banner25

Çatalca Belediye Başkanı Boğazköy’ lülerle Buluştu

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı Bahçeşehir 2.Kısım Mahalle temsilcileri site toplantıları düzenleyerek partisini halkla buluşturmaya devam ediyor. Boğazköy’de bir villa sitesinde havuz başında yapılan toplantıya Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Barış Karabulut, Boğazköylüler Derneği (BODER) Başkanı Dolunay Dolu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bahçeşehir Şube Başkanı Namsel Uslu ve Bahçeşehir Hakikat Cemevi Derneği Başkanı Ali Reçber ‘ de katıldılar.

Çatalca Belediye Başkanı Boğazköy’ lülerle Buluştu
İlçe Başkanı Özgür Karabat hoşgeldin konuşmasında “Cem Kara örgütten gelen, aileden gelen bir belediye başkanıdır.
 
Başakşehir Times Haber Merkezi

Kısıtlı imkanlarla büyük işler başaran bir belediye başkanıdır. Sayın Cem Kara kendi belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler verirken sosyal demokrat bir belediye ile AKP belediyesi arasındaki fark açıkça görülecektir.

Boğazköy’ün problemleri ciddi sosyal ve kültürel donatılarla aşılabilecekken hiçbir çalışma yapılmamıştır. Baz istasyonları kaldıracağına dair söz verip kaldırmamıştır. Belediye bütçesi reel değildir, gelir-gider kalemleri arasında tutarsızlık vardır.

15 milyonluk iç borçlanmayı meclise getirdiler. Belediye bütçesi disiplinli kullanılmıyor, daha çok yandaşların yararına kullanılıyor.” Diyerek Başakşehir belediyesinin uygulamaları hakkında da kısa bilgier verdi.
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ilçesini tanıtarak başladığı konuşmasında belediye olarak verdikleri hizmetlerden ve projelerinden bahsetti. ”Biz bu toplantıları göreve geldiğimizden beri 39 aydır yapıyoruz.

Kahvehanelere, günlere, düğünlere, asker uğurlamalarına, tarlaya, ormana yani nerede bir insan varsa oraya gidiyoruz. Bütün bunlara zamanımda yetiyor. Okula gider gibi büyükşehir belediye meclis toplantılarına giden çok az belediye başkandan birisi benim.
 
Buna da zamanım yetiyor. Çünkü ilçe belediyelerinin sorunları çözebilmemiz için büyükşehir belediye meclisinden onay geçmesi gerekiyor. İlçe belediyelerinin imkanları son derece kısıtlı.

Yetkilerin çoğu büyükşehir belediyesinde fakat vatandaşla biz karşı karşıya kalıyoruz. Hizmetlerin hesabını biz vatandaşımıza veriyoruz. Doğalgaz, su ,elektrik kesilir halk bize hesap sorar.

Etkinlik yapacaksınız sanatçı için sahne kuramazsınız. Trafik sorununa çözüm olması için bir tabela koyamazsınız. Zabıtanız yoktur. İşyerlerini denetleyemezsiniz.
 
Bütün imkanlar büyükşehir belediyesinde toplanmıştır. Vilayet sınırları, köy, kasaba her yer büyükşehir sınırlarına alınacak. Her yer büyükşehir yetki ve denetimi altında.

Buna rağmen vatandaşın kapısını çalacağı yer yerel yönetimlerdir. Eğer Türkiye’de demokrasi diyorsak küçük birimlerde olsa belediyeler açık tutulmalıdır, kapatılmamalıdır.

AKP bu anlayışı ortadan kaldırmıştır. Bu her şeye ben hükmederim, ben hakim olacağım demektir. Bütün bunları anlatırken hizmet götüremiyoruz anlamında söylemedim.

Ben Çatalca Belediye Başkanı olarak ne kadar uzak olursa olsun vatandaşıma uzanmaya, onun sorunlarına çözüm getirmeye çalışıyorum. Biz yandaş için değil vatandaş için varız.

Günümün yarısı vatandaşıma iş bulmak için geçiyor. Çünkü Türkiye’ nin en büyük sorunu işsizlik. Üniversite mezunlarına iş bulmak daha da zor. Çünkü önlerinde KPSS engeli var.

Tüm bu kısıtlı imkanlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamalarımızı uluslararası düzeye getirdik. Aş evimiz var, vatandaşım gelir aş evinden yemeğini alır.

Vatandaşıma ne yemek çıktıysa o yemeği yerim. Hiç bir güç bana sokaklarda sofra kurduramaz. Çünkü inancımız gereği sol elin verdiğini sağ el görmemelidir. Çatalca’da 7’ den 77’ ye tanımadığım kimse beni tanımayan kimse yoktur.
 
Biz “son yüz gülene kadar çalışacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.Soru cevap bölümü katılımcılarla dost sohbeti ortamında geçti.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35