banner32

Nazlı Özburun, Bilgievi Söyleşilerine katıldı

Aile Terapisti-Psikolog Nazlı Özburun Başakşehir Belediyesi Bilgievi Söyleşilerine katıldı. Altınşehir Bilgievi’nde gerçekleşen programda Özburun; kadın erkek psikolojisini farklı yönleriyle ele alarak bu farklılıkların düşünce, dil ve iletişim biçimine yansıyan etkilerini anlattı.

Nazlı Özburun, Bilgievi Söyleşilerine katıldı
Mutluluk için kişinin öncelikle kendini tanıması gerektiğini vurgulayan Nazlı Özburun, kadınların hayata karşı çok öfkeli olduğunu söyledi, “Ben beni nasıl tanıyorum.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Başlangıç noktamız bu olmalıdır. Kendimizi, ölümlüyüm, misafirim, emrime verilmiş pek çok emanetler var, diye mi biliyorum yoksa her şeye sözüm geçer, herkese sözüm geçer mi, diye bakıyorum hayata. Eşinizle ilişkileriniz, çocuklarınızla, dostlarınızla ilişkileriniz hep buradan başlıyor. Evdeki plastik leğene bu eskidi benim işimi görmüyor atayım, diyebiliyorsanız başka bir zaman bunu eşiniz içinde diyebiliyoruz.”

 

‘Amacımız kendimizi ve rabbimizi tanımak olmalıdır’

 

Nerden geliyorum? Sorusunu sormaya çok ihtiyacımızın olduğunu dile getiren Özburun, sözlerine şöyle devam etti, “Yokluktan geliyoruz. Nerden geldiğimizi unuttuğumuzda nereye gideceğimizi de unutuyoruz ve ilişkilerde boğuluyoruz. Kek biraz kabarmasa canımızdan bezdirebiliyor. Bazı şeylere gereğinden fazla değer verdiğimiz de kendimize şunları sormalıyız; nerden geldik, nereye gidiyoruz, olmalıdır. Hayatta evlenmek, çocuk yapmak, okutmak bir amaç olmamalı. Bizi Yaradan’ın bizden asıl istediği nedir? Rabbimizin bizden istediği kişinin kendisini ve rabbini bilmesidir.  Bunu yapmadığımızda bu hayatta tek amacımız kendi haklılığımızı karşı tarafa ispat etmek gibi davranıyoruz. Ezdirmiycem kendimi, her girdiği tartışmada o kazanırdı, amacımız bunlar olmalıdır.”

 

Özburun, Nasıl davranırsam mutlu olurum? sorusunu ise şöyle açıkladı, “Kişi genelde mutluluğu dışardan sebeplere bağlı olarak açıklama eğilimindedir. Zannediyoruz ki cüzdanımız daha kabarık olursa daha mutlu oluruz ama bakıyoruz ki en zengin kişiler de mutsuz. Aslında eşit yaşıyoruz paranız sizi mutlu etmiyor. Bazen herkes istediğimiz yaparsa mutlu olurum, bu adam bana çiçek alırsa mutlu olurum sanıyoruz. Dünyayı algılayış biçimimiz bizi mutlu ya da mutsuz eden şeydir.  Biz mutsuzsak diğerini de değiştirmeye çalışıyoruz. Elinizin altındakilerin farkına varmanız sizi mutlu ederken elinizdekinden daha fazlasını istemek mutsuz eder. Siz mutsuzsanız dışarıdaki hiç bir şey sizi mutlu edemez.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35