banner32

CHP'li Salıcı Çetiner'e “BAŞAKŞEHİR BİZİM DEDİ“

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yerel yönetim seçimlerine bir yıl kala İstanbul'un varoş semtlerinden birisi olan Başakşehir Güvercintepe'de Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner'e partisinin İstanbul ile alakalı politikalarını ve seçim çalışmalarını anlattı...

CHP'li Salıcı Çetiner'e “BAŞAKŞEHİR  BİZİM DEDİ“
İftardan sonra sokakları gezerken parti politikasını anlattı

Adıyaman doğumlu olan ve liseye kadar bu ilde yaşayan CHP.İstanbul il başkanı Oğuz Kaan Salıcı Başakşehir Adıyamanlılar derneğinin verdiği iftara katılmak üzere Güvercintepe mahallesine geldi.

İftar'dan sonra tek basın mensubu olan Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner'in birlikte Başakşehir' in sokak ve caddelerini gazerek halkın cevabını beklediği soruları size sorsak olur mu talebine genç dinamik ve pratik il başkanı tabiki olur dedi.

İlk Durak Güvercintepe parkı   

CHP.ilçe yöneticileri,mahalle sakinleri ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu sobette il başkanı Salıcı Hüseyin Çetiner'in sorularını içtenlikle cevapladı.

Sayın başkan bir sene sonra yerel yönetim seçimleri var 2009 seçimlerinde de genel başkanınız Kılıçdaoğlu Güvercitepe'de sarı çizmeleri giyerek mesajlar vermişti sizinde burada 2013 seçimleri için startı verdiğinizi söylemek mümkün mü ?
 
Elbette ki mümkün. Siyasi partilerin birinci öncelikleri halk ile  bütünleşerek alacakları oylar ile iktidara gelmektir.CHP olarak bizde hem anakentte hem de ilçelerin çoğunda iktidar olmak için çalışıyoruz. Bugün buraya evimizi,eşimizi, çoluk çocuğumuzu bırakarak gelmişsek bu partimizi İstanbul'da iktidar yapmak içindir.

Sizinde katıldığınız Adıyamanlı hemşehrilerimizin iftarına katılan yüzlerce arkadaşımıza partimize destek vermelerini talep ettik. Artık CHP seçime 3 ay kala alanlarda olmayacak.  Daha seçime bir yıldan fazla süre var ama bizim örgütümüz alanlara ve ev ziyaretlerine inmiş durumda.

Daha önce verdiğiniz bir beyanatta İstanbul'da 20 ilçe belediyesi CHP.olacak demiştiniz bunu biraz açarmısınız ?

Bu sayı en az olarak belirlediğimiz hedeftir. Yoksa amacımız ve çalışmamız 39 ilçenin tamamında belediye seçimlerini almak üzere olacaktır. 

Halkımız 10 yıldır AKP.iktidarında çok çekti. Vergi dairelerine gidin Ayşe Teyze on yıl önce hayatında ilk kez bir ev satın almıştır. Ama Tayyip'in adamları aradan geçen onca yıla rağmen dairenizi satın alırken eksik beyan yapılmış gerekçesi ile milyonlarca liralık ceza ile halkı karşı karşıya bırakıyorlar. Bu ve benzeri yanlış ve haksız uygulamalar mevcut iktidara karşı bir kızgınlık ve kırgınlık oluşturmuş durumda. 

Peki şu an 12  ilçe belediyeniz var en az 20 dediniz bu 8 ilçe hangileridir acaba ?

İlk Önce şu an bulunduğumuz ilçe olan Başakşehir,ilçe başkanımız ve arkadaşları burada 2009 seçiminden hemen sonra ciddi bir çalışmaya girdiklerini menuniyetle görmekteyim. Daha sonra 2009 da kazandığımız halde sandık oyunları ile bize kaybettirilen Beylikdüzü,Eyüp,Çekmeköy,Tuzla,Beyoğlu,Zeytinburnu, Bahçelievler ilçeleri, başta olmak üzere AKP.li belediye başkanlarınca idare edilen diğer ilçelerde bize seçimi kazandıracak ve halkın sevdiği adaylarla seçime gireceğiz. Bu seçimde aday belirlerklen eş,dost,akraba torpil kriterleri geçerli olmayacaktır. Tek kriterimiz halkın sevdiği ve bize seçimi kazandıracak adaylarla seçime girmek olacaktır. 

Güvercintepe parkında yapılan keyifli sohbet ilçe yöneticilerinin gençlik kolu üyelerimizin Sular vadisinde yeni eğitim sistemi ile alakalı yaptıkları imza kampanaysı standlarını ziyaret edelim teklifini kabul eden Salıcı ve beraberindeki ekip Sular vadisini yaya olarak yürüyüp gençlerin kurduğu standın yanına kadar gelerek vatandaşlarla sohbet etti.

Gazetemiz imtyaz sahibi Hüseyin Çetiner'in yakın bir zamanda görüntülü ve yazılı bir söyleşi yapmak üzere makamınızda sizi ziyaret edelim teklifine olumlu yanıt veren Salıcı keyifli bir alan çalışmasından sonra başka bir programa katılmak üzere Başakşehir'den ayrıldı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35