banner29

Atalay Oğul; Her şey halk için dedi

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atalay Oğul, CHP Küçükçekmece İlçe Örgütü üyelerine yönelik düzenlenen bin kişilik kahvaltılı toplantıda buluştu.

Atalay Oğul; Her şey halk için dedi
 CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ön Seçim Adayı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkanvekili Atalay Oğul, CHP Küçükçekmece İlçe Örgütü üyeleriyle düzenlenen bin kişilik kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyeleri, CHP İstanbul eski milletvekili Mehmet Ali Özpolat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda basın mensubunun bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atalay Oğul, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkın umudu olduğuna inandığım için aday adayı oldum” diye konuştu.  

İstanbul Times Haber Merkezi / Fidan Uğur 

‘Önseçim hepimize hayırlı olsun’
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atalay Oğul, konuşmasının devamında şunları söyledi; Hepinizin bildiği üzere tarihi bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz ve ülkemizde yaşayan bütün yurttaşlarımız için, özgürlük ve demokrasi için, laiklik için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yürütme Kurullarımız parti içi demokrasinin geliştirilmesi ve partimizi iktidara taşıyacak çok önemli bir karar almış bulunuyor. Örgütümüzün gücünü ortaya çıkaracak ve partimizin sürekliliğini geliştirecek ön seçim kararının öncelikle hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu karar hepimizde bir heyecan uyandırmıştır. Ben de içinizden biri olarak yıllardır partimde çeşitli düzeylerde yürüttüğüm çalışmalarımı parlamentoda sürdürmek için ve özgür bir geleceği inşaa etmeye katkı sunmak için 29 Mart'ta gerçekleşecek ön seçimde milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.
‘İnsanlarımız artık gelecek kaygısı taşımamalı’
1989 yılında Cumhuriyet Halk Partisine katıldım. Bu tarihten beri siyasi mücadelemi aralıksız sürdürüyorum. Artık ülkemizde insanlarımızın gelecek kaygısıyla yaşamamaları gerektiğini düşündüğüm için, ülkemizin üzerine çöken kara bulutların yok olup gitmesi için, çocuklarımızın okuyabilmesi için, herkesin işi, aşı olsun ve herkes bir bütün olsun diye ve tüm bunların gerçekleşmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkın umudu olduğuma inandığım için adayım.
‘Halkımın vekili olmaya talibim’
Gerici anlayışa karşı aydınlık bir gelecek kurmak adına partimde yürüttüğüm siyasi mücadelem boyunca partili arkadaşlarımla omuz omuza oldum. Partimin altı oklu bayrağını İstanbul burçlarına dikmek için özellikle İstanbul siyaseti içinde aldığım görevler sırasında hiçbir zorluktan kaçmadım, yılmadım. Partili arkadaşlarımın sorunlarını sorunum olarak gördüm. Hiçbir mücadele arkadaşımı kırmadım, üzmedim. Bundan sonra da sizler bana temsiliyet görevini layık bulup verirseniz bu çizgimden hiçbir zaman şaşmayacağımı bilmenizi isterim. Ben halkım ve partililerim için mücadele ettim bundan sonra da halkım ve partililerimin vekili olmaya talibim.
‘Özgür gelecek CHP’nin iktidarıyla olacak’
Siyaseti hiçbir zaman kendim için yapmadım. Siyaseti her zaman toplum için yaptım. Bunu icraatlarımla da ispatlamışımdır.  Şimdiye kadar yerel yönetici olarak İstanbul'da yaşayan insanlar için çalıştım. Artık ülkem için çalışmak istiyorum. Ötekileştirme ve ayrıştırma siyaseti yaparak ülkemizi karanlıklara sürüklemek isteyenlere karşı şunu söylüyorum; Ülkemizde yaşayan bütün insanların kendini özgür hissetmesi gerekmektedir. Herkes kendini nasıl hissediyorsa öyle ifade edebilmelidir. Bunlar yasal çerçevelerce güvence altına alınmalıdır. Ülkemizde yaşayan insanlaraaidiyet duygusu en üst düzeyde hissettirilmelidir. Bunu becerirsek, ülkemiz şaha kalkar. Tüm bunların ancak Cumhuriyet Halk Partililerin iktidarıyla geleceğine yürekten inanıyor, hepinize saygılarım sunuyorum.
ATALAY OĞUL KİMDİR?
1959 yılında Kars’ta doğan Atalay Oğul, ilk, orta ve lise öğrenimimden sonra 1982 yılında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1986’ya kadar çeşitli İstanbul ilçe belediyelerinde hizmet veren Atalay Oğul, 1986 yılında kendi şirketi olan OĞUL İnşaat Müh. San. Tic. Ltd. Şti.'yi kurdu. OĞUL İnşaat başta Türkiye olmak üzere, Rusya ve Almanya’da çeşitli projeler geliştirdi ve geliştirmeye devam etmektedir. Ayrıca bünyesinde özel sektöre hitap eden çeşitli iş kollarını barındıran şirkete sahip olan Atalay Oğul, 1989’dan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üyesidir. 2004 yılından itibaren ilçe, il kurultay delegeliği, İstanbul Bahçelievler ilçe meclis üyeliği ve İBB meclis üyeliği görevlerinde bulunan Oğul, 2009 yılından itibaren 3 yıl süreyle CHP İBB grup başkanvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan iş adamı Oğul, orta derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35