banner25

Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Okulu başladı

Başakşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Ailen Ellerinde Uçup Gitmesine İzin Verme projesinin Aile Okulu Eğitimleri başladı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Okulu başladı
 Başakşehir Belediyesi, Şahintepe ve Güvercintepe Bilgievlerinde gerçekleştirilen eğitimlerde uzmanlar aile içi iletişimden, sağlıklı çocuk yetiştirmeye; ergen gençliğin sorunları, etkili medya kullanımından teknoloji bağımlılığına kadar pek çok önemli konuları anlatıyor. Ücretsiz olarak 1 Nisan’da başlayan eğitimler 1 Mayıs’ta sona erecek.

Eşler arası iletişim sorunları masaya yatırıldı
 
Başakşehir Belediyesi’nin katkıları ile ilki Başakşehir Belediyesi Güvercintepe Bilgievi’nde gerçekleşen Aile Okulu Eğitimi Aile Danışmanı Ferhat Aslan tarafından verildi. Aslan, eşler arası iletişim ve sorun çözme yöntemlerini Başakşehirli hanımlara anlattı. Aslan, “Bütün aileler hemen hemen benzer sorunlar yaşarlar. Sorunsuz aile olacak diye bir şey yok, önemli olan var olan problemi çözme yöntemleridir. Hayat problem demektir. Dini açıdan da bakarsak imtihan dünyası diyoruz. Öğretmenlerimiz bize problem çözme başarımıza göre puan verdiler. Bizim karnemizdeki notlar bizim problem çözme yeteneğimize göre verilen notlardır. Evrenin yaratıcısı da problem çözme yeteneğimize göre bizi ödüllendirecektir” dedi.
 
Anne babaların çocuklara yaklaşımlarında iletişimin önemine değinen Ferhat Aslan sözlerini şöyle sürdürdü, “3 yaşına gelmiş bir çocuk anne babasının dilini konuşur. Peki hiçbir anne baba çocuğuna dil öğretti mi? Hayır, kendi kendine görerek duyarak öğrendi. Fakat bundan daha önemli olan bir dil daha vardır ki o dili de biz farkında olmadan çocuklarımıza öğretiyoruz. O çocuklarımız da o dille hayatın içinde özellikle evlenirken aynı dili kullanmak zorunda kalıyorlar. Dolaysıyla Çinlilerin ifadesiyle çocuk eğitimi doğmadan yirmi sene önce başlar. Çocuklarımız bizden konuşma dilini bir de davranış dilini öğrenmiş oluyorlar. Bunlar bilinç altına yerleşir bir ömür boyu devam eder.”
 
Bir yağmur damlası buluttan koptuğu andan itibaren pırıl pırıl tertemizdir durudur ve içilebilirdir. Ancak atmosfer tabakasından geçtikçe zehirli gazlarla muhatap oldukça kirlenmeye başlar. Özünü kaybeder o yağmur damlası yere düştüğünde o yağmur damlasını içmek çokta sağlıklı değildir, diyen Aslan şöyle devam etti Aslan, “Annesinden kopan çocuk pırıl pırıldır bütün davranışları duygu dünyası berraktır art niyet yoktur hiçbir yanlış davranış yapamaz, çocuklar küsme nedir bilmezler fakat evin atmosferinden geçtikçe yavaş yavaş düşüncesi fikir dünyası  ruh dünyası ne yazık ki negatif bir şekilde değişir.Çünkü bütün anne babalar iyi niyetlidir. Hiçbir anne baba çocuğuna bilerek zarar vermez dayak atsa bile.”
 
Eğitimin sonunda tüm katılımcılara sertifika verildi.
 
Final, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile yapılacak
 
Başakşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Ailen Ellerinde Uçup Gitmesine İzin Verme projesinin Aile Okulu Eğitimlerinde Dr. Vehbi Karataş, Risklerle dolu bir çevrede sağlıklı çocuk yetiştirme, Prof. Dr. Sefa Saygılı, ergen gençlik sorunları ve çözüm önerileri, Ali Erkan Kavaklı ise etkili medya kullanımı ve teknoloji bağımlılığından korunma yollarını ele alacak.
 
Eğitimlerin sonuncusu ise 1 Mayıs Cuma akşamı Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından gerçekleştirilecek. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde anne babaların katılımı ile yapılacak eğitimde Tarhan,  gençlerle iletişimde anne babalara altın öğütler verecek.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35