banner32

Bakan Gülüce; Gazozla traş olduğumuz günleri unutmadık

İl başkan yardımcısı Halis Dalkılıç’ın divan başkanı olduğu Ak Parti Başakşehir ilçe başkanlığı 3.olağan kongresine Çevre ve şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin konuşmaları damga vurdu.

Bakan Gülüce; Gazozla traş olduğumuz günleri unutmadık
Güllüce Gençler İstanbul ve Türkiye’nin ne tür yollardan bugüne geldiğini bilmiyor dedi

Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Mali Müşavir Ayhan Özgürel,30 Mart 2014 de % 51 oy aldıklarını,2009 belediye seçimlerinde % 39 olan oy oranlarını 30 Mart 2014 de % 51’e çıkararak Türkiye’ de olarını en çok artıran 2.ilçe olduklarını söyledi. Özgürel 7 Haziran 2015 seçimlerinde bunun üzerinde bir oy almak için çalıştıklarını söyledi.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Belediye başkanı Mevlüt Uysal’da, teşkilatın yaptığı çalışma ile Başarılı bir sonuç aldıklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. İBB başkanı Kadir Topbaş,Ak Parti İstanbul İl başkanı Mali Müşavir Aziz Babuşçu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca,’nın selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı kısa konuşma ile özellikle gençlere ilginç gelen bir çok konuya değindi. Bütün konuşmacılar kısa bir süre önce hayatını kaybeden kurucu gençlik kolları başkanı Hasan Küçükoğlu’nu rahmetle yad ettiler.

Su yok diye Gazozla traş yapıldı

Biz bir çok berberin su olmadığı için gazozla traş yaptığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Gaziosmanpaşa ile alakalı bana vazife vermişti. Bir kahvede  konuşma yapıyordum ama yoldan geçenleri görme şansım yoktu çünkü 1 metre 16 santim boyunca çöp yığınları olduğu için kahvede konuştuğum zaman dışarıda geçen vatandaşı göremiyordum. Bizden önce duble yo diye bir şey yoktu.

Bu ülke tesadüfen buralara gelmedi

Bu yollarımızı gören gençler bunun  hep böyle olduğunu sanıyorlar. Benim özel kalem müdürüm geçenlerde latife ile karışlık bakanım aslında duble yollarımızın her 50  km.sinde eskisinde olduğu gibi yolları bırakalım ve bir tabela ile de bu yolun eski hali bu şekilde idi diye yazalım dedi. Bizim yaşımızdakiler buraya nasıl geldiğimizi bildikleri için onlara bir şey anlatmasak da olur. Ancak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu 1994 de doğan çocuklar bugün 20 yaşına  gelmiş seçmenlerdir. Bunlar banyo yaparken suyun kesilip yıkanamadıklarını yaşamadılar, çöp yığınları içinde yürümediler. Hava kirliğinden yüzün yüzü görmediği günleri yaşamadılar. Kısaca bizim işimiz hem kolay hem de zor. Bu gençlere kendimizi anlatmamız lazım dedi.

TRT bizim kongreleri ders olarak anlatsın

Güllüce TRT   bizim kongrelerimizi ders şeklinde anlatmalı.Şekilde bir… şekil 2 şeklinde anlatırsa diğer partilerin kongresinde yumruklar konuştuğu halde bizim kongrelerde sevgi ve saygı hakim dedi. Bakan , konuşmasında Allah bize unutmayı bir rahmet olarak vermiş.Eğer unutmasaydık yaşam felaket olurdu.

İSKİ günleri yapalım muhabbetti güldürdü

İBB başkanımız bir konuşmasında İSKİ günleri düzenleyelim  ve gençlere bizden önce neler yaşandığını anlatalım demişti. İstanbul’un lüks bir semtinde bir dairenin fiyatı 1 milyon dolar iken Türkiye’nin Lüksemburg ‘ta bir milyon dolar borç almak için yalvardığı günlerden  benim kısa bir süre önce imzaladığım 126 katrilyonluk ÇED  belgesi verildiği günlere geldik. Üstelik küçük projeler için 81 il müdürlüğümüz ÇED’e gerek yoktur ÇED’i vermelerine rağmen .

Mahalle temsilcimiz Afrika ülkelerinde seçime girse en çok oyu alır

Türkiye olarak bizim Afrika ülkelerinde TİKA aracılığı ile yaptığımız yatırımlar  nedeni ile  oralarda ülkemize o kadar değer veriyorlar ki o ülkelerin en baba adayları ve bizim bir mahalle temsilcimiz seçime girse emin olun ki bizim mahalle başkanımız daha çok oy alır sözü katılımcıları güldürdü. Bizim vizyonumuz sadece 778 bin km.yi değil bir zamanlar Osmanlının hakim olduğu tüm coğrafyayı ilgilendiriyor dedi.

Bakan Güllüce’den sonra Ak Parti İstanbul Milletvekili ve genel başkan yardımcısı Mehmet Muş’ta bir konuşma yaptı. 

Vatandaş Rezerv alan ile alakalı bakana bir şey sormadı

Yayın  grubu olarak Şahintepe,Güvercintepe ,Altınşehir ,Ziya Gökalp ve rezerv alanı olarak  ilan edilen bir çok yerde vatandaş bizi gördüğü an bir sürü soru sormasına rağmen ilgili bakanı n kendi ilçelerine kadar gelmiş olmasın rağmen kongrede bir talepte bulunmaları  vatandaş ta çok siyasallaştı dedirtti.

Kimler Kongreye katıldı ?

Çevre ve şehircilik bakanı İdris Güllüce,İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl başkanı Aziz Babuçcu,Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca,Mehmet Muş ,Ak Parti İBB grup başkan vekili Abubekir Taşyürek, Ak Parti il başkan yardımcısı Halis Dalkılıç,Ak Parti Başakşehir Kurucu ilçe başkanı ve il yönetim kurulu üyesi Ahmet Selim Köroğlu,il kadın kolları başkanı Özlem Zengin,İl Gençlik kolları başkanı Gıyasettin Girgin, eski kadın kolları başkanı Özlem Erol,Ak Parti il kadın kolları yönetim kurulu üyesi ve Başakşehir sorumlusu  Dr.Reşide Gencer, eski Başakşehir belediye başkan yardımcısı Mehmet Şahin başta olmak üzere çok sayıda teşkilat mensubu Ak Parti Başakşehir ilçe kongresine katıldı.l

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35