banner25

CHP İstanbul'da sular durulmuyor

CHP İstanbul Gençlik Kollarında sular durulmuyor. Maltepe ve Başakşehir Gençlik Kollarının görevden alınmasının hemen ardından 2012 yılının Haziran ayında seçimle göreve gelen CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Ali Gökçek'in ''yönetimden gelen istifalar'' nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu yönetimi düşmüş, CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu da yerine Recep Karakoç'un atamasını yapmıştı.

CHP İstanbul'da sular durulmuyor
CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulunun bu hafta yapılacak MYK toplantısın da belirlenmesi beklenirken, İstanbul il delegeleri sürece dur demeyi planlıyor. GENÇLİK KOLLARINDA İKİ HAFTADIR OLAĞAN ÜSTÜ HAL VAR 

Başakşehir Times Haber Merkezi

Gençlik Kollarının Olağan Kongre takviminin yaklaşmasına rağmen kongre kararı almak yerine İstanbul'a yeni bir atama yapan Gençlik Kolu MYK'sının, İstanbul'a yapılan atamanın hemen ardından İl Başkanlıklarına hitaben gönderdiği yazıda yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve önümüzdeki yıl olacak Genel Seçim gerekçesiyle  Gençlik kolu yönetmeliğinin 8/A maddesi dayanak gösterilerek Gençlik Kolları Kongre ve Kurultayının ertelendiği duyuruldu.  

Bunun üzerine İstanbul il delegeleri bir araya gelerek hem yapılan atamaya hem de Kongrelerin genel seçim sonrasına bırakılmasına tepki gösterdi.  

202 DELEGE DEN İMZA TOPLANDI 

İlçe ana kademelerde dahi değişimler başlamış, demokratik süreçler işletilirken Gençlik kolunun siyasi yol haritasını atama ile belirlemesinin yanlış olduğu ve partiye zarar vereceğini düşünen delegasyonun imzaları Cuma günü hem İstanbul il başkanlığına hem de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısına teslim etmesi bekleniyor. 

202 delegenin bir araya gelerek imzaladığı metin ise söyle; 

Chp Gençlik Kolları genel Başkanlığı'na,

Örgüt iradesini yeniden hakim kılmak için, Gençlik Kolu yönetmeliğinin 16 ve 17 maddesi ve parti tüzüğümüzün 49. maddesi gereğince İstanbul İl örgütünün yeni başkan ve yönetimini seçmek üzere olağanüstü kongre yapılmasını arz ve talep ediyoruz.Kaynak;Basaksehir Net haber 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35