banner29

Sağlık ve hijyen eğitimleri İzcilik Kampında

Çocukların fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden gelişimine katkıda bulunarak milli manevi değerlerine saygılı bir şekilde davranmayı öğrendikleri Başakşehir İzcilik Kampı, faaliyetlerine devam ediyor.

Sağlık ve hijyen eğitimleri İzcilik Kampında
    Kampçılıktan, okçuluğa, bisikletten, tırmanışa kadar birçok fiziksel aktivitenin yanında temel eğitim bilgileri de alan öğrenciler izcilik kampından donanımlı birer birey olarak ayrılıyor. İzcilerin hayatlarıyla birlikte kişiliklerine de katkıda bulunan Başakşehir İzcilik Kampı tüm bu özellikleriyle izcilerin her yıl vaz geçilmezi oluyor.

 

Okullardan sonra izcilik kampıda sağlık eğitiminde


   Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla her yıl okullarda uygulanan kişisel hijyen, sağlıklı beslenme ve ağız ve dış sağlığı eğitim seminerleri izcilik kampında devam etti. Haftalık, rutin olarak devam edecek eğitimlerde çocuklar sağlıklı beslenme, kişisel hijyen, ağız ve dış sağlığı ile ilgili tüm detayları öğreniyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2011 yılından beri devam ettirdiği bu uygulama ile Başakşehir Belediyesi sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

 

İzcilik kampında serfitikalı sağlık eğitimleri


     Sağlık eğitimlerinde besinler ve besin öğeleri, sağlıklı beslenme için öneriler, el hijyeni ve temizliği, tırnak bakımı ve hijyeni, ağız ve diş sağlığı gibi temel sağlık bilgileri veriliyor. İzcilik kampında sağlık eğitimlerini tamamlayan izcilere seminer sonunda içerisinde diş fırçalama setinin olduğu bir hijyen paketi ve katılımlarından dolayı sertifika hediye ediliyor.

 

   Sağlık ve hijyen eğitimleri İzcilik Kampı dönemi boyunca devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35