banner25

MHP Başakşehir’den öğrencilere Taş mektep hediyesi

Milliyetçi Hareket Partisi Başakşehir ilçe başkanı Aytekin Horasan milli mücadele yıllarında Kayseri Taş mektep öğrencileri içinde Türk,Kürt ve Ermeni gençlerinin vatan savunması için verdikleri mücadeleyi anlatan film için salon kiralayarak yüzlerce öğrencinin filmi izlemesini sağaldı.

MHP Başakşehir’den öğrencilere Taş mektep hediyesi
Aytekin Horasan Gazetemize şunları söyledi
 
MHP olarak vatanını seven ve bayrağına sahip çıkan Türk olsun,Kürt olsun veya ermeni olsun hepsine saygı ve sevgimiz var.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Bu film vatan sevgisi güzel bir şekilde anlatıyor.MHP Başakşehir ilçe başkanlığı olarak ilçemizde yaşayan öğrencilerimizin de bu filmi izleyerek vatan ve millet sevgisini daha yakından bilmelerini istediğimiz için kültürel bir hizmet olarak sinema salonunu kiralayarak yüzlerce öğrencimize bir katkı yapmak istedik dedi.
 
MHP üçüncü bölge başkanı Osman Alper Yıldırım  da Başakşehir ilçe başkanımız Aytekin Horsan  ve yönetiminin öğrencilerimiz için yaptıkları bu kültür hizmetini takdir ediyoruz.İlçe başkanımız Sayın Horasan ve yönetimine çok teşekkür ederim dedi.
 
MHP Başakşehir Kadın kolları başkanı Emine Arslan ‘da şunları söyledi “İlçe başkanımız Sayın Aytekin Horasan bu filmi izleyip çok beğendiği için istedi ki geleceğimiz olan öğrencilerimizde izlesin. Yüzlerce evladımız milli duygularımıza tercüman olan bu filmi izledi. İlçe başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
 
İşte filmin hikayesi
 
Yönetmen :Altan Dönmez 
 
Oyuncular :
 
Tür: Drama 
Yapım Yılı 
Vizyon Tarihi: 15 Şubat 2013 Cuma
Yapımcı Firma: Statü Prodüksiyon 
Yapım Ülkesi: Türkiye 
Orijinal DilTürkçe 
Dağıtıcı Firma: Medyavizyon 
Filmin Özeti
Henüz genç bir öğrenci olan Mehmet ve okul arkadaşları, düşman işgali altına giren Anadolu'nun hali için derinden üzülmekte, dahası oturup bekledikçe düşmana karşı bileylenmektedirler.

Eskişehir’in kentinin düştüğü ve ordunun geri çekilmekte olduğu haberi hepsini daha da endişelendirir. Vatanı savunmak için harekete geçmeye kararlıdırlar. Onlar cepheye gidip düşmanla çarpışmak isterken, Güzide öğretmen ise öğrencilerinin savaşa bifiil katılamayacak kadar küçük yaşta olduklarında ısrar eder.

Tevfik yüzbaşı ve Abbas Emmi ise öğrencileri vatan aşkıyla dolu bu karardan döndüremeyeceklerinin farkındadırlar. Dahası bu topraklar üzerinde yaşayan Ermeni ve Rumlar, devletlerin kanlı politikasını bir kenara bırakarak aynı vatanı koruyacakalardır...
 
Mehmet'in Rum kızı Mina'ya olan büyük aşkını ne bu savaş engelleyebilir ne de Tevfik yüzbaşı ile Güzide'nin yüreğine düşen sevdaya kanlı savaş engellenebilir. 

Kayseri Lisesi'nin son sınıfındaki 63 öğrenci 1920-1921 yıllarındaki öğretim döneminde okullarını terk ederler. Tek amaçları Sakarya Meydan Savaşı'na katılıp orduya destek olmaktır.

Bu 63 genç nefes, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin çatışmalarının yaşandığı günlerde vatanları uğruna şehit olurlar ve Kayseri Lisesi o yıl mezun veremez. Tıpkı memleketin pek çok yerindeki lise gibi.. Dramatik bir savaş filmi olan yapımın yönetmenliğini Altan Dönmez üstlenirken, senaryo ise Hazan Toma'ya ait...


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35