banner25

CHP'li Matkap Ak Parti'ye fena yüklendi

CHP genel başkanı Nihat Matkap partisinin Başakşehir ilçe örgütünce düzenlenen toplantıya katılarak ilginç şeyler söyledi. Matkap AKP nin 3 tane genel merkezi var dedi. Birisi Ankara'da birisi washinton'da diğeri de Suudi Arabistan'da dedi..

CHP'li Matkap Ak Parti'ye fena yüklendi

Özgür Karabat biz de birlik berberlik AKP de kavga var

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın yardımcısı Mehmet Şahin’i görevden alması,diğer bir başkan yardımcısı Şenol Ercan’ın görevinden istifa etmesi ve en önemli müdürlüklerden birisi olan Zabıta müdürü Mustafa Alsan’ın görevden alınmasından sonra kamuoyuna hiç bir açıklama yapmayan belediye başkanını eleştiren Karabat eskiden CHP de kavgalar vardı AKP de iç huzur ama şu an işler tam tersine döndü.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Bizim örgütümüzde birlik beraberlik varken AKP de müthiş bir iç huzursuzluk var. Bu istifalar ve görevden almaları bir parti’nin veya belediyenin iç işleri olarak görmüyorum. Belediye başkanı bu konuda bizlere ve kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda dedi.
 
CHP ilçe başkanı Özgür Karabat 60 Bin konut’un yapılmaya başlandığı Kayaşehir’de ilçe belediyemiz bir market kadar bile olmayarak ilçe içinde ulaşım’a bir çözüm bulamadı.Burada yaşayan halkın büyük kısmı ulaşımını market servisleri ile yapmaya çalışıyor diyerek belediye başkanı Mevlüt Uysal’a tepki gösterdi.
 
Karabat genel başkan yardımcısı Nihat Matkab’ın gözlerinin içine bakarak Belediye başkan adaylarımızı belirlerken mutlaka ön seçim yapmalıyız dedi.
 
Nihat Matkap CHP son 20 yılın en huzurlu günlerini yaşıyor
 
CHP il ve genel merkez idarecilerinin sık sık Başakşehir’e gelip halk ile konuşmaları karşısında birçok kimse CHP Başakşehir’de belediyeyi kazanmayı kafasına koymuş dedirdi.
 
Matkap neler söyledi, “Önümüzdeki yerel seçime giderken partimizin avantajları ve dezavantajları var. Önce size biraz dezavantajlarımızdan bahsetmek isterim. AKP bir siyasi partiden çok üç yerde genel merkezi olan bir siyasi organizasyon. Birinci genel merkezi Ankara da,ikincisi Washington’da ,üçüncüsü de Suudi Arabistan’da dedi. Gerek ilçe gerekse de iller bazında siyasi çalışmalarımızı yaparken bunları düşünerek çalışacağız.
 
CHP olarak en önemli avantajımız ise son yirmi yılın en huzurlu günlerini yaşamasıdır. Kurultayımızı en demokratik bir şekilde yaparak genel başkanımızı ciddi bir oy ile yeniden seçtik. Genel merkez olarak örgütlerimizin taleplerine daha özen gösterir duruma geldik. Belediye başkanı veya milletvekili adayı belirlerken kapalı kapılar ardından değil Örgütün taleplerine duyarlı olmayı kararlaştırdık. Bizim ölçümüz torpil eş dost değil adayımız ile seçimi kazanacaksak o aday ile yola devam edeceğiz dedi.
 
Matkap üstü kapalı Karabat ‘a adayımız sensin dedi
 
CHP genel başkan yardımcısı NihatMatkap iki saat süren konuşmasında adeta örgütü ile barışık olan ve yapılacak bir ön seçimde ciddi olabilecek potansiyele sahip olan Özgür Karabat’a adeta burada sorun yok içinizde güzel bir birlik ve beraberlik kurmuşsunuz belediye başkanımız olmayan yerlerde adaylarımızı 8 veya 6 ay önceden belirleyeceğiz belediyemiz olan yerlerde seçime üç ay kala adaylarımızı açıklamayı planlıyoruz dedi.
 
