banner25

Hüdayi’nin Ziyafet Sofrası sahnede

Osman Nuri Topbaş'ın "Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası kitabından uyarlanan tiyatro oyunu Başakşehir’de sahnelendi.

Hüdayi’nin Ziyafet Sofrası sahnede
 Tiyatro Külliyen Grubu tarafından hazırlanan Ziyafet Sofrası Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat programları çerçevesinde izleyicisi ile buluşan tiyatro oyununa Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

‘Tiyatro ekipleri içinde bir alt yapı kuruluyor’

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte yönetmen, oyuncu Osman Doğan gösterim öncesi yaptığı açıklamada,“Belediye’nin bu etkinlikleri sürekli yapması çok güzel. Böylelikle bir izleyici kitlesi de oluşuyor. Tiyatro ekipleri içinde bir alt yapı kuruluyor. O izleyiciler bizlerinde izleyici olmaya başlıyor. Oyunu sahnelediğimiz sahne çok güzel, ses düzeni oturma düzeni çok güzel. Teknik imkanları da çok iyi, dört dörtlük bir salon” dedi.

Yönetmenliğini Osman Doğan’ın yaptığı oyunda; Kayhan Binnetoğlu, Fesih Özalhas, Emin Kadağan, Erdal Hedef, Ahmet Aytaç, Uğur Karasakal ve Osman Doğan rol aldı.

Kostümleri, dekoru ve oyuncuların performansı ile göz dolduran tiyatro oyunu mizahi dili ile de beğeni topladı. 90 dakikalık oyun tek perde olarak sahnelendi.

Tiyatro Külliyen ekibi tarafından sahneye taşınan oyunda soğuk bir kış günü Üsküdar’da, yolu Hüdayi Dergâhı`na düşen iki sarhoşun, Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal`in hikayesi ele alınıyor. Karınlarını doyurmak için geldikleri dergâhta manevi bir ziyafetle karşılaşan Kemaller, yeni bir yaşamı tanımaya başlarlar. Ne var ki ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara sahne olur.

Tiyatro oyunu alkışlar ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35