banner25

CHP.Başakşeir'den Demokrasi Şöleni

CHP Başakşehir İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresine Çarşaf Liste ile seçim yaptı. CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresini ESKOOP Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezinde geniş bir katılım ile gerçekleştirdi.

CHP.Başakşeir'den Demokrasi Şöleni


Kongre’nin Çarşaf Listeyle yapılıyor olması ilgi ve katılım oranını arttırdı. Kongreye CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Umut ORAN, CHP PM Üyesi ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt ASLANOĞLU, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Oktay EKŞİ, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Faik TUNAY ve eski Milletvekillerinden Rıdvan BUDAK ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr.  Sacit YILDIZ, MHP Başakşehir İlçe Başkanı Aytekin HORASAN , İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat TUNALI, Eskop San. Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf AKGÜN katıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Avcılar Belediyesi Alaturka Dans Grubunun muhteşem dans gösterileriyle başlayan kongre bir demokrasi şöleni şeklinde geçti. Partililerin Çarşaf liste ile seçim yapılmasının heyecanını hep birlikte yaşadı. Yönetime talip olanlar adaylıklarını açıkladı oylamalar yapıldı ve heyecanla sonuçlar beklendi.

 Milletvekilleri yaptıkları selamlama konuşmalarında Başakşehir’de demokrasi kültürünün mimarı Özgür Karabat’a övgüler yağdırdı. Milletvekilleri Çarşaf liste usulünün diğer ilçelerde en kısa sürede uygulanması gerektiğini vurguladılar. Zira Başakşehir’de yaşanan coşku sevinç kaynaşma diğer ilçelere ve il merkezlerine sirayet etmesi gerektiğini savundular.

Başakşehir’de Diyalogun ve Demokrasinin Mimarı CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat; konuşmasının büyük bölümünde Başakşehir Belediyesinin yapmış olduğu usulsüzlüklere değindi.

Karabat Konuşmasında; Başakşehir  bileşenleri  itibariyle bir diyalog kenti olması gerekmektedir.  Farklı ekonomik ve sosyal dengelerden ve birazda zorlamayla ilçe olmuş bir ilçe. Bahçeşehir ve Başakşehir gibi birbirinden kopuk iki bölgemiz dışında ortada kalan diğer mahallelerimiz var. İşte burada yönetici olmak diyalogu esas kılmaktan geçer‚ buradaki unsurları dilemek ve isteklerini temel politika haline getirmekten geçer.

Ben size soruyorum gazeteciyi azarlayan, kenti pazarlayan‚ bir Belediye Başkanının anlayışıyla bu diyalog sağlanır mı?  AKP’ nin 7 Milletvekili ve birde anayasa komisyonu başkanı ile birlikte Sivas davasını zaman aşımına uğratan davanın avukatları olduğunu biliyoruz. Şimdi soruyorum,  Sayın Uysal sizde bu avukatlar dan birisi misniz?

Başka bir şey daha sormak istiyorum; Sayı Uysal, orada babası yanan Zeynep Altıok dediki “sizin hiç babanız yandı mı?” bende soruyorum bu dava zaman aşımına uğradığında senin vicdanın hiç sızladı mı? 

Sormaya devam ediyorum‚  Ak Partili Meclis Üyelerinde ortak olduğu şirketler Başakşehir Belediyesinden kaç ihale aldı? Kent Konseyine yönetici olarak aldığınız birilerine trafik işaretleri ihalesi verdiniz mi?

Belediye ihale kanunu 21 maddesinde yer alan olağanüstü durumlarda yapılan ihaleler kapsamında kaç tane ihale yaptınız.  Bu ihaleler arasında Bahçeşehir Kültür Merkezi Açılışında yapılan konserin ihalesi var mı? Nasıl bir acil durum vardı?

Belediyenizin çiçek ve bitki alım ihalelerinde benzer belediyelerin almış olduğu ihalelerden iki kat fiyat farkı var mı?

Sormaya Devam ediyoruz.

9 milyon TL’lik sosyal yardım bütçesini hangi objektif kriterlere göre dağıtıyorsunuz. Bunların içerisinde kendi parti mensubunuz olmayan kaç kişi yardım alıyor?  Bunun bilgisini bize verebilir misiniz? Partinden olmayanlara yardım yapıyor musunuz ? Yoksa partine üye olmaya mı zorluyorsunuz?

Başakşehir’de kaç Milletvekiline ve çocuklarına verilen ihale ve ayrıcalık vardır. Ayrıcalık tanınanlar içerisinde eski bir milli golcü var mıdır? Başakşehir’de Milletvekillerine özel plan tadilatları yapılır mı? bir Milletvekiline özel plan tadilatı yaptınız mı?

Başakşehir’de Bakan çocuklarına Restaurant yeri ayrılır mı?

Bütün bu soruların cevaplarını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz şayet bunları açıklamazsa CHP Başakşehir olarak bizler bunu basın‚ kamuoyu‚ Başakşehir ve İstanbul halkıyla paylaşacağız.

