banner32

Çevik:30 Mart'ta Başakşehir'i biz yöneteceğiz dedi

Saadet Partisi geçtiğimiz aylarda "Başakşehir'de kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?" sorusunu birebir görüşmelerle, web üzerinden ve telefon yoluyla vatandaşın tercihine sunmuştu. Saadet Partisi yaptığı anket neticesinde ve teşkilat içi temayül yoklamaları sonucunda Başakşehir Belediye Başkan adayını belirledi.

Saadet'in Başkan Adayı Neşet Çevik

İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıda basın açıklaması yapan Saadet Partisi, 2014 yerel seçimlerine Başakşehir’de Yönetici ve Ulaşım Uzmanı Neşet Çevik ile girecek.

2009 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde aldığı %11,7 oyla Başakşehir’de üçüncü sırada yer alan Saadet Partisi, 2014 Mart seçimlerinde Belediye başkanlığını almayı hedefliyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Başakşehir'in Yerlisi

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Yusuf Güşen, “2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin, Saadet Partisinin şahlandığı iktidara giden yolda emin adımlarla yürüdüğü bir seçim olacaktır.” dedi. Saadetli günlerin yakın olduğunu söyleyen Güşen, “Başakşehir’de bir başlangıcın ilk adımını 2014 Mart’ında hep birlikte atacağız” dedi.

Güşen konuşmasının devamında, “Tarihi bir gün yaşadığımıza inanıyorum. 2014 yerel seçimleri Milli Görüşün zaferiyle sonuçlanacak ve yaşanabilir bir Türkiye’nin kurulması için bir başlangıç olacaktır. Başakşehir için de ikamet eden, toplumun sevip sayacağı, çalışkan, enerjisi ve maneviyatı yüksek, Milli Görüş Belediyeciliğini özüne sindirmiş adayla yarışa ağırlığımızı koyacağız demiştik. İşte Adayımız, Neşet Çevik… Neşet Başkan, Başakşehirimiz ve tüm insanlık için hayırlı olur inşallah…” dedi.

Birlikte Başaracağız, Başakşehir Kazanacak

Yusuf Güşen’in ardından söz alan Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Neşet Çevik,” Başakşehir’de aday belirleme sürecini hep birlikte yaşadık. Sivil toplum kuruluşlarımızın, muhtarlarımızın, kanaat önderlerimizin ve teşkilat mensuplarımızın önerileri alındıktan sonra benim Belediye Başkan adaylığıma karar verildi. Bu vesile ile öncelikle şahsıma gösterilen teveccühe ve görevlendirmeye teşekkür ediyorum. Bu yüce görevi bana nasip eden rabbime şükrediyorum. Şuan talep eden değil, talep edilen olmanın sevincini ve onurunu yaşıyorum. Başakşehirli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını ve taleplerini biliyoruz. Halkla beraber şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, İnşallah yaşanabilir bir Başakşehir’i birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

Milli Görüş Belediyeciliğini Başakşehir’e taşımak için elinden geleni yapacağını söyleyen Çevik;” Türkiye’nin sıkıntıları nasıl milli görüş ile son bulduysa aynı azim ve kararlılıkla Milli Görüşü Başakşehir’e yansıtacağım. Başakşehir’i 2014 Mart’ından sonra Milli Görüş kadrolarının o inançlı çalışmaları ile hep beraber yöneteceğiz. Başakşehir’i şova, reklama ve içi boş sözlere dayalı taahhütlerle değil, gece gündüz sizlerle birlikte yapacağımız çalışmalarla yöneteceğiz. Tabi sadece söylediklerimizi değil, söylemediğimiz ama yapılması gerekenleri de yapacağız.” dedi.

1994'te Koyduğumuz Levhayı Tekrar Asacağız

Başakşehir'de özlenen ve hasretle beklenen hizmetlere hep birlikte kavuşturacaklarını ifade eden Çevik, 31 Mart Sabahı Mazbatayı aldıktan sonra yapacağımız ilk iş “Rüşvet Alan da Veren de Melun ‘dur” hadis-i şerifini şeref madalyası olarak Belediye'nin kapısına yeniden asmak olacaktır, dedi.

Saadet Kazanacak, Başakşehir Kazanacak

Konuşmasının sonunda Çevik, “İnşallah Başakşehir’de belediyeyi kazanırsak ve ben kazanacağımıza da sonuna kadar inanıyorum. İşte o zaman Başakşehir’de gardiyan yönetimden, garson yönetime döneceğiz.” dedi.

Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Neşet Çevik’in Özgeçmişi

Yönetici ve Ulaşım Uzamanı

Neşet ÇEVİK, 1960 yılı Sivas doğumlu,  13 yıldır Başakşehir’de ikamet etmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

1984-1990 yıllarında Şişli’de serbest muhasebeci olarak kendi bürosunda faaliyet gösterdikten sonra 4 yıl serbest işletmecilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Halk Ulaşım A.Ş Genel Müdürü olarak göreve getirilen ÇEVİK, 11 yıl boyunca görevine devam etti.

2005-2008 yıllarında Milli Gazete Genel Dağıtım Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Gitaş Gaz İşletmeleri ve Taşımacılık A.Ş’ de Genel Müdürlük yapan ÇEVİK, halen üst düzey yönetici olarak görevini sürdürmektedir.

Gençlik yıllarından beri siyasetle ilgili olan ÇEVİK,  1989-1992 yıllarında Milli Gençlik Vakfı Beyoğlu İlçe Başkanlığı, 1994-1999 yıllarında Refah Partisi daha sonra Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde Beyoğlu ilçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Saadet Partisi’nde Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini de bir yıl yürüttü.

1999-2004 yılarında Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyeliği, Daimi Encümenlik ve Belediye Meclisi Grup Başkanlığı görevlerinde bulunan Çevik’in ULAŞIM üzerine çalışmaları, projeleri ve araştırmaları bulunmaktadır.

2007 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili adayı oldu. 2009 yılından beri Başakşehir İlçe Sorumlusu olan ÇEVİK, Fazilet Partisi’nde bir dönem, Saadet Partisi’nde üç dönem İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Aynı zamanda 2011 yılından beri Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Sivil Toplum çalışmaları ile de dikkat çeken ÇEVİK, birçok vakıf ve derneğin kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapmıştır. Sivaslılar Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Beyoğlu İnsan ve Çevre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Zeytinburnu Yeni Yüzyıl Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35