banner25

Suriyeli Çocuklar, Başakşehir İzci Kampı'nda Ağırlanıyor

Suriyeli mülteci çocuklar, Şamlar Ormanı’ndaki 'Başakşehir İzci Kampı’nda ağırlanıyor.

Suriyeli Çocuklar, Başakşehir İzci Kampı'nda Ağırlanıyor
 Suriyeli mülteci çocuklar, Şamlar Ormanı'ndaki 'Başakşehir İzci Kampı'nda ağırlanıyor. Bir hafta boyunca televizyondan uzak duracak olan Suriyeli çocuklar, doğayla ilgili teorik ve pratik eğitimler alacak.

BAŞAKŞEHİR TİMES HABER MERKEZİ
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa Akçakale çadır kentinde mülteci olarak kalan 100 Suriyeli çocuk, Başakşehir Belediyesi'nin Şamlar Ormanı'nda düzenlediği İzci Kampı'na katıldı. Her yıl yaklaşık 2 bin 500 izcinin faydalandığı kampta, mülteci çocuklar kampta gönüllerince eğlendi. Kampa katılmanın çok güzel bir şey olduğunu söyleyen Suriyeli çocuklar, ilk kamp ateşini yeni tanıştıkları arkadaşlarıyla birlikte yaktı. Doğada yaşam, bisiklet, pentatlon, ilk yardım, telsiz ve pusula kullanımı, gece yürüyüşü, düğüm atma, hayvanlardan korunma gibi teorik ve pratik eğitim alan çocuklar, bilgisayardan ve televizyondan uzak bir hafta geçirip doğayı iyice tanıyabilecek.

"SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN TERAPİ OLDU"

Çocukların sevincine ortak olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, belediye olarak yol ve kaldırım yapmaktan öte sosyal belediyecilik anlayışına istinaden yapılan çalışmaların daha önemli olduğunu söyledi.

Her yıl farklı gruplardan öğrencileri izci kampında misafir ettiklerini ifade eden Uysal, Suriyeli çocukların yaşadıkları kamplardan farklı olarak güzel bir hafta geçirdiklerini belirtti.

"Suriyeli çocuklar için çok güzel bir gün oldu" diyen Uysal, "Burada bizim öğrencilerimiz Suriyeli çocukları gördükleri zaman, hayatın zor şartlarıyla mücadele edebilmenin farklı bir yolunu görmüş oldu. Aynı zamanda da kendi çocuklar aralarında kaynaşmış oldu. Bu da bizi sevindirdi" diye konuştu.

İzci kampında olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Suriyeli öğrencilerden Hasan Halit, "Bir yıl boyunca yaşadığı Türkiye'de gördüğü ilgi ve alakadan çok memnun olduğunu dile getirdi. Türkiye'de 2'inci sınıf insan muamelesi görmediklerini de sözlerine ekleyen Halit şöyle konuştu: "Suriye'deki iç savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Zaten şehitler, yaralılar için çok üzülüyoruz. Savaşın son bulup Türkiye gibi kalkınmak istiyoruz."

Kampın bir diğer Suriyeli öğrencisi Ayşe Halit'te Türkiye'de geçirdiği zaman için "Kendimi ülkemde gibi hissediyorum" dedi.

KAYNAK:İSTANBUL TİMES HABER AJANSI(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35