banner32

‘‘Sevgi Merkezli Hayat’’ mutlu bir hayattır.

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Güvercintepe Bilgievi’nde ‘‘Aile ve Saygı’’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

‘‘Sevgi Merkezli Hayat’’ mutlu bir hayattır.
Aile, toplum ve Türk tarihi hakkında çalışmalarıyla dikkat çeken Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, huzurlu bir toplum için, evlilik müessesesinde karşılıklı sevgi ve sağlıklı iletişimin önemini anlattı.

İnsanda doyurulması gereken asıl mide kalp midesidir

Konuşmacı Vehbi Vakkasoğlu: Kişilerin sadece bedeninin ve midesinin yer aldığı bir doyum sistemine sahip olmadığını, insanoğlunun özellikle kalp midesinin ihtiyaçlarını gidermesi gerektiğini samimi bir üslup ve çarpıcı örneklerle aktardı. Vakkasoğlu : "Kalbi aç toplumlar gün gelir yoksunluktan çökerler. Bu sebeple geleceğimizi inşa edecek çocukların, ailenin yanında ve‘’Sevgi’’şemsiyesi altında yetiştirilmesi gerekir" dedi.

Sevgiyi cömertçe paylaşmak gerekli

Merhamet ve sevgi kaynağı olan annelerin, yaradılıştan gelen bu özelliklerini cömertçe eşleri ve çocuklarıyla paylaşmalarını öneren Vehbi Vakkasoğlu, Peygamber efendimizin (s.a.v) hayatından örnekler vererek, sevgi ve şefkat duygularının yüce duygular olduğunu ve gerçek saygının da bu duyguların izinde gelişip kökleneceğini kaydetti.

Eğitim Eş Seçimi İle Başlar

Çocuk doğduktan sonra başlayan eğitimin yetersiz olduğunu, Çocuk eğitiminin zannedildiği gibi çocuk doğduktan sonra değil, çok daha öncesinde doğru eş seçimiyle başladığını söyleyen Vakkasoğlu;" Eğitim sırasıyla anne karnında ve doğumu takip eden ilk yıllarda şekillenir. Bu nedenle "Sevgi" merkezli bir toplum oluşturmak için anne-babalara, ailelere büyük sorumluluklar düşüyor."diye ekledi.
Kimi zaman sohbet ortamında gerçekleşen programın sonunda dinleyiciler Vehbi Vakkasoğlu’na kendilerini bilgilendirdikleri için teşekkürlerini ilettiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35