banner25

Yalsızuçanlar, Hacı Bektaş- ı Veli ‘yi Anlattı

Başakşehir Belediyesi’nin Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonunda düzenlediği söyleşi programına Edebiyatçı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar katıldı. Yalsızuçanlar Anadolu’nun mana önderlerinden Hacı Bektaş-ı Veli’nin derin İslam tasavvufu düşüncesinden süzülenleri dinleyicileri ile paylaştı.

Yalsızuçanlar, Hacı Bektaş- ı Veli ‘yi Anlattı

Hacı Bektaş-ı Veli’nin büyük eseri Makalat’tan alıntılar yaparak konuşmasına başlayan Edebiyatçı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar Peygamberimiz' in (sav.) kutlu soyundan gelen büyük düşünürlerin su gibi olduğunu belirti. Yalsızuçanlar” Hacı Bektaş-ı Veli gibi İslam tasavvufunun büyük düşünürleri su gibidirler.

Başakşehir Times Haber Merkezi
,
Çünkü, Kainatta hem temiz hem temizleyici tek şey sudur.  O' nun kutlu soyundan gelen bilgeler su gibidirler. Renk, koku, şekil ve biçimleri yoktur. Girdikleri kabın rengini alır, Allah'ın boyasıyla boyanırlar. Büyük bilgeler kendilerini ve egolarını terk etmişlerdir. Onlar kendilerinde İlahi Hakikat'in belirmesiyle birlikte, saf  bir aynaya dönüşürler” dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli, kendi çağında dünyayı tutan sütunlardandır

Osmanlı Devleti'nin temellerini atan, Osmanlı'yı inşa eden Orhan ve Osman Gazi dönemlerinde etkin bir konumda yer alan Hacı Bektaş-ı Veli’nin yaşadığı dönemin imamı ve temsilcisi olduğunu belirten Yalsızuçanlar” Hacı Bektaş-ı Veli, kendi çağında dünyayı tutan sütunlardandır. Uzun, bereketli ve çileli bir manevî yolculuk sürmüştür. Gittiği her beldede çileye girmiş, nefsine verilen hakikatlerin soluğuyla insanlığa seslenmiştir” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu’nda düzenlenen söyleşi programı Yazar sadık Yalsızuçanlar’ın kitaplarını imzalatmasıyla sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35