıkılacak…buna dikkat çektik…

Bir kongre yapıyoruz. Başlangıçtan beri  delege seçimlerinden bu yana sizlerin iradesini önemsedim. Bundan sonrada önemseyeceğim….söz yetki karar sizde …il delege sayımız az başvuran arkadaş çok..ben şuna inandım bir CHP.li için esas makam ve mevkii değildir. Esas olan kendi fikrinin iktidar olmasıdır.16 arkadaşımız yedek 16 sı asil Şunu net söylemeliyim.. ben bütün arkadaşlarımdan faydalanacağım..teamüller gereği ilçe başkanları il delegesi olurlar. Ama ben bir arkadaşıma yer açılsın diyerek buna aday olmayacağım .

Karabat ilginç mesajlar vermeyi de ihmal etmedi

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir.

Çarşaf istiyoruz demokrasi olsun..

Çarsaf istiyoruz herkes bu partide yükselmenin burdan geçtiğini kavrasın.

Çarşaf istiyoruz ön seçimde olsun..

Şans vermiyoruz.haklısınız kazandınız.

Özeleştiridir….

Tuzakları gececeğiz.

Yoksulluğu yeneceğiz.

Savaşlar yok olacak.barışı da biz sağlayacağız.

Memleket kuracağız ne basta dert ne gönülde hasret olsun

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket kuracağız herkesin bir evi barkı olacak kış günü giyecek ayakkabı,giyecek parkası olacak.

Olursa bir şikayet ölümden olacak..

İktidar kuracağız halkın olacak…

Bütün kötülükler yok olacak…söz yetki karar bu gün örgütün

Yarında halkın olacak…

Söz istiyorum.

Sözün yetkinin kararın

Haramiler gidecek Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP.gelecek…

Ve değerli arkadaşlar biliyorum sizin sesiniz yenilgi tanımaz

Bu abluka dağılacak

Saygıyla sevgiyle hepinizi selamlıyorum…

 

 



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35