Baz İstasyonları’ndan Büyük Rant İddiası?

Başakşehir Belediyesi’nin hazırladığı bütçe ile ilgili önemli çalışmalar yaptık bunları yerel ve ulusal basınla paylaştık.  Başkan Uysal‚ bütçe konuşmasını yaptığı sırada ilçede mantar gibi artan Baz istasyonlarıyla ilgili; aynen şöyle bir jargonla cevap verdi. Nedir bu kadar tepki gösterdiğiniz baz istasyonları istersem yıkarım ben 15 bin dolarlık adam mıyım anlamında bir ifade kullandı. Başka bir günde Belediye Başkan yardımcısı Belediye meclis üyelerinin birlikte yapmış olduğu hatayı düzeltmek için geri adım atılmasını istediğimizde devlet yönetimi ciddi iştir diye çıkışmıştı şimdi ben soruyorum; Başakşehir Belediye Başkanı basının ve halkın bulunduğu Belediye Meclisinde 10-15 bin dolar diyor. Bu doğrumudur? Elbette değil.Eğer Başkan bilmiyorsa gitsin bütçesini incelesin ben açıklıyorum. Başakşehir Belediyesi 3 operatörden toplam 3 trilyon para almıştır. Siz şimdi halkımı kandırıyor sunuz? Ya Belediye Başkanı Bütçeye hakim değil yada ciddi değil. Ciddi olamayan bir Belediye Başkanını daha fazla orada tutma gibi bir niyetimiz yok.

Başak Mahallesine Özel Mesaj;

İnternetten Başakşehir haberlerine yazılan yorumlar ve bize gelen maillerden sizlere okumak istiyorum.

“Önceleri uzak mahallelerde gözden uzak imtiyazlar‚ sonra mide büyüyünce sular çekilince Başakşehir’in göbeğine kadar geldiler. Ne olmuş kuş sesleri kesilmişse‚ kuş sesleri olan yerde rezidans’lar yükselmişse” diyor vatandaş. Bu kadar insanın bedduasını alan bir başkan bunun hayrını görürmü değerli arkadaşlar.

Bir başka yorum;

 Başakşehir’e geliş nedenlerimizden en önemlisi havasının temiz oksijeninin bol ve aile ortamının olması idi. Biz böyle bir yere rezidans yapılmasını istemiyoruz.  Beton yığını yerine bolca park istiyoruz ve sular vadisi projesinin dağıtılmasını istemiyoruz.

Sular vadisine rezidans yapılma hazırlıkları sürerken Sayın Başkan‚ Mevlüt Uysal halka böyle bir şey yapılmasına izin verelim mi şeklinde sormaya‚ danışmaya var mısın?

Değerli arkadaşlar bu bir gerçek Bahçeşehir’ i bitirdiler. Sıra Başakşehir’de

Başakşehir’de CHP’nin seçim alabileceğini görenler etrafta çığırtkanlığa başladılar. İman yarabbi dediler din elden gidecek CHP’ye oy vermeyin dediler‚ gelirse sular vadisine içki içilen cafelerle doldururlar 40 yıllık kardeşliğe nifak soktular. Ama O zaman İMAN diye bağıranlar Allah kelamını unuttular bu gün İMAR yarabbi diye bağırıyorlar.  Halka ait yerleri satmaktan geri durmuyorlar yeter ki cepleri dolsun.

Bizim yerimiz ve kimliğimiz çok net halkın ve haklının yanındayız. Hakkın yanındayız. Haksızlığın karşısında susan buradan net olarak söylüyorum değerli arkadaşlar dilsiz şeytandır.

Buradan özellikle Başak Mahallesinin iki yakasında oturan vatandaşlarıma bir mesaj vermek istiyorum. 2014’te CHP Başakşehir Belediyesini alacak ama sakın ola çekinmeyiniz. Sizlerle birlikte bu kenti kuvvetlendireceğiz.

AKP’nin yalanlarına aldanmayınız. Biz Başakşehir’deki  halkın duyarlılığıyla yöneteceğiz. Bütün hassasiyetleri anlayacağız. Diyalog kuracağız‚ empati yapacağız. Biz Başakşehir’i Başak mahallesinde oturanlarla yöneteceğiz ve onlar bu şehrin asli unsurları olacak.

Sakın ola şöyle yaparlar böyle yaparlar diye aldanmayın. Başakşehir’in gerçek sahibi sizsiniz ve sizin teminatınız biziz değerli arkadaşlar. 

Başakşehir ve Başak Mahallesinde oturan değerli hemşerilerime bir ayeti kerime ile seslenmek istiyorum NİSA Suresi 58. Ayette Allah: “Emaneti ehil olana vermenizi ve hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi”  istiyor.   Çok net ifade ediyorum ki ehil olan ve adil olan CHP Başakşehir kadrolarıdır.  Sizlerle birlikte bu emaneti geri alacağıma inancım tamdır.

CHP Başakşehir Basın Birimi

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35