banner25

Ümmet’in havadan sudan çok kardeşliğe ihtiyacı var

Başakşehir Kültür Söyleşileri Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ı ağırladı. Şevki Yılmaz “Ümmetin iman kardeşliğine sudan daha çok ihtiyacı var. İman Kardeşliği yerine ırk, din, dil, mezhep kardeşliğini koyanlar dünyayı mutsuzluklara ve savaşlara sürüklemiştir” dedi.

Ümmet’in havadan sudan çok kardeşliğe ihtiyacı var

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş’ın katıldığı söyleşiye, ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamını dolduran izleyiciler fuaye alanından da söyleşiyi takip etti.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Toplum ahlak erozyonu yaşamaktadır

Geceye dua ile başlayan Şevki Yılmaz Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde önemle vurgulanan “İslam’da Kardeşlik” kavramını anlattı. Yılmaz “Allah (C.C) kulunu kaidesiz yaşatmaz. İslam toplumun mutluğu, huzur için vardır. İslam barış demektir, Müslüman ise yaratıcı ile barışan, şeytana küs demektir. Günümüz toplumunda ahlak erozyonu yaşanmaktadır. İnsanlar, dininden uzaklaştıkça toplumdaki huzursuzlukta artmaktadır. Eskiden Çanakkale’nin yetimleriydik. Şimdi ayrılan anne-babaların yetimleriyiz. Ümmet Kur’an- Kerim kardeşliğine muhtaçtır. İman kardeşliği yerine ırk, din, dil, mezhep kardeşliğini koyanlar dünyayı mutsuzluklara ve savaşlara sürüklemiştir. Müslüman kardeşliği değil, iman kardeşliği vardır” dedi.

Yeryüzünün ilk faşisti ‘şeytan’dır

Toplumda ırk, din, dil ayrımcılığı sebebiyle Müslümanların birbirini sevemediğini vurgulayan Şevki Yılmaz İman Kardeşliği için gerekli olan elzemleri anlattı “Yeryüzünün ilk faşisti ‘şeytan’dır. Cennetten kovuluşunun sebebi onun ırkçılığıdır, günahını savunmuştur. Allah tövbe edeni affeder. Osmanlının, Türkiye’nin gerilemesinin nedeni kardeş kavgalarıdır. İman Kardeşliği için birinci şart “Cehaleti yenmektir” Düşünen bir millet olmalıyız. Kur’an-ı Kerim’in ilk emri oku, ikinci emri anla, üçüncü emri aşık ol’dur. Cahil toplumla iktidar tam bir intihardır. İman kardeşliğini engelleyen ikinci husus ise taassuptur. Kur’an-ı Kerim helalleri en bol kitaptır. Şimdi ise o haram bu haram diye diye dinimizi sulandırdılar.  Kur’an-ı Kerim’i bilmezsek, aklımızı kiraya verirsek kardeş olamayız. Üçüncü husus ise ‘din temsilciliği’dir. Dinimiz peygamberleri devre dışı bırakarak din temsilciliğine dönüştürülmüştür. Allah (c.c) peygamberler dahil hiç kimseye din temsilciliği vermemiştir. Din ilaçtır temsil edilemez, içilir” dedi.

Vatansız din yaşanılamaz, dinsizde vatan var olamaz

Türkiye’de ve dünyada ırkçılık hareketlerini başlatanların Yahudi olduğunu örneklerle anlatan Şevki Yılmaz sözlerine şöyle devam etti “Dünyada ki ırkçılık hareketlerinde kaybeden hep insan oldu. Vatansız, din yaşanmaz, dinsiz de vatan var olamaz. Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı, Çerkez’i ile kardeş olma zamanıdır. İslam ümmeti birbirine düşmedikçe hiçbir gücün Müslüman’a gücü yetmez. Ümmetin şimdilerde sevgi ayarı bozulmuştur. Müslümanların sevgi ayarı düzelmedikçe birlik olamaz. Kur’an-ı Kerim oku, anla, aşık ol demiştir.  Yani Allah (c.c)’a imandan önce doğada Allah (c.c) ‘ın varlığını tanımak gerekir” dedi.

Söyleşiyi Başakşehirlilerle dua ederek bitiren Şevki Yılmaz’a geceye katılımdan dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından çiçek takdim edildi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35