banner29

Avrasya’nın Hekimleri Diyabeti Anlattı…

​​​​​​​Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesi 14 Kasım Diyabet Günü nedeni ile Diyabet ve Engelliler Derneği başkanı Nurşen Örnek ve yönetiminin katılım konusunda destek verdiği bilgilendirme toplantısına,İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Navdar, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı,Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel sorulan her soruya içtenlikle cevap verdi.

Avrasya’nın Hekimleri Diyabeti Anlattı…
 Hasta Okur Yazarlığına Önem Veren Bir Sağlık Kurumu Avrasya

Hastanenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Op.Dr Hüseyin Urlu ve hekim arkadaşları hasta yakınlarının sağlık okur yazarlığı konusunda bilinçli olmasının çoğu zaman hayat kurtardığı ifade ettiler.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Op.Dr. Hüseyin Urlu şunları söyledi “Gelişmiş ülkelerde halkın önemli bir kesimi acil sağlık konusunda bilgi sahibi. Bizim ülkemizde ise bu konuda çok eksiğimiz var. Avrasya Hastaneleri olarak Sağlık Bakanlığımızın üzerinde durduğu sağlık okur yazarlığı konusunda elimizden geleni yıllardır yapmaya gayret ediyoruz.

Bugün burada da 14 Kasım Diyabetliler Günü nedeni ile halkımıza güzel bilgiler sunan hekim arkadaşlarıma ve diyetisyen arkadaşımızın katılımcılara diyabet konusunda güzel bir seminer sunumu yaptıkları için kendilerini kutlarım” dedi.

Diyabet hakkında kısa bilgi

DİYABET, insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği sonucu ortaya çıkan ve kan şekeri yüksekliği ile seyreden, kronik ve ilerleyen bir hastalıktır.

İnsülin, vücudumuzda pankreas tarafından salgılanır, yemeklerle alınan besinlerdeki şekerin hücre içine girerek enerji olarak kullanılabilmesi için anahtar görevi görür. İnsülinin yokluğu veya etkisizliği sonucu hücre içine giremeyen şeker kanda yükselmeye başlar.

Tip 1 diyabet, otoimmün bir hastalıktır yani vücut, pankreasın beta hücrelerine nedeni bilinmeyen bir şekilde sanki yabancı bir dokuymuşcasına onları hedef alarak saldırır ve beta hücrelerini yok eder.

Sonuç olarak vücutta insülin eksikliği ortaya çıkar ve kan şekeri yükselir .Tip1 diyabette insülin salgısı hiç yoktur veya yok denecek kadar az olduğundan tedavisinde mutlaka insülin kullanılır.

Tip 1 diyabetin belirtileri hızla ortaya çıkar ve hemen insülin başlanmazsa ciddi sonuçlara yol açabilir.

Tip 2 diyabette ise vücutta insülin salgısı yetersizdir, salgı bozukluğunun yanısıra insülin direnci vardır. Bu nedenle de tedavisinde her zaman insülin gerekmeyebilir. Bazen beslenme tedavisi ve egzersizin yanısıra ağızdan şeker düşürücü ilaçlarla tedavi edilebilirken, ilerleyen dönemde insülin kullanılması gerekmektedir. Tip 2 diyabet en sık görülen tip olup tüm diyabetlilerin %90-95’ini oluşturur.

Hastanenin idare amiri Gönül Dilek tarafından yapılan sunumda öncelikle sosyal medya da diyabet ile alakalı kendilerine iletilen sorulara hekimlere ve diyetisyene sordu.

Bu sorulara samimi ve içten bir şekilde verilen cevaplardan sonra bu seferde salonda bulunanların sorduğu sorulara da cevaplar verildi.

Konuşma ve soru cevap bölümü bittikten sonra konuşmacılara Başhekim Prof.Dr.Ali Rıza Cenal’ın teşekkür belgesi taksimi yaptı.

Toplantı toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Daha Detaylı Bilgi İçin :

Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi Telefon:0212-665 50 50

Avrasya Hastanesi Küçükköy Gaziosmanpaş Telefon:0212-612 00 00

www.avrasyahospital.com.tr

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35