banner29

CHP Başakşehir Başkanlığa kilitlendi

CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat 2014 yerel yönetim seçimlerinde CHP Başakşehir’in adayı olmak için istifa etti. Görev devir teslim konuşmasında Karabat adeta Mevlüt Uysal’a gözdağı verdi. CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay' da görev devir teslim törenine katıldlı.

CHP Başakşehir Başkanlığa kilitlendi
CHP Başakşehir ilçe örgütünün talepleri doğrultusunda kısa bir süre önce ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Başakşehir’de belediye başkan aday adayı olmak istediğini açıklayan Karabat bugün partisinin Tümsan irtibat bürosunda yüzlerce partilinin huzurunda görevi Melis üyesi de olan sanayici iş adamı Kazım Özeren’e devretti.

Karabat etkili bir konuşma yaptı

Belediye başkanı adayı gibi  bir konuşma yaparak örgüt mensuplarına güven veren Özgür Karabatkonuşmasında ilginç başlıklar kullandı” Öncelikle ilk haftasını yaşadığımız ramazan ayının ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini dilemesi ve emekleri ile çalışanlara sahip çıkması takdir topladı.

Ülkemizde özellikle Anadolu da Ekmek ve Kur’an kutsaldır.Ekmeğini çalışarak kazanmak isteyen emekçilerin yanında hiç bir iş yapmayarak başkasının sırtında geçinenler de ülkemizde az değil. Ülkemizde resmi rakamlara göre 46 milyon yoksul var. Bu yoksullarında gelirden pay almaları adına hükümetin ciddi hiçbir projesi ve derdi yok diyen Karabat'ın konuşması ayakta alkışlandı.  

Gezi olaylarının da kendilerine çok şey öğrettiğini ifade eden Özgür Karabat,ilk olarak politize olmuş bir gençlik yerine teknolojiyi takip eden, düşünen ve irdeleyen bir gençlik olduğunu gördük. AKP ne  kadar inkar etse de bu gençlerden korkuyor. Çünkü nüfusumuzun yarısı 35 yaşın altındaki gençlerden oluşuyor.

Karabat Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana Celalledin-i Rumi’nin birbirlerini onore eden kıssasını anlatarak bizlerde birbirimizin eksiğini yüzüne vurmak yerine tamlayacağız dedi.

Genel merkezin değil sizin kapınızı aşındıracağım

Karabat “İlçe başkanlığından istifa ederek partimizden Başakşehir için aday adayıyım. Aday olup burada Belediye başkanlığını partimize kazandırmak için inançlı ve kararlıyım dedi.

Güneş Doğunca diğer ışıkların hükmü kalmaz

Karabat’ın konuşma başlıkları başlı başına birer manşet olacak türdendi. Güneş doğunca diğer ışıkların hükmü kalmaz, Zoru yaparız imkansız biraz zaman alır.Haklıyız-haklısınız kazanacağız.

Bakmayın aslında gidiyorum dediğime,ben geliyorum. Sözleri başlı başına bir  çok orjinallik içeriyordu.

Özgür Karabat konuşmasını gençlik kollarına,Kadın kollarına,ana kademe yönetim kurulu üyelerine basın mensuplarına  ve örgüt mensuplarına teşekkür ederek alkışlar tamamladı.

İlçe başkanlığı görev devir teslim törenine CHP 3.Bölge Milletvekili Faik Tunay,İstanbul il Başkan yardımcısı 
Hüseyin Aksu,eski ve vekil ve DİSK başkanı Rıdvan Budak başta olmak üzere çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda yeni ilçe Başkanı Kazım Özeren'de şunları söyledi" Özgür Başkanım nasıl ki beş yıllık ilçe başkanlığı sürecinde Başakşehir halkı arasında hiç bir bir ayrım yapmadan hizmet etmişse ben de aynı şekilde örgütümün desteği ile bu şekilde halka hizmet edeceğim dedi. Özeren bu onurlu ve zorlu görevi bana layık bulan Parti örgütümüze teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35