banner29

Başakşehir Saadet Partisinde Kan Değişimi

Başakşehir'de hafta sonu gerçekleştirilen kongrede Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanlığı'na Orhan BABACAN seçildi. Program başlamadan önce İlçe Başkanı Orhan BABACAN ve ekibi ilçe merkezinden kongre salonuna kadar Mehter Takımıyla birlikte yürüyerek halkla kucaklaştılar.

 Başakşehir Saadet Partisinde Kan Değişimi
 “Yaşanabilir bir Türkiye için birlik ve kardeşlik kongresi’ sloganıyla gerçekleşen programın coşkuyla heyecanla geçmesi için Başakşehir'in dört köşesinden otobüsler kaldırıldı.

Başakşehir'e Yeni Bir Heyecan

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İlçe başkanı Orhan BABACAN'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

BABACAN konuşmasında, "Biz Erbakan Hocanın bıraktığı davanın temsilcileriyiz. Biz insanların şahsiyetleriyle değil, zihniyetlerine karşı mücadele ediyoruz. Biz kuvvetten yana değiliz, haktan yanayız. Biz ne kadar oy alırsak alalım biz güçlüyüz. Amerika'da bizden korkuyor Almanya'da..." dedi.

BABACAN konuşmasının devamında, çelikleşmiş olan Saadet Partili kadroların “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya” hedeflerini gerçekleştirmek için Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocanın gösterdiği yolda takatinin sonuna kadar çalışmaları gerektiğini hatırlattı.

Orhan BABACAN, eski İlçe Başkanı Yusuf GÜŞEN'e plaket ederek iki dönemdir yaptığı özverili çalışmalardan ötürü tebrik etti. 

Erbakan Hoca’nın siyasi çalışmalarından değişik karelerinin yer aldığı slâyt gösterisi salonda bulunan yüzlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı. Slâyt gösterisinden sonra kongreyi yürütecek divan heyeti oluştu. Divan Başkanlığına Abdullah AKÇAY, yardımcı olarak Selçuk BAŞ, kâtip üyeliklere de Recep PEKER ve Feyzullah SÜLÜN seçildi. 

Divan başkanı Abdullah AKÇAY etkili bir konuşma yaptıktan sonra kongre gündemini okuyup delegelerin onayına sundu. Gündem oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Orhan ÇOPUR’un faaliyet raporlarını ve mali raporları okumasıyla devam etti. Delegelerin oybirliğiyle raporlar kabul edildi.

Gündem maddesinin siyasi konuşmalar kısmında Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın kurucusu olan, Milli Görüş camiasının önemli hatiplerinden Hasan Damar yaptığı coşkulu ve duygusal konuşma salondaki katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Saadet Meclise Girmezse Yarın Bugünden Daha Kötü Olur

Eğer Darul Erkamı temsil eden Erbakan Hocanın emaneti olan Milli Görüş Hareketi meclise girmediği müddetçe yarın bugünden daha kötü olacağını ifade eden Hasan DAMAR konuşmasının devamında, "Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Şu anda benim görüşüm benim tespitime göre en önemli iki tane meseleye ihtiyacımız var.

Birincisi davamıza sadakat konusunda takatimizin sonuna kadar gayret etmek noktasında.

İkincisi emir ve komuta sisteminde Allah'a ve Kur'ana bağlı olan bu davanın önünde bu davanın liderleri olan kardeşlerimize itaat etme meselemiz var.

Bu iki şeyi hallettikmi işimiz kolaylaşır, Allah'ın izniyle çorap söküğü gibi sökeriz.

Çünkü bu ülkeyi felakatlerden, sıkıntılardan kurtaracak tek hareket Milli Görüş hareketidir. Son nefesimize kadar liderimiz nasıl şehadet parmağını kaldırıp dava dava dava diye diye vefat etmişse bizde son nefesimize kadar şehadet parmağımızı kaldırıp dava diyerek vefat ederiz inşallah..." dedi.

Milli Gazete Girmeyen Eve Siyonist Girer

Konuşmasında katılımcıları zaman zaman duygulandıran Hasan DAMAR, Milli Gazetenin önemini şu anekdot ile ifade etti :"Sene 1979..

Erbakan Hocam Almanya'ya geldi ve dediki Hasan DAMAR sen burada bir gazetenin temsilcisi olarak yazı yazıyorsun. Sebil dergisi vardı o zaman... Bu davanın gazetesi hatta bütün müslümanların takip etmek zorunda olduğu bir gazete vardır. Bunun ismi Milli Gazetedir, bu gazeteyi burada çıkaracaksın ve günlük olarak basacaksın dedi.

Bizim de Genel Başkanımız Dr.Yusuf Zeynel Abidin'di. Ben de o zaman Genel Sekreterdim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Dava adamıydı malıyla, canıyla... Dedimki abi hocanın talimatı bir şirket kuracağız Milli Gazeteyi burada basacağız.

