banner29

Başakşehir Belediyesi’nden Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni

Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenleyeceği bir dizi etkinlikle şehitlerimizi ve gazilerimizi anacak

Başakşehir Belediyesi’nden Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni
Başakşehir Belediyesi, hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması adına “Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni” adıyla “15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Programı” düzenleyecek.

15 Temmuz günü ilçede başlayacak anma etkinlikleri, 16 Temmuz sabahı sona erecek. İlk olarak Başak Pazar önünde 15 Temmuz sergisi açılacak ve gün boyu devam edecek. Ardından Başakşehir ilçe protokolü kabir ziyaretleri gerçekleştirecek. Şehit Haki Aras’ın ve Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in kabirleri başında dua edilecek.

Direnişi simgeleyen 15 Temmuz Şehitleri Anıtı

Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2016’da FETÖ mensuplarının hain darbe girişiminde şehit olan 251 kahramanın ismini “15 Temmuz Şehitler Anıtı” ile ölümsüzleştirdi. Sular Vadisi Vadi Center önünde buluşan Başakşehirliler, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile anıtın yapılacağı Sular Vadisi girişine kadar marşlar eşliğinde yürüyecek.

Direnişi simgeleyen bir yapıya sahip olan 15 Temmuz Şehitler Anıtı saat 21.30’da törenle açılacak. Açılış, Başakşehir Müftü Vekili Hızır Taşbaş’ın duaları ile yapılacak. Açılıştan sonra Fatih Terim Stadyumu otoparkında kurulan sahnede 22:00’da başlayacak ana programa geçilecek. Program; Tunahan Camii İmamı Süleyman Özer’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Protokol ve konukların konuşmalarının ardından 15 Temmuz videoları ve marşlar ile sona erecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35