banner25

Ümmetin gençliği yeniden doğuyor

Sular Vadisi Kültür etkinlikleri, İYİLİK-DER’in hazırladığı program Karınca Çocuk Yuvası ve Başakşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencilerinin şiir, şarkı ve tiyatro gösterileriyle devam etti. Programa,Gençlik nedir? üzerine sohbet eden yazar Ramazan Kayan ve ezgileriyle Grup Genç konuk oldu.

Ümmetin gençliği yeniden doğuyor
 slami ilimler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Yazar Ramazan Kayan  “ Gençlik nedir?” sorusuna yanıt arayarak başladığı konuşmasını” Dünyayı değiştirme iddiasını kaybetmemiş herkes gençtir.  Şunu demek istiyoruz yaşadığımız şu dünyada bir iddiamız , bir idealimiz , bir hedefimiz var. Bizi genç ve diri tutan bu iddia ve irademizdir. Yaşamı anlamlı yapan, yaşamı güçlü ve güzel kılan yaşadığımız dünya hayatında hangi iddia ve hangi dava ile ilgilendiğimizdir. Aksi takdirde gelecek davası olmayan puslu bir hava içinde gençliğimizi kaybederiz” diye sürdürdü.


Başakşehir Times Haber Merkezi


Karne notuyla gençlerimize değer biçiyoruz.

Gençlerin yetiştirilmesi konusunda yapılan yanlışlıkların altını çizen Ramazan Kayan” Geleceğimizi inşa eden gençlerimizi yetiştirirken gençliğin önüne koyduğumuz hedeflere çok dikkat etmeliyiz. Maalesef ki çocuklarımızın, gençlerimizin önüne koyduğumuz hedefler daha çok dünyalık başarılarla; karne notuyla, puanlarla, rakamlar ve çözdüğü testlerle  gençliğimize değer biçiyoruz. Gençliğimizin geleceğini karne notuyla ölçmeye kalkarsak gençlerinin tek davası sınavda alacağı puan olur” dedi.

Gençlik her türlü baskı karşısında özüne dönüyor

Tüm olumsuz yönlendirmelere, kimliksizleştirmelere rağmen gençlikten umutlu olduğunu belirten Kayan “ Ben özellikle son iki yıldır Arap dünyasında esen gençlik rüzgarından umutluyum. Gençlik her türlü baskı karşısında özüne dönüyor, misyonunu kuşanıyor, zulme karşı onurlu bir direnişin mücadelesini yapıyor. Tahrir meydanı bu gün ümmetin gençliğinin yenidendoğuşuna vesile oluyor” dedi.

Sohbetin yerini notaların aldığı gecede sahneye çıkan Grup Genç, bir konser verdi  konser ile program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35