O'da babamsın burada gazeteyi çıkarmak için çok para lazım sen Ankara'ya git Hocama de ki şirket kuracağız biraz para var, biz orada şirket kuralım gazeteyi çıkaralım. Ben de saf saf Ankara'ya geldim. Hocam bizim Genel Başkan Zeynel Abidin'in size selamları var. Bir miktar para vereceksiniz, şirket kuracağız, gazeteyi çıkarcağız dedim.

Hoca dediki biz para vermeyiz, alırız biz cihad ediyoruz dedi. Hocam dediki ceketi satacaksın gazeteyi çıkaracaksın. Sonra Almanya'ya geri döndüm. Genel Başkan dediki ne oldu diye... Bende dedimki ceketi satacağız gazeteyi çıkaracağız. Sonra Frankfurt'ta Hicret diye bir şirket kurduk. Bu şirket vasıtısıyla Türkiye'den gelen filmleri çoğaltıp Milli Gazeteyi Almanya'da dağıtmaya başladık. Tabii Almanya'da dağıtım şirketine gittim. Milli Gazete diye bir gazete çıkarıyoruz ve size bu gazeteyi vereceğiz. Almanyadaki kiosklara gazete dağıtım yerlerine takdim edeceksiniz dedim. Dağıtım şirketinin sahibi adam dediki biz bu gazeteyi dağıtmayız. Bu gazete dinamittir dedi. Nasıl olur dedik diğer gazeteler gibi iadeside kabul, ne kadar geri iade ederseniz o kadar kabul ederiz dedik. Epeyce mücadele ettim. Adam dediki ben Yahudiyim. Bu gazeteyi dağıtmam dedi. Bir yahudi Almanya'da ilk defa kurulan bir şirket vasıtasıyla bu gazetenin tehlikeli olduğunu anlıyorsa eğer biz müslümanlar olarak hala bu gazeteye sahip çıkmıyorsak bunun hesabı çok korkunçtur diye size ilan etmek istiyorum. Dava adamı olmak için bu gazete sizin evinize girecek. Girmezse siyonistler girecek. Girmezse felaket girecektir." dedi.

ERBAKAN'ın 42 yıllık mücadelesini etkili bir dille anlatan Hasan DAMAR, "Erbakan Hocamız davaya sadakat noktasında zirveydi. Dünyada siyonistlerin kullanamadığı tek lider Erbakan Hocadır. Bu davanın geçmişini bilmeden geleceğe gidemezsiniz. 

Necip Fazıl'da bir toplantıda şöyle dedi: Beyler, bakınız bu davada han yok hamam yok, rüşvet yok, para yok, servet yok ve makam yok, çile var çile...  Çileye tabi olanlar buyursunlar, servet sahibi olmak isteyenler çeksin gitsinler. Gittiler zaten siz burdasınız Allah'ın izniyle... Bunun kıymetini bilin." dedi.

Siyasi konuşmaların ardından İlçe yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile il kongre asil ve yedek üyeleri okundu.

Tek aday ve tek liste delegenin onayına sunularak yeni yönetim yeniden şekillenerek Orhan BABACAN Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanlığına seçildi.

Birçok basın mensubu ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı programa, Saadet Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı Harun Macit, GİK Üyesi Ali İhsan GÜNDOĞDU, GİK Üyesi Musatfa KAYA, AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur BULUT, SP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir ÇELEBİ, İl yönetim kurulu üyeleri ve bazı komşu ilçe teşkilatlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleride katıldılar.

 

SAADET PARTİSİ BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI YENİ YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ İLE İL DELEGE LİSTESİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE BELİRLENDİ.

 

Başkan : Orhan BABACAN

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1 ALİ  ÖZDEMİR

2 ALİ ÖMER ARSLAN

3 AKİF ÇULLU

4 CİHAN GÜLFİDAN

5 FEYZULLAH SÜLÜN

6 HAYATİ OTYAKMAZ

7 İSMAİL SÜLEYMANOĞULLARI

8 OSMAN AKYOL

9 OSMAN BİLGİN

10 ORHAN ÇOPUR

11 ÖMER FARUK AKYÜZLÜ

12 RECEP PEKER

13 REMZİ ÇULLU

14 RECEP CAN

15 SEBAHATTİN TUFAN

16 SELİM KAHRAMANTÜRK

17 MAHMUT KARAMAN

18 YAVUZ CİLESUN

19 ZEKİ PANZEHİR

 

İL DELEGE ASİL ÜYELER

1 SADRETTİN KARADUMAN

2 SÜMEYYE UĞUR

3 YUSUF GÜŞEN

4 ORHAN BABACAN

5 ABDULLAH ALTINTAŞ

6 ZÜLEYHA İBRAHİMCİOĞLU

7 ALİ ÖZDEMİR

8 SELİM KAHRAMANTÜRK

9 ÖMER FARUK AKYÜZLÜ

10 ORHAN ÇOPUR

11 OSMAN BİLGİN

12 OSMAN AKYOL

13 RECEP PEKER

14 REMZİ ÇULLU

 Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35