banner25

M.Ali Haşhaş namı diğer “Dernek Baba”

Yüzlerce dernek kurduğu için Başakşehir Güvercintepe deki nostalji kokan bürosunda 22 yıllık gaztelerin arkasında bize görüntü veren Mehmet Ali Haşhaş bölgesinde bilinip tanınıyor. Mahalle muhtarı İbrahim Dinç'de AK DER'in kongresine katılarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu...

M.Ali Haşhaş namı diğer “Dernek Baba”
M.Ali Haşhaş namı diğer “Dernek Baba
 
İstanbul Times Gazetesi olarak topluma faydalı ve yararlı hizmetler yapan kişileri genç nesillerle buluşturmak adına bir ok çalışma yapıyoruz.Başakşehir ilçesi Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç Güvercintepe’deki derneklerin nerede ise tamamına katkısı Mehmet Ali Haşhaş’ın kurucu başkanı olduğu Anadolu Kültürünü Geliştirme (AK DER) derneğinin kongresi var Başkan gazetelerinizi yakından takip ediyor.Hem kongrelerine sizi davete diyor hem de tanışmak istiyor deyince Pazar günü olmasına rağmen topluma yararlı işler yapan Mehmet Ali Haşhaş ile sohbet etmeye gittim.
 
İyi ki de gitmişim 60 Yıllık ömrün 43 yılı dernekçilik ile geçtiğini öğrendim.dernek olarak kullanılan yerde son 22 yılın gazeteleri arşivlenmiş.Ve bir çok eski yeni kitap raflardaki yerini almış.
 
Lafı uzatmayalım Dernek Baba konuşsun biz okuyalım;
 
Mehmet Ali bey öncelikle toplumsal olaylara karşı duyarlı olup 43 yıldır derneklerin içinde olmanızdan dolayı sizi kutlarım. AK DER sanki AK Partiyi andırıyor bir
bağlantınız var mı ?
 
Hayır AK Parti ile hiçbir bağlantımız yok. AK Parti henüz ortada yok iken ben ve arkadaşlarım 1995 yılında Anadolu Kültürünü Geliştirme Derneğini(AK DER ) kurduk.
Gördüğünüz gibi hiçbir bağlantımız yok.,
 
200’den fazla derneğin kuruluşunda yer almışsınız veya öncülük etmişsiniz bundan dolayı ben size Dernek Baba demek istiyorum. Bu konuda biraz bilgi verirmisiniz ?
 
Avrupa ve gelişmiş ülkelerde insanlar 6-7 tane derneğe üye değilse medeni sayılmıyorlar. Bizde ise halk bu işe çok sıcak bakmıyor. Yöre adına dernek kurmak isteyen bir çok arkadaşın Dernek kurmak ve işletmek adına tecrübelerim oranında kendilerine yardımcı olmak adına her şeyi yapıyorum dedi. Güvercintepe,Şahintepe başta olmak üzere özellikle Başakşehir de kurulan bir çok dernekte bir şekilde katkımız olmuştur...
 
Dernekler gerçekten vazfelerini yapıyorlar mı ?

Çok güzel bir şekilde kuruluş amaçlarına uygun çalışan derneklerimiz olsa da oyun ve eğlence için kurulan derneklerde az değil. Bazı dernek başkanları himzet yapacaklarıı yerde şov yaparak amaçlarının dışına çıkabiliyorlar. Nerede ise yarım asra yakındır derneklerle yatar derneklerle kalkarım ama  toplumumuzun derneklere hele de kültür derneklerine karşı ilgi ve alakası çok azlamış. Bu durum da beni üzüyor dedi. 

Dernek Baba yıllardır okuyor ve düşünüyor.İstanbul Times ve Başakşehir Times Gazeteleri olarak bu tür değerlere sahip çıkılması gereketiğini düşünüyoruz. Başakşehir Times Gazetesi olarak Mehmet Ali Haşhaş'ın bilgi birikimini okurlarımızla buluşturmak istiyoruz.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTAH) 
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35