banner25

İzcilik Kampı Başladı

Bu yıl beşinci kez Başakşehir Belediyesi İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen “İzcilik Kampı” 20 Temmuz’da Şamlar Ormanı’nda ilk izci grubunu ağırlamaya başladı.

İzcilik Kampı Başladı
 Türk İzcilik Federasyonu’yla birlikte düzenlenen kamplarda çocuklar izcilikle ilgili temel bilgiler, ilkyardım dersleri, binicilik, tırmanma, okçuluk ve parkur eğitimi dersleri alıyorlar.

 

Her grupla 5 gece olarak düzenlenen kamplarda, çocuklar dış dünyadan uzakta kendi kendilerini idame yeteneklerini geliştiriyorlar. Yaz sonuna kadar toplamda 3000 çocuğun misafir edileceği kampta çocuklar hem sosyalleşip, hem de uzman eğitmenler eşliğinde bolca fiziksel eğitime tabi tutuluyorlar.

 

 “Kardeşiz” Projesi kapsamında Doğu ile Batı arasında kurulan kardeşlik köprüsü


Başakşehir Belediyesi İzcilik Kulübü lider eğitmenlerinden İmran Taşkesen bu yıl Suriye, Lübnan ve Ürdün’den de kamplarında misafir izcileri ağırlayacaklarını belirtirken şunları ekledi: “Biz Başakşehir Belediyesi olarak Türk İzcilik Federasyonu ile birlikte çalışıyoruz. “Kardeşiz” isminde bir proje var. Bu proje kapsamında misafir edeceğimiz 400 kişilik bir grup var. Doğudaki çocukları hem İstanbul’u gezdirmek, hem de buradaki kampın faaliyetlerinden yararlandırmak için kampımızda bir hafta misafir ediyoruz. Onlar da üçüncü ya da dördüncü hafta kampımıza gelecekler”.

 

“Ormansız, kampsız bir yaz asla hayal edemiyoruz”


Başakşehir Belediyesi İzcilik Kulübü Kampı katılımcıları düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

 

Sinem İYİGÜN:  “Dokuz sene bitti onuncu seneme gireceğim.  Daha önce Marmara Gençlik ve Spor Kulübü’nün üyesiydim. Aynı zamanda Ümraniye’deki kamplara da gidiyordum. Ekibimle birlikte Balkanlar’a gittik. Orada dedelerimizin bizim için yaptığı şeyleri gördük. Mimari eserleri gördük. Buradaki kampımız da güzel geçiyor. Ben ve ekibim izciliğe aşığız. Ormansız, kampsız bir yaz geçiremiyoruz. Bir sürü arkadaşımız var. Pembe fular yeni adaylar var. Hepsine izciliği aşılamaya, öğretmeye çalışıyoruz. Yeminli izci olmak için 18 yaşına gelmeyi bekliyoruz. Hepimiz liderlik kursuna katılıp lider olmak için çalışıyoruz. Sonra da Allah (C.C.) izin verirse kademe kademe yükseleceğiz.” 

 

Dicle YILIÇ: “Ben Başakşehir İzci Kampı’na 4 yıldır geliyorum. İzciliğe ilk burada başladım. Her kulübün fular rengi farklı. Başakşehir İzcilik Kulübümüzün rengi sarı yeşil. Aday izciler pembe fular takıyor, yemin ediyoruz.  Yemin ettikten sonra öğrendiğimiz her şeyi yeni izcilere aktarmaya çalışıyoruz.”

 

Sevde Ceren SÜMBÜL: “11 yaşımdayım. İlk defa izci kampına geliyorum, çok eğleniyorum. Ablalarımız bize çok iyi davranıyor. Hem oyun oynayıp eğleniyoruz, hem de bir sürü şey öğreniyoruz.”

 

Öznur Sultan ÖZGÜR: “Buraya ilk defa geliyorum. Kamp yaşamı çok eğlenceli ve güzel. Özellikle ilkyardımda yapılması gerekenlerle ilgili bir sürü şey öğrendim.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35