banner32

Yavuz Bahadıroğlu'ndan Tarih Sohbeti

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, katıldığı Başakşehir Söyleşileri'nde Osmanlı'dan Cumhuriyete kadar siyasi gelişmeleri tarihi bir perspektiften değerlendirdi.

Yavuz Bahadıroğlu'ndan Tarih Sohbeti
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye katılan Başakşehirliler 350 kişilik salonun tamamını doldurdu.


Başakşehir Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 
 

"Tarih Tekerrürden İbaret olacak mı?" konulu söyleşisinde Yazar, hayatin tuzağına, yahut uzağına düşmemek için geçmişi çok iyi değerlendirmek, geçmiş olaylardan dinamik dersler çıkarmak gerektiğini belirterek, "Tarih ibret almasını bilen için tecrübe tahtasına benzer, ibret almak için de bilmek gerekiyor. Tarihi iyi okumak gerekiyor. Tarihe baktığım zaman, bazı mağlubiyetlerin de en azından zaferler kadar önemli olduğunu görüyorum. " dedi.

 

"Osmanlı'nın ve bugün Türkiye'nin bir ayağı Asya'da bir ayağı Avrupa'da olması, hilafetin etki alanının genişliği nedeniyle de çok önemli bir noktadaydı. Bugün bile hala bizi kuşatmaya izole etmeye çalışıyorlar" diyen Bahadıroğlu  tarihi araştırırken karşısına çıkan 100 yıllık bir İngiliz projesinden söz etti.

 

Osmanlı'nın yıkılışı ve son dönemi ile ilgili tarihi bilgiler veren ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen, Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı'nın her daim düşmanı olan İngilizlerin planlarının en az yüzyıllık olduğunu belirtti ve "Bugün her sorunun arkasında olduğunu düşündüğümüz Amerika ve İsrail'inde arkasında İngiltere olduğunu bilmeliyiz. İsrail'in bu topraklarda kurulmasının yegane müsebbibi İngilizlerdir."dedi.

"Dün plansız yönetilen Türkiye'nin  bugün 2023 ve 2071 tarihli planlar yapabilen bir ülke olmasının kıymetini bilelim" diyerek konuşmasını bitiren Yazar salonu dolduran seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

 

Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir'in çiçek takdiminin ardından biten programın çıkışında Bahadıroğlu okurlarına kitaplarını imzaladı. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35