banner29

Living Lab’da harfler form değiştirdi

Başakşehir Belediyesi Living Lab yazı biçimleri ve tipografiye ilgi duyan herkesin katılabildiği bir atölye düzenledi. Nesne Olarak Harf Atölyesi adı altında gerçekleşen atölye çalışmasında kâğıt ve kalemle temsili harf formları oluşturuldu.

Living Lab’da harfler form değiştirdi
 Her yaş ve meslek grubundan katılımcının yer aldığı etkinlik bir gün sürdü. Grafik Tasarımcı, Atölye Yürütücüsü Eren Su Kibele Yarman tarafından gerçekleştirilen atölyede önce örnek çalışmalar gösterildi devamında da önceden baskısı alınmış taslakları altlık olarak kullanarak eskizler çalıştılar. İlk eskizler tek harf üzerinden yapıldı. Daha sonra değerlendirildikten sonra bir kelime çalışıldı ve en sonun bunun üzerinden bir final değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

 

‘Piksellerden uzaklaşıyoruz’

 

Eren Su Kibele Yarman, atölye çalışmasının amacını şöyle özetledi, “Piksellerden uzaklaştığımız, kâğıt ve kaleme döndüğümüz, formlarla olan ilişkimizi tazelediğimiz bir gün olacak. Her yaştan katılımcımız var. Bu tür atölyelere herkesin katılabileceğini düşünüyorum. Herkes bir gün bile olsa rutininden uzaklaşmalı. Bu Cumartesi gününde biz bunu amaçlıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35