banner32

OrigamiLab ile Çocukların Hayalleri Boyut Kazandı

Başakşehir Belediyesi LivingLab tarafından çocuklar için düzenlenen yaz etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. 10 yaşından büyük çocuklarla düzenlenen, origami (kağıt katlama sanatı) etkinliğinde, çocuklar hayal güçlerini rengarenk kağıtlara yansıttılar.

OrigamiLab ile Çocukların Hayalleri Boyut Kazandı
 Tüm gün süren “OrigamiLab” etkinliğinde hayal dünyasını kağıt katlayarak 3 boyutlu bir şekilde hayata geçiren çocuklar, eğitim sonunda kurgu-tasarım, mekan tasarımı ve tasarladıklarını sunma tekniklerini öğrendikleri keyifli bir gün geçirdiler.

Başakşehir Times Haber Merkezi
 

 “Çocukların gelişim sürecine büyük katkı sağlıyor”


OrigamiLab’de çocuklara gün boyu farklı katlama teknikleriyle değişik objeler tasarlama konusunda destek olan Başakşehir LivingLab eğitmeni Gülbahar Coşkun Origami’nin çocuğun davranışsal, sosyal, duygusal, psiko-motor ve matematik zekası gelişimine katkıda bulunduğunu ifade ederken şunları ekledi: “Origami çalışırken çocuklar sadece el becerisi kazanmıyorlar. Kendi eseri bir ürün tasarladıklarında bununla ilgili sosyal bir tatmin ve kendine güven de gerçekleşiyor. Başarılı bir origami çalışması, geometri ve üç boyutlu düşünme yeteneğinin üst seviyede olmasını gerektirir. Çocuklar origamiyle uğraşırken, sürekli geometrik şekillerle karşılaşırlar. Bu da onların şekiller arasındaki ilişkileri kavramalarına yardımcı olur. Düz bir kâğıdı üç boyutlu hale getirmesi ise çocuğu görsel ve düşünsel olarak destekler ve çocuğun mekânsal ve matematiksel ilişkiler hakkında deneyim kazanmasına yardım eder. Eşyaya farklı yönlerden bakabilme özelliğini kazanan çocuk, uzaysal (3 boyutlu) düşünebilme yetisini kazanır.”

 

“Eğlenirken öğrendik”


Başakşehir LivingLab’in “OrigamiLab” etkinliğine katılan bazı çocuklar düşüncelerini şu şekilde paylaştılar:

 

Songül Aytaç: “Çok eğlenerek bir sürü şey öğrendik. Kağıtlarla kendi hayallerimizi 3 boyutlu hale getirdik. Değişik kağıt katlama tekniklerini öğrendik. İyi ki bu etkinliğe katıldım.”

 

Ece Özdemir: “Ben evde kendi kendime de origami ile uğraşıyordum boş zamanlarımda. Ancak burada teknik öğrendik. Bu eğitim tekrar düzenlenirse tekrar geleceğim.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35