banner25

Ağız Diş Seminerleri Sona Erdi

Başakşehir Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme seminerleri sona erdi. İlçe okullarında yaklaşık 3.500 öğrenci hijyen eğitimi aldı.

Ağız Diş Seminerleri Sona Erdi
Sağlıklı bir nesil yetiştirmek adına Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ağız Ve Diş Sağlığı, Kişisel Hijyen Ve Sağlıklı Beslenme seminerlerinin sonuncusu Şamlar İ.Ö.O.'da gerçekleşti.

 

4. Sınıf öğrencilerinin katıldığı son seminere Şamlar Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki engelli çocuklar ve aileleri de katılarak diş sağlığı ve kişisel hijyen hakkında bilgiler aldı. Çocuklar seminerin içinde yer alan Hacivat-Karagöz oyunu ile öğrendiklerini pekiştirerek eğlendi.


3.500 kişi eğitimlere katıldı

 

Bir ay önce başlayan seminerlerde Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlisi Gıda Mühendisi Muhammed Ali Göktaş ve Veteriner Hekim Zafer Ataner Bozkurtlar çocuklara kişisel hijyen eğitimi, sağlıklı beslenme ve gıdalarla gelen tehlikeleri anlattı.

 

Diş Hekimleri İsmail Kaplan ve Ömer Faruk Tanı çocukların daha sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için; ağız ve diş bakımlarının nasıl yapılacağı, doğru diş fırçalama yöntemlerini, diş çürükleri ve dişe zarar veren sebepleri maket diş üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı. Tiyatro oyununun da yer aldığı seminerlerin sonunda birer hijyen sertifikası verildi ve diş macunu, diş fırçası hediye edildi.

 

2014 yılında eğitim verilen çocukların sayısı 3.500 oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35