Matkap,AKP ciddi hataları yaptı yetmez ama evet diyenler tekrar bize döndü
 
Nihat Matkap AKP.nin yaptığı bir çok hatası oldu. Bu hatalar seçmende ciddi bir hayal kırıklığı oluşturdu. Başbakan iktidara geldiği zaman idama karşı olduğunu söylüyordu bugün ise idamı ağzından düşürmüyor. Bu söz bile ülkemize yatırım yapacak bir çok Avrupalı yatırımcıyı kararından vazgeçirmeye yeterli.
 
Konuşmalarına bakınız Recep Tayyip Erdoğan Milliyetçi söylemlerde MHP yi geride bırakmış durumda. Recep bey yetmez ama evet diyenlerde oy alamayacağını düşündüğü için kendi seçmenini ve MHP seçmeninden bir kısmının oyunu alıp ilk turda cumhurbaşkanı olmayı hayal ediyor ama buradan söylüyorum bu hayaline ulaşamayacak. Şu an Abdullah Gül ile birbirlerine düşmek üzereler.
 
Özellikle sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun inançlarını öne sürerek seçmeni ayrıştırmayı seçime kadar devam ettirmek isteyen başbakan bu şekilde oylarını korumanı düşünüyor ama bu zor dedi.
 
Basın baskı altında
 
Kısa bir süre önce bir iş adamı bir gazete satın alıyor. Başbakan bu işadamını görünce gazete satın almışsın diyor iş adamı da evet deyince başbakan ben daha hissetmedim diyor iş adamının da korkusunda hissedeceksiniz efendim dediğini ifade eden Matkap tüm basının üzerinde ciddi bir baskı var dedi.
 
AKP iç huzuru sağlamış bir CHP yerine sürekli iç huzursuzluklar olan bir rakip görmek istiyor. Bu sorunları geride bıraktığımızı gören başbakan bundan korkarak bizi birbirimize düşürmek için çabalıyor ama bunu artık başaramayacak dedi.
 
Tutsak gazeteciyi Suriye zindanlarından kurtarmamızı bile hazmedemeyen başbakan buradan bile bizi yıpratmak istiyor dedi.
 
Terör örgütü ile Oslo pazarlığı
 
Nihat Matkap AKP Haziran 2011 de yapılan genel seçimler öncesi bir çok tavizler vererek terör örgütü mensupları ile Oslo’da pazarlık yaptı. Bu pazarlık sonucu seçimlerden altı ay önce terör durdu.seçimden sonra tekrar başladı diyen Matkap bu olayı önce inkar etmeye çalıştılar. Ama her şey metleşince bu sefer devlet ülkenin selameti için herkes ile görüşür demeye başladılar. Bu olay AKP’yi ciddi bir şekilde yıprattı. İkinci büyük hata da herkesin bildiği gibi küçük çaplı kaçak ürün getirip satan 34 köylümüzün kendi jetlerimiz tarafından feci şekilde vurulması olayı da AKP’nin ciddi hatalarından birisidir. 
 
Ekonomi de daralma var
 
Bugün esnaf perişan durumda. Herkesin ekonomisinde ciddi bir daralma söz konusu.Kapanan şirket sayında artma var,ödenmeyen çek ve senetler çığ gibi büyüdü. Kredi kartı ve diğer borçlar aldı başını gidiyor.Matkap,AKP yönetimi zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yaptı dedi.
 
Halk baskıyı sevmez
 
AKP 19 Mayıs etkinliklerini iptal etmekle milli bayramlarımızı ve günlerimizi unutturmaya çalıştı. Ama bu halk öyle bir tepki gösterdi ki her türlü yasağın karşısında olduğunu gösterdi. Bu sene Anıtkabire gelenlerin sayısı önceki yılların çok üstünde. Genel başkanımızın Adnan Menderes’in kabrine gitmesi ve kutlu doğum haftası etkinliklerine katılması bile Başbakan’ı rahatsız ediyor. Yine söylüyorum AKP bizim için sadece bir siyasi parti değil siyasi bir projedir diyerek örgüt mensuplarının dikkati buraya çekti.
 
Seçmene CHP iktidar olursa hayatınızda neler değiştireceğini anlatın
 
Seçmenin en dikkat ettiği ve önem verdiği olay siz iktidar olursanız benim hayatımda ne değişecek sorusuna cevap bulursa size oy verir.Sizler alanda çalışırken seçmene CHP’nin iktidar olması halinde kendi hayatlarında neler değişeceğini anlatın dedi.
 
Soru cevap kısmı ilginç oldu
 
Bir çok partilinin soru sorduğu toplantıda ilginç soru ev tespitler dikkatlerden kaçmadı. Güvercintepe cem evi başkanı Rıza Sorucu her zaman yanımızda olan ilçe başkanımız özgür Karabat’ı belediye başkan adayı olarak görmek istiyoruz talebi vardı.
 
Meclis üyesi Abdülhadi Akmungan ilçemiz taktik ve stratejik olarak çok önemli bir yer genel merkezimiz buraya taktik ve stratejik olarak bakacak mı ? sorusunu sordu.
 
Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç
 
Ak Partiyi hep suçlamak yerine acaba onun başarılı olmak için neler yaptığına bakmak daha doğru olmaz mı ?  Ak Partinin başarılı olmasında CHP’nin eksik ve kusuru yok mu? Bana göre CHP’nin kendini iyiden iyiye sorgulaması gerekir dedi.
 
CHP Başakşehir ilçe başkan yardımcısı mimar Ali Yıldırım
 
Sayın genel başkan yardımcım siz biraz önce AKP.nin üç tane genel merkezi var dediniz. Ben buna dördüncü bir genel merkez ilave etmek isterim. AKP’nin her ne kadar resmi genel merkezi Ankara’da da olsa hem oy hem,hem psikolojik hem de ekonomik olarak İstanbul ciddi manada AKP’nin dördüncü genel merkezidir dedi. Yıldırım AKP’nin varlığı bir nevi inşaat sektörüne bağlı. Şu an bu sektörde biraz daralma var. Genel merkezimiz İstanbul anakent ve ilçe belediyelerinin büyük çoğunluğunu almak için ciddi bir plan ve proje yapması gerekir. Bu seçimde boş vaadlerden ziyade projesi halkın beğenisini kazananlar seçimi alır dedi. 
 
Necmetin Yakar Kayabaşı Köyü Selanikliler derneği
 
1924 Mübadelesi ile Yunanistan’dan gelip eski ismi ile Aya Yorgi yeni ismi ile Kayabaşı köyüne yerleşmiş ve üç kuşaktır küçük ama şirin köyümüzde yaşıyorduk TOKİ canavarı geldi bizi mağdur etti. Burada detaylı olarak anlatıp vakit almak istemem zaten bize yapılmak istenen haksızlıkları ilçe başkanı ve genel başkanı Umut Oran’a dosya olarak verdim bu haksızlıkları meclise taşımanızı isterim dedi.
 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eylem Nizikli
Eylem Nizikli - 11 yıl Önce

Ben Bakırköyde yaşıyorum .Haber portalınızda CHp başaşehir'in çalışmalarına çok yer veriyorsunuz. Gazete sahibinizin Ak partili olduğunu biliyoırum CHP ye geniş ver vermenizi takdir ediyorum. Demek ki iyi çalışanlara sahip çıkılıyor.Ben burada Özgür Karabat ve ekibine başarılar dilerim. www.basaksehirtimes.com da çok önmeli bir hizmet yapıyor.Karabt'ı da Gazeteyi de tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35