banner25

Hayırlı olsun REİS...

Türkiye Cumhuriyetinin 12.Cumhurbaşkanı ilk kez halkın oyları ile seçilen Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başakşehir Ak Parti ilçe teşkilatı her yeri Erdoğan'ın posterleri ile donatarak İstanbul 'un 39 ilçesi içinde seçimi ciddiye alan en önemli ilçelerden birisi oldu.

Hayırlı olsun REİS...
Cumhurbaşkanı Milletimize Erdoğan Hayırlı olsun 

Seçim öncesi İstanbul Times Yayın Grubu siyasi analistlerinin yaptığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan % 52 ile 54 arası bir oy oranı ile ilk turda ipi göğüsler tezi bugün gerçek oldu.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Ak Parti'nin desteklediği aday Recep Tayyip Erdoğan   % 52 
CHP ,MHP ve diğer Partilerin desteklediği E.İhsaoğlu      % 38
HDP adayı Selahettin Demirtaş ise kullanılan oyların       %   9  oy aldı

Ak Parti içinde siyaset yapan bazı kimseler ise Erdoğan'ın % 54 ile 65 arası oy alacağını ifade edenler olduğu gibi,MHP ve CHP'de siyaset yapanlar içinde ise birçok kimse seçimin 2.tura kalacağını ve 2.tur'da Ekmeleddin İhsaoğlu'nun seçimi alacağını iddia ediyorlardı.

İhsanoğlu MHP ve CHP'nin 30 Mart Oyları olan % 43'ü bile alamadı 

Seçim kampanyası olarak Başbakan Erdoğan'a karşı halkın aklında kalan ciddi bir varlık sunamayan çatı aday İhsanoğlu' nun % 38 de kalması  sürpriz olmadı. Demirtaş uzlaşıcı bir seçim çalışması yapmasına rağmen % 12 civarında oy bekleyenler % 9 oy ile yetinmek zorunda kaldı. 

Türkiye neler bekliyor ?

Başbaka Erdoğan seçim öncesi bugüne kadar olduğu gibi Noter vazifesi gören bir cumhurbaşkanı olamayacağını ifade ederek seçilmesi halinde PROAKTİF şekilde siyaset yaparak yollar dahil ükenin önemli meselerinde işi başbakana bırakmayacağını açık ve seçik bir şekilde söyleyerek seçmeden % 52 oy aldı. Bu şartlar altında 28 Ağustos 2014 den sonra Çankaya artık Noter değil daha aktif şekilde çalışmalar yapacak.


Kendisi ve eşi sandığa gitmeyen 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necde Sezer çok ayıp etti...

Bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı yapan Ahmet Necdet Sezer'in sandığa gidip oy kullanmaması tek kelime ile ayıp olmuştur.

Başbakan Erdoğan Pensilvanya ve onlarca parti bir Ak Parti emedi  der mi ?

Yeni görevi ile Cumhurun başı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında 15 parti + Pensilvanya bir Ak Parti etmedi mi der mi demez mi bilinmez ama herkesin biliçaltında bu olay tazeliğini koruyacaktır